Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Alexis Jordan: Alexis Jordan (Sony Music)

Alexis Jordan - Alexis Jordan: Alexis Jordan (Sony Music)

Az „amerikai megasztárban” feltűnt leányzót a Rihannával is dolgozó Stargate producercsapat környékezte meg, a dögös hangú leányzó pedig beadta a derekát a slágergyáros bagázsnak.

Szögezzük le: Alexis Jordannek baromi jó hangja van, ami frissességet és előnyt jelent a mai autotune-nal felturbózott időkben, s ha a divatos zenei segédeszközök kimennek a divatból, az ifjú énekesnőnek akkor sem kell feltétlenül lehúznia a rolót.

Miss Jordan 13 évesen mutatkozott be az America’s Got Talent című tehetségkutatóban, ahol egészen a középdöntőig jutott. Tehetségére több zenei producer is felfigyelt, ám a lány megúszta, hogy tinisztár váljék belőle, s végül a türelem meghozta a gyümölcsét: 18 évesen a norvég Stargate producercsapat felkérésére mondott igent.

Mikkel Storleer Eriksen és Tor Erik Hermansen olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint Beyoncé, Rihanna, Shakira, Lady GaGának pedig több remixet készítettek. A zenei divatot diktáló páros ezúttal szinte egy egész nagylemeznyi dalt pakolt össze.

A nyitódalnak szánt Happiness igazi klubkedvenc bámulatosan szép vokállal és énekteljesítménnyel – nem véletlen, hogy a dalra lecsapott a FIFA is, így e szerzemény Dave Audé Mixe lett a 2011-es Női Futball Világkupa hivatalos dala, s e lemez ráadástétele.

A korongzáró nótáig viszont további tíz dal csendül fel, melyek hallatán olykor joggal érzi úgy az ember, mintha egy Rihannának címzett felvételt kaparintott volna meg az elsőlemezes énekesnő. A Good Girl tökéletes példa erre, ahogy a How You Like Me Now kapcsán rögtön beugorhat az Umbrella című világsláger. A szintetikus szerzemények sorát az akusztikus gitárral megbolondított popdal, a Say That töri meg, hogy aztán egy r’n’b-vel fűszerezett popprodukciót pukkantson el, bár a Love Mist egy könnyed, ugyanakkor könnyen feledhető darab.

A kissé monoton Habit újra visszavisz a klubok világába, a Hush Hush azonban ismét telitalálat: ugyanazt a vonalat képviseli, mint a Happiness, s Alexis végre ismét kiengedheti a hangját!

Míg a High Road elhibázott próbálkozás, a Tears For Fears-féle Shout Shout megidézése – az azonos című dolgozatban – hatásos. Az akusztikus Laying Around és a The Air That I Breath ugyanakkor az előzmények ismeretében esetlenül hatnak, még akkor is, ha az utóbbi dalban Alexis sikerrel merészkedik a Shakira-féle énekhang-magasságokig.

Alexis Jordan remek énekhangjára már Sean Paul is igény tartott, mégis érdemes drukkolni az ifjú hölgynek, nehogy a szintén tehetséges, kezdetben szárnyaló, ám aztán csúnyán megfeneklő Toni Braxton sorsára jusson!

Tracklista:
1. Happiness
2. Good Girl
3. How You Like Me Now
4. Say That
5. Love Mist
6. Habit
7. Hush Hush
8. High Road
9. Shout Shout
10. Laying Around
11. The Air That I Breath
+
12. Happiness (Dave Audé Mix – a FIFA 2011-es Női Futball Világkupa hivatalos dala)

Balajti Péter

2011. 10. 19. 21:29

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 10. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alexis Jordan: Alexis Jordan (Sony Music) cikk képei
Alexis Jordan - Alexis Jordan: Alexis Jordan (Sony Music)