Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Justin Bieber: Under The Mistletoe (Universal)

Justin Bieber - Justin Bieber: Under The Mistletoe (Universal)

Idén sem ússzuk meg All I Want For Christmas Is You nélkül a karácsonyt! Mariah Carey ezúttal az aktuális tinisztárral közösködik a dalon az ifjú titán karácsonyi lemezén, melyen – többek közt – Usher, Busta Rhymes és a Boyz II Men is vendégeskedik.

Ritka lépés második albumként karácsonyi lemezzel előrukkolni, de Justin Bieber, aki egy sor EP-vel, illetve válogatásanyaggal bír, úgy döntött, inkább a csúcson tudja le ezt a „kötelező kört”, mint egy esetleges későbbi leszállóágban.

A karácsonyi lemez szinte kivétel nélkül siker, igaz, nem egy sztár esetében a végeredmény giccses és pénzszagú. A negédes jelző nem újdonság Bieber dalai kapcsán, ám a rajongók szó szerint vevők a 17 esztendős dalos ünnepi próbálkozására: ahogy Puha József kollégám a 2011. 46 heti listamustrájában rámutatott, a kanadai fiatalember az első ismert előadó, aki ünnepi lemezével az amerikai albumlista élén debütált.

Vitathatatlan, hogy Justin Bieber a lehető legszínesebb karácsonyi anyagra törekedett: klasszikus és vadonatúj dalok, pörgős és csöpögős felvételek, szólódalok és közös megoldások egyaránt szerepelnek a 11 tételes hanghordozón.

Míg a lemezindító Only Things I Ever Get For Christmas „száncsengővel” feldobott könnyed popdal, addig a romantikus téli klippel megtámogatott R’n’B, a Mistletoe az album egyik legjobb felvétele.
Az Usherrel közös The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire) című 1944-es szerzemény az adott kor stílusjegyeivel a nagyszülőket foghatja meg, a pörgősen tálalt klasszikus, a Santa Claus Is Coming To Town meg az ünnep(i anyag) vidám oldalát erősíti, ugyanúgy, mint Mariah Carey ezúttal duettként felcsendülő világslágere, az All I Want For Christmas Is You.

A Busta Rhymes-szal trendi hip-hop cuccá formált karácsonyi standard, a Drummer Boy eszméletlen szövegeléssel, masszív alappal és olykor kifejezetten idegesítő zenei kísérettel sokkol, az R’n’B-s Christmas Eve-et pedig a nyolcszoros Grammy-jelölt Chris Brown nem csak háttérénekesként támogatja, de társszerzőként és társproducerként is jegyzi. Nem rossz munka, ügyes a modern, mégsem tolakodó hangeffekt, ám az eggyel magasabb fokozatba kapcsolt tempójú All I Want Is You lekőrözi.

Egynek jó a vokálos R’n’B Fa La La, melybe a négyszeres Grammy-díjas Boyz II Men dalol Bieber háta mögött, s hogy a Nashville-i rajongók se keseregjenek: a Home This Christmas country-köntösben szól – a The Band Perry kíséretében.

Az egy szál zongorakísérettel előadott, emelkedett hangvételű Silent Night pedig – viccen kívül – tökéletes zárás az utána beálló csenddel.

Mindössze a Drummer Boy-nál esik le a léc (a megagáz borítót, és a lemezhez kitalált layoutot most hagyjuk), így hiába divat cikizni Biebert, a tini célcsoportot tökéletesen kiszolgálja a 17 éves előadó karácsonyi lemeze, mely helyén kezelve, s a sokszínűségre való törekvést némi jóindulattal értékelve ötös alát érdemel.

Tracklista
1. Only Things I Ever Get For Christmas
2. Mistletoe
3. The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire) /közreműködik: Usher/
4. Santa Claus Is Coming To Town
5. Fa La La (közreműködik: Boyz II Men)
6. All I Want For Christmas Is You (SuperFestive!) (Duett Mariah Carey-vel)
7. Drummer Boy (közreműködik: Busta Rhymes)
8. Christmas Eve
9. All I Want Is You
10. Home This Christmas (közreműködik: The Band Perry)
11. Silent Night

Balajti Péter

2011. 11. 20. 22:54

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 11. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 12. 02. 18:13
A Mariah Carey duett a legjobb rajta, ami ugye nem Bieber érdeme. Amúgy ratyi, vacak, kicsit se hangulatos förmedvény. Nem ajánlom senkinek! Egy fillért nem ér!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Justin Bieber: Under The Mistletoe (Universal) cikk képei
Justin Bieber - Justin Bieber: Under The Mistletoe (Universal)