Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Selena Gomez & The Scene: When The Sun Goes Down (Universal)

Selena Gomez - Selena Gomez & The Scene: When The Sun Goes Down (Universal)

Mindössze 19 éves, de már a harmadik nagylemezét jelenteti meg Selena Gomez, a Varázslók a Waverly helyből című Disney Channelen futó sorozatból ismert mexikói leányzó, akinek új albumára Britney Spears és Katy Perry is szállított egy-egy dalt.

Love You Lke A Live Song

Végre! Hosszú idő után Selena Gomez az első, aki kihasználja a CD-borító adta lehetőséget. A 20 oldalas füzet nem csak dalszövegkönyvként működik, de a 19 éves hölgy majd’ minden oldalpáron más évtized nőideáljának bőrébe bújva jelenik meg. Igaz, ezek a korszakok egyáltalán nem jelennek meg a zenében, ahogy megtévesztő lehet az 1920-as évek dzsessztől fűtött zenei világára utaló borítófotó és tipográfia is.

Bár sokan csak Selenát látják (és hallják!), a leányzó sosem akart egyedül színpadra állni, ezért fontosnak tartotta, hogy zenekar kísérje – a Scene-t Ethan Roberts gitáros, Joey Clement basszista, Greg Garman dobos és Dane Forrest billentyűs alkotja – még ha a zenei produkció jelentős részében nem is nagyon lehet felfedezni a társaságot. A bandából egyedül Joey Clement tűnik fel az új lemez dalszerzői között (a címadó When The Sun Goes Down-t jegyzi), ahol egyébként Katy Perry és Britney Spears nevét is megtaláljuk. Előbbi a That’s More Like It társszerzője, melynek refrénje Ke$ha Your Love Is My Drugját juttathatja az ember eszébe, utóbbi pedig az energikus, mégsem átütő erejű Whiplash alkotói között szerepel.

A lemez kulcsnótája egyértelműen tinipopon sikeresen túlmutató a Love You Like A Love Song, mely a MAHASZ Rádiós Top 40-es Játszási Listára is felkerült. A nyitódal sikere feletti lelkesedést ugyan visszaveti a tinglitangli Bang Bang Bang, ám a folkos, vonósokkal és gitárokkal megtámogatott Who Says, s annak spanyol nyelvű verziója, a Dices ismét működik – még ha hallottunk is az elmúlt bő más félévtizedben több hasonló szerzeményt.
A P!nk zenei világára emlékeztető, Pixie Lott-tal rögzített, valódi hangszerekben gazdag We Own The Night szintén korrekt darab, de ne éljük bele magunkat nagyon e hangzásba! A Hit The Lights már a diszkókirálynőt próbálja előhozni Selenából, míg a Whiplash a dance-díva szerepkörben mutatja az ifjú előadót, aki a címadó When The Sun Goes Downnál már Britney Spears-féle hangzással kísérletezik, kamaszos, nyári poprefrénnel próbál a nála is fiatalabb korosztállyal elfogadtatni. A Love You Like A Love Songhoz hasonló szótag-akadozós refrénű, szintén jól táncolható ütemű a My Dilemma, mely nem ér a lemezindító tétel közelébe, de vállalható nóta – ellentétben a pop és dance határán egyensúlyozó Outlaw-val, ami véletlenül sem hagy maradandó emléket a hallgatóban. Viszont a rafináltan hangszerelt, valahonnan-ismerős-refrénű Middle of Nowhere érdekes, legalább is addig, amíg rá nem jövünk, honnan jött az ihlet…

Selena Gomez legújabb lemeze nem fog csalódást okozni azoknak, akik a Disney Channelen keresztül futó műsoroknak köszönhetően ismerték és kedvelték meg az UNICEF jószolgálati nagykövetének is jelölt leányzót. Ez persze nem az átütő énekhanggal rendelkező egyéniségének, sokkal inkább a Vanessa Hudgens-től Miley Cyruson át Justin Bieberig terjedő, befuttatni kívánt ifjakkal is együtt dolgozó dalszerzőknek köszönhető.

Tracklista:
1. Love You Like A Love Song
2. Bang Bang Bang
3. Who Says
4. We Own The Night (közreműködik: Pixie Lott)
5. Hit The Lights
6. Whiplash
7. When The Sun Goes Down
8. My Dilemma
9. That’s More Like It
10. Outlaw
11. Middle of Nowhere
12. Dices (Who Says – spanyol verzió)

Balajti Péter

2011. 09. 13. 22:16

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 09. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 09. 19. 17:51
Nagyon jóóóóóó! :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Selena Gomez & The Scene: When The Sun Goes Down (Universal) cikk képei
Selena Gomez - Selena Gomez & The Scene: When The Sun Goes Down (Universal)