Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

DJ Dominique: Megamix 2011 (Magneoton)

DJ Dominique - DJ Dominique: Megamix 2011 (Magneoton)

Pont ez hiányzott! – a lehető legpozitívabb értelemben. A kilencvenes évek hazai bulidalai egy nagy és egy minimixben, megfejelve egy friss sikerekből összegyúrt egyveleggel: így néz ki a DJ Dominique nevével fémjelzett korong tartalma, melyen extraként a lemezlovas Lakatos Yvette-tel közös dala, az Álom Beach külön is helyet kapott.

A jó egyveleg titka a telitalálatos dallista, a hibátlan illesztés és a hangulatfokozás. A három szabályból mindhárom érvényes DJ Dominique Megamix 2011 című, három egyveleggel megpakolt korongjára.
A pakk gerincét a közel ötvenperces Classic Megamix alkotja, mely 33 szerzeményt rángat elő és varázsol eggyé – elsősorban a kilencvenes évekből. Előadók és felvételek, melyeket annak idején agyonjátszottak, ám az ezredforduló óta ritkán lehet velük találkozni, holott működnek, táncra csábítanak, és jókedvre derítenek.

Itt vannak DJ Dominique személyes kedvencei, mint például Orsitól a Ha lemegy a nap, a Carpe Diemtől az Álomhajó, a Splash-től a Tedd fel a kezedet, Császár Előd Nemkellmásikja vagy a Kozso-féle A Hold dala, melynek egyébként szerzői közt is megtalálható a Morrison’s Ligetben is tevékenykedő lemezlovas.
Feldolgozásokból, ihletadókból is akad: elég csak Sub Bass Monster Nincs nő, nincs sírás című remekére gondolni, melyet a Bob Marley-féle No Woman, No Cry című klasszikusának Boney M. általi feldolgozásával megbolondított Naughty By Nature-siker, az Everything Gonna Be Alright ihletett. Vagy ott van a Culture Club Do You Really Want To Hurt Me-je, melyet Pierrot is sikerre vitt Tegnap összetört egy álom címmel. E felvétel egyébként egy különleges, Geszti Péter részvételével készült változatban került az egyvelegbe, de Geszti első sikercsapata, a Rapülők is jelen van egy Heavy D. and The Boyz siker, a Now That We Found Love (ami meg a The Third World reggae-dalának felturbózása) magyar verziójával, a Lesz még rosszabbal. A slusszpoén persze az Első Emelet Angyali vallomása, melynek Geszti írta a szövegét, s amit az együttes énekese, Kiki vitt újból sikerre – DJ Dominique részvételével.

Jó pont jár Király Linda valóságshow-betétdaláért, az Emergency House Dübörög a házáért és az UFO Nyár van, a TNT Titkos üzenet és Bolond, aki sír, illetve a Soho Party Az éjjel soha nem ér véget című nótájáért, no meg Erica C. mixen belüli négydalos egyvelegéért. A régiek közül öröm hallani Cserháti Zsuzsát, a Beatricét meg a Neoton Famíliát, az újakat meg Varga Viktor, a Magna Cum Laude és a Holdviola képviseli egy-egy hatásos hangfelvétellel.

Abszolút korrekt összeállítás, gyakorlatilag hibátlanul mixelve, melynek rövid változatára sem lehet panasz: a héttételes Classic Dque Minimix Orsi, a Bon Bon, a Soho Party, a Rapülők, a TNT, a Splash és az UFO egy-egy dalából alkot zenei csokrot.

A Dque Hitmix 2011 névre hallgató egyveleg érdekessége – egy vadonatúj dal mellett –, hogy békésen megférnek benne a konkurens tehetségkutató előadói. A Csillag születikből Varga Viktor, a Megasztár-szériából Tolvai Renáta, Király Viktor, Lakatos Yvette, Szeleczki Dávid, Palcsó Tamás, az X-faktorból Wolf Kati és Vastag Tamás, no meg a mentor Geszti Péter, aki új csapatával, a Gringó Sztárral van jelen. A sort egy-egy nótával gazdagítja még Zséda, Adri, a Back II Black és kakukktojásként az E.C. Dance Stars.

Minden jó, ha a vége jó! DJ Dominique jófej volt: a Dque Hitmix 2011-ben bemutatkozó, Lakatos Yvette-tel rögzített vadonatúj közös dalát, az Álom Beach-et ráadástételként külön is felpakolta a 74 perces lemezre.

Hiába hűvösebb, borongósabb az idő, DJ Dominique Megamix 2011 című hiánypótló lemeze garantált jókedvre deríti a hazai zenékre bulizni vágyókat – harmincon innen és túl egyaránt. A kilencvenes évek kedvencei, illetve az ezredforduló utáni tehetségkutatók befutóira egyaránt fókuszáló korong az idei szilveszteri házibulik egyik legnagyobb kedvence lehet, abszolút jogosan. A csillagos ötös cucc folytatásért kiált!

Tracklista:
1. Classic Megamix
Varga Viktor: Lehet zöld az ég…!
Sub Bass Monster: Nincs nő, nincs sírás
Király Linda: Big Brother
Pierrot: Tegnap összetört egy álom (Radio Toast Mix km.: Geszi Péter)
Animal Cannibals: 1x1
Orsi feat. Ganxsta Zolee: Ha lemegy a nap
Emergency House: Dübörög a ház
Kiki feat. DJ Dominique: Angyali vallomás
Bon Bon: Petróleumlámpa
Shy Gys: Hello!
Magna Cum Laude: Pálinkadal
Back II Black: Nánénáné
Beatrice: Boldog szép napok
Rapülők: Lesz még rosszabb
TNT: Rendőrnő
Carpe Diem: Álomhajó
Holdviola: Bánat utca
Cserháti Zsuzsa: Száguldás, Porsche, szerelem
Soho Party: Az éjjel soha nem ér véget
Erica C.: Szerelemre születtem
Erica C.: Banális történet
Erica C.: Remetelány
Erica C.: Casanova
Császár Előd: Nemkellmásik
Kozso: A Hold dala
Unique: Csillagtenger
Neoton Família: 220 felett
Groovehouse: Hajnal
Draft: Dombok felett
TNT: Bolond, aki sír
Splash: Tedd fel a kezedet
TNT: Titkos üzenet
UFO: Nyár van

2. Classic Dque Minimix
Orsi: Ha lemegy a nap
Bon Bon: Petróleumlámpa
Rapülők: Lesz még rosszabb
Soho Party: Az éjjel soha nem ér véget
TNT: Bolond, aki sír
Splash: Tedd fel a kezedet
UFO: Nyár van

3. Dque Hitmix 2011
Király Viktor: Solo
Varga Viktor: Lehet zöld az ég…!
Vastag Tamás: 3x3 (Dj Dominique Remix)
Gringó Sztár: Télen-nyáron nyár (Mogyi’s Rethink)
Zséda: És megindul a föld
Lakatos Yvette feat. DJ Dominique: Álom Beach
Back II Black: Nem kell
Palcsó Tamás: Lépj tovább (DJ Hamvai Mix)
Wolf Kati: Szerelem, miért múlsz?
Szelecki Dávid: Miért pont én (Hungarian House Maffia Mix)
Tolvai Renáta: Harc a szerelemért
E.C. Dance Stars: Dübörög a ház
Adri: Szinglik éjszakája

4. Lakatos Yvette feat. DJ Dominique: Álom Beach

Balajti Péter

2011. 10. 15. 11:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 10. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 12. 18. 18:47
Egy kalap szar!
Vendég 2012. 01. 05. 14:20
Háát ez nagyon szar keverés lett ! ! ! Nem passzolnak a számok ! ! ! Nem vette észre senki ? ? ?
Vendég 2012. 01. 05. 14:23
A Juventus Mix-hez szokott vájt fülemet sérti ez a selejtes munka ! Nincs rendesen kidolgozva ! Nincsenek rendesen mixelve a számok ! SELEJT ! ! ! ! ! ! ! Bánom hogy megvettem !!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2012. 01. 08. 12:35
Ilyen szart ritkán hallani, haverom szerint az 1 éves fia csinálna ilyet vagy akár egy süket ember is. Nem ajánlom senkinek !!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

DJ Dominique: Megamix 2011 (Magneoton) cikk képei
DJ Dominique - DJ Dominique: Megamix 2011 (Magneoton)