Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

LMFAO: Sorry For Party Rocking (Universal)

LMFAO - LMFAO: Sorry For Party Rocking (Universal)

A Black Eyed Peas-ből ismert will.i.am zenei istállójából kikerült párosról sokan csak Fluor Mizujának legós sora miatt hallottak, melyet a duó Scream My Name című dalából kölcsönzött/fordított magyarra Karácson Tamás, ám a Party Rock Anthem című dolgozat valós népszerűséget hozott a fiúknak.

Party Rock Anthem

Az öt éve létező páros 2010-ben már bezsákolt egy Grammy-jelölést a Legjobb Dance Album kategóriában a Party Rock című debütlemezéért, de az igazi áttörést a Party Rock Anthem hozta meg a második albumról, a Sorry For Party Rockingról. Más kérdés, hogy amilyen nagy buli a nemzetközi dance listákon taroló produkció, annyira kiábrándító a 16 tételes korong. Egyrészt a dalok többsége kifejezetten idegesítő elektronikus alappal bír, melyet a viccesnek szánt szövegek maximum a ciki kategóriába pattintanak, másrészt az a néhány slágernek/kislemeznek/klipnek szánt tétel gyakorlatilag ugyanazzal a zene- és effektkészlettel dolgozik. Ha egymás mellé került volna a Party Rock Anthem, a One Day, a We Came Here To Party és az All Night Long, akkor még jobban kitűnne, mennyire egy kaptafára készültek e tételek. A Reminds Me of You, a Best Night s a With You próbálják színezni a dallistát, de mindez a Put That A$$ To Work, a Hot Dog, az I’m In Miami *****, a Shots vagy a Take It To The Hole, melynek „zenei” alapjával vallatni lehetne, nem nagy teljesítmény. Ráadásul még a sláger „üzemmódban” készült daloknál is sokszor idegesítően túlhajtott az auto tune-torzítás, arról nem is beszélve, hogy az egész lemez szinte bántóan magas hangszínen szól.

Pedig a futurista intro alapján az ember ígéretes anyagot remél, de a bizalom már a címadó Sorry For The Party Rocking esetén meginog. A hazai kereskedelmi rádiókban is jól pörgő Party Rock Anthem ugyan működik, de aztán jön a lejtmenet: se a Sexy and I Know It, se a kislemezre küldött Champagne Showers nem váltja be a várva várt reményeket – utóbbiban legalább a pezsgődurranás jó ötlet, a dallam meg ugyanaz pepitában, mint a Party Rock Anthemé – viszont az itt alkalmazott hangtorzítás jól példázza a mértéktelenség hátulütőit…

Túlzó elektronikára pakolt hiphop – hiába, no, a formáció második lemeze is abszolút magán viseli az executive producer, a Black Eyed Peas-ből ismert will.i.am keze nyomát. Redfoo és SkyBlu, vagyis az LMFAO, azaz Laughing My F**king A** Off (Szétnevetem a fenekem) egy-egy eltalált refrénű dallal, illetve az amerikai változatnál hat (!) felvétellel gazdagabb nemzetközi kiadással azonban hiába próbál besorolni az élvonalba: nincs ebben annyi, hogy fél év múlva emlékezzünk rájuk. Legalábbis e lemez kapcsán.

A két fura figura és a hozzájuk kreált lemez alapján az ember joggal érzi úgy, mintha will.i.am kötött vagy elvesztett volna egy fogadást, aminek értelmében sikeressé kell tennie egy arra tökéletesen alkalmatlan formációt és hanganyagot… Halovány hármas.

Tracklista:
1. Rock The Beat Part II.
2. Sorry For Party Rocking
3. Party Rock Anthem (közreműködik: Lauren Bennett, GoonRock)
4. Sexy and I Know It
5. Champagne Showers (közreműködik: Natalia Kills)
6. One Day
7. Put That A$$ To Work
8. Take It To The Hole (közreműködik: Busta Rhymes)
9. We Came Here To Party (közreműködik: GoonRock)
10. Reminds Me of You (közreműködik: Calvin Harris)
11. Best Night (közreműködik: will.i.am, GoonRock, Eva Simons)
12. All Night You (közreműködik: Lisa)
13. With You
14. Hot Dog
15. I’m In Miami *****
16. Shots (közreműködik: Lil Jon)

Balajti Péter

2011. 08. 26. 7:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 08. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

LMFAO: Sorry For Party Rocking (Universal) cikk képei
LMFAO - LMFAO: Sorry For Party Rocking (Universal)