Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Bravo 25. (Universal)

Válogatás - Válogatás: Bravo 25. (Universal)

Jubileumi részéhez érkezett a sorszámozott Bravo-széria, mely hazai, illetve nemzetközi listavezetők (Black Eyed Peas: The Time /Dirty Bit/, Rihanna: Only Girl /In The World/, Katy Perry: Firework, Ke$ha: We R Who We R) mellett olyan daloknak és előadóknak is esélyt ad, akik eddig nem sok figyelmet kaptak idehaza.

Hölgyeké az elsőbbség – tartja a mondás, mely nem csak a fogorvosi várókban, de a slágerlistákon is érvényesnek tűnik. Nem csoda, hogy a 2011-es Bravo válogatás 20 előadója között nyolc énekesnő-siker szerepel. Rihanna giga-slágere, az Only Girl (In The World) hazánkban is első helyen végzett, de az angol és amerikai slágerlistán szintén csúcspozíciót foglalhatott el. Utóbbi duplabravúr egyébként Ke$hának is sikerült, aki a gyűjteményt gazdagító We R Who We R című dalával tarolt tengeren innen és túl. Katy Perry éppen csak lecsúszott e dicsőségről a Firework című felvételével, melyhez Budapesten forgatott klipet: a nóta tarolt az USÁ-ban, de az Egyesült Királyságban „csak” a harmadik helyig jutott. Nem úgy Cheryl Cole, a britek üdvöskéje! A Girls Aloudból ismert leányzót az Államokban nem jegyzik, szülőhazájában viszont csúcsra ért a Promise This-szel – a tempós popdal a MAHASZ Top 40-es Rádiós Játszási Lista 14. helyéig jutott.

Egyelőre egydalos sztár az R’n’B-baba Melanie Fiona, aki a Monday Morninggal tarolt hazánkban és több más országban is, ám a finomabb-érzékibb Gone And Never Coming Back, bármilyen hatásos is, sajnos a mai rádiós trendeknek nem felel meg – még szerencse, hogy a Bravo 25. szerkesztőinek köszönhetően bizonyíthat.
Szintén jó választás Keri Hilson Pretty Girl Rockja, mely rafinált refrénjétől működik. Nem csoda, hogy az Egyesült Államokban a toplista negyedik helyéig jutott e szerzemény, s a tengeren túl be is aranyozódott e kislemez.

Új játékos a könnyűzene színpadán az amerikai Jessie J.: a szókimondós-vadóc vonalat erősítő csajszi idei debütlemeze éppen csak lecsúszott az amcsi Top 10-es albumlistáról, bezzeg a szigetországban dupla platinát ért a korongja, melyről furcsamód nem a komolyabb sikert hozó, a B.o.B.-vel rögzített Price Tag, hanem az első kislemezdal, a Do It Like A Dude került e válogatásra.
Nem ma kezdte viszont a 20 milliós lemezeladással büszkélkedő kanadai Nelly Furtado, s bár tavaly best of válogatással összegzett, a gyűjteményről egy friss kislemez is napvilágot látott: az itt is hallható Night Is Young a MAHASZ Editors’ Choice Rádiós Játszási Listán hét héten át szerepelt.

Persze a teremtés koronáit sem kell félteni! Bár a Bravo Class Hits tavaly már elsütötte David Guetta (Kid Cudival) összedobott listavezetőjét, a Memories-t, szerkesztői figyelmetlenségből újra megkapjuk e klubkedvencet. Taio Cruz viszont legutóbbi toplistás dalával, a Higherrel fokozza a hangulatot, a tinilányok szívét Justin Bieber dobogtatja meg a lírai Pray-jel, míg Chris Brown a Yeah 3x című dallal hozza el azt a zenei világot, mellyel idén Britney operál – bár a leányzó nem szerepel a Bravo 25-ön, ahogy Lady GaGa is hiányzik. Igaz, utóbbi szerzőtársa, Red One társszerzőként és producerként jelen van, ő jegyzi Mohombi (egy)nyári nótáját, a Bumpy Ride-ot.
Brandon Flowers a Killers nélkül is közel ugyanazt a zenei világot hozza, mint a Las Vegas-i bandával, legfeljebb az őrült megoldásokat és tempót finomítja egészen populárissá – tessék csak meghallgatni az Only The Youngot meg a Killers-től a Read My Mindot!

Ahogy Cee Lo Green megpróbálta meglovagolni a FU sikerét a hasonló stílusú és hangulatú It’s OK-vel, ugyanúgy bukott Nelly (és Kelly Rowland) a Dilemmát újramelegítő Gone-nal, meg a Scissor Sisters az Any Which Way-jel – ami ugyebár az I Don’t Feel Like Dancin’ durranását szerette volna megismételni. Sean Combs legalább megpróbált újjászületni, s két énekesnővel kiegészülve megalkotta a Diddy-Dirty Money nevű projektet, melynek Skylar Grey-jel rögzített Coming Home című telitalálatával nem önmagát utánozta, inkább megpróbált Kanye West babérjaira törni. Hasonló kísérletbe fogott a Neon Trees, mely Animal című dolgozatával a Killers sikereit próbálta meglovagolni.
Bezzeg a Black Eyed Peas a Dirty Dancingből ismert Bill Medley és Jennifer Warnes-sláger, az (I’ve Had) The Time of My Life refrénjén alapuló blöffjét könnyedén átnyomta a fél világ fülén, csúf ízlésrombolást végezve! A Time (Dirty Bit) Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Magyarországon is első helyen végzett – hazánkban a MAHASZ Editors’ Choice Rádiós Játszási Listán, no meg a Bravo 25 válogatás dallistáján egyaránt.

Sokszínű válogatás lett a Bravo 25., bár Eminem legalább annyira hiányzik róla, mint a Take That, P!nk és persze Lady GaGa.

Tracklista
1. The Black Eyed Peas: The Time (Dirty Bit)
2. Cheryl Cole: Promise This
3. Katy Perry: Firework
4. Neon Trees: Animal
5. Taio Cruz: Higher
6. Nelly Furtado: Night Is Young
7. Brandon Flowers: Only The Young
8. Keri Hilson: Pretty Girl Rock
9. Mohombi: Bumpy Ride
10. Justin Bieber: Pray
11. Jessie J.: Do It Like A Dude
12. Nelly: Gone (közreműködik: Kelly Rowland)
13. Melanie Fiona: Gone And Never Coming Back
14. Chris Brown: Yeah 3x
15. Diddy-Dirty Money: Coming Home (közreműködik: Skylar Grey)
16. David Guetta: Memories (közreműködik: Kid Cudi)
17. Cee Lo Green: It’s OK
18. Scissor Sisters: Any Which Way
19. Ke$ha: We R Who We R
20. Rihanna: Only Girl (In The World)

Balajti Péter

2011. 09. 26. 1:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 09. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Nick 2012. 09. 27. 1:16
Tetszik!
Vendég 2012. 10. 26. 17:36
nagyon tetszik.
VENDÉG 2013. 09. 10. 15:59
JÓÓÓÓÓ

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Bravo 25. (Universal) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Bravo 25. (Universal)