Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Britney Spears: Live – The Femme Fatale Tour /DVD/ (Sony Music)

Britney Spears - Britney Spears: Live – The Femme Fatale Tour /DVD/ (Sony Music)

Parádés visszatérését rombolta le Britney-bébi legújabb koncertfilmjével. Mintha három, közepes színvonalú klubbulit gyúrtak volna eggyé, s pakoltak volna nagyszínpadra, ahol viszont a kamerák kereszttüzében még jobban érvényesül: a főhősnő nem tud táncolni, s igazából énekelnie sem kellett.

Annyira ütős lett Britney Spears Femme Fatale című nagylemeze, hogy megérdemelt egy turnét. Az album megjelenése és a koncertsorozat startja között két és fél hónap telt el, ami nem túl sok idő egy profi produkció kidolgozásához, ám ez mégsem mentség a szegényes show-ra, hiszen egy szupersztár megteheti, hogy akkor indítsa el a turnéját, amikor (az) abszolút készen áll.

Itt viszont szinte semmi nem működik, pedig díszletek, jelmezek, táncosok, kivetítők, mechanikus színpadi elemek, interaktivitás és egy hevenyészett kerettörténet is rendelkezésre állt, nem beszélve a viszonylag erős dallistáról.

Britney durván, és nem egyszer bénán tátog, ami lehet, hogy az első sorból nézve nem feltűnő, de a látványt közel hozó kamerák kereszttüzében jól látszik. Ahogy a tánctudás hiánya is. Előbbire lehet azt mondani, hogy a dalok többsége eredetileg is hangátalakítással vált ismertté, de itt szinte minden hang felvételről ment. Ami a koreográfiát illeti, nem baj, ha egy énekes lábában nincs ott a bugi, azért vannak a táncosok, hogy e terhet levegyék a válláról, de ha nem tud táncolni, akkor NE akarjon táncolni, mert a végeredmény – ahogy a példa is mutatja – könnyen szánalmassá válhat.

Mindezek után érthetetlen, hogy Britney még így sem volt képes másfél órát lenyomni a színpadon. A bruttó 85 perces produkció ugyanis egy krimiszerű kerettörténetet kapott, mely többször is megszakítja a műsort, így a show sztárja két fellépőruha-váltás között szusszanni is tud. (Az egyik legviccesebb, hogy rögtön Hold It Against Me című nyitódal után azonnal eltűnik a süllyesztőben, hogy aztán újabb szerelésben bukkanjon fel.)

További időhúzás a korábban sokak által elsütött interaktív betét, amikor egy szerencsés nézőt a sztár külön is kitüntet a figyelmével. Robbie Williams és Janet Jackson annak idején csókolóztak a mázlista rajongóikkal, a Destiny’s Child tagjai privát táncolt lejtettek, Britney pedig… a kiválasztott nyakába ült. Gratulálok.

A valós szélesvásznú képpel, tömörítetlen sztereó és Dolby Digital 5.1-es hangsávokkal megpakolt, egyrétegű DVD a fenti hibák sorát mind visszaadja-felnagyítja, holott a stáb Torontóban forgatott, ahol két egymást követő napon is fellépett az énekesnő, így kielemezhették volna az első nap anyagának hibáit, hogy a második felvételkor kiküszöböljék azokat, de úgy tűnik, ahogy a műsorba, úgy az arról készült koncertfilmbe sem akartak elég energiát fektetni.

Pedig Britney szexi formába hozta magát, az új, bombajó lemez dalainak fele felcsendül: a Hold It Against Me nyit, a Till The World Ends zár, a kettő között pedig pörög az I Wanna Go, a How I Roll, a Trouble For Me, a (Drop Dead) Beautiful, és meglepő módon működik a Big Fat Bass is. (Utóbbinál will.i.am nyomja a rímeket a LED-falról.)
Bár a nemrég kislemezre került Criminal hiányzik, a kizárólag a deluxe változaton hallható Up N’ Down bekerült a programba. Új köntösben szól a … Baby One More Time, amit sikerül megfejelni Rihanna S&M című slágerével, de remix-változatban dübörgött többek közt a Toxic is. Apropó remix, jó pont jár a beugró vendégművészeknek: így Nicki Minaj-nak, aki megjelenésével a finálét jelentő Till The World Ends eredetijét változtatja át, de szintén hatásos, ahogy a (Drop Dead) Beautifulban Sabi a süllyesztőből érkezik, majd szövegelése után villámgyorsan ott is tűnik el.

Egy show, amit így, ebben a formában nem kellett volna sem színpadra, sem DVD-re vinni. Méltatlan Britney-hez, a rajongókhoz, és az új lemezhez is.

Tracklista
1. Femme Fatale Video
2. Hold It Against Me
3. Up N’ Down
4. 3
5. Piece of Me
6. Sweet Seduction Video
7. Big Fat Bass
8. How I Roll
9. Lace and Leather
10. If U Seek Me
11. Temptress Video
12. Gimme More
13. (Drop Dead) Beautiful /Közreműködik: Sabi/
14. Don’t Let Me Be The Last To Know
15. Boys
16. Code Name: Trouble Video
17. … Baby One More Time
18. S&M
19. Trouble For Me
20. I’m A Slave 4 U
21. I Wanna Go
22. Womanizer
23. Sexy Assassin Video
24. Toxic
25. Till The World Ends (Közreműködik: Nicki Minaj)

Balajti Péter

2011. 11. 29. 10:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 11. 29. 20:29
Nem Igaz!!! nagyon jo a dvd!!!!
Vendég 2011. 12. 03. 20:03
Jó volt a turné és a dvd is. Irigy aki leszólja. Ennyi...
Britney Fun 2012. 11. 06. 13:28
NEM IGAZ! Britney igenis tud énekelni, és táncolni, és nekem is megvan a DVD, és igenis nagyon-nagyon jó. És nem tátog, hanem ÉNEKEL! Ennyi.
Britney Fun 2012. 12. 01. 14:39
Nagyon-nagyon jó a lemez is, mindennap meghallgatom. Aki leszólja, az igenis irigy. punktum. Ott voltam azon a koncerten, és láttam élőben is, és egyáltalán nem igaz, h bénán tátogott. A playback-kelést ne tévesszük össze a tátogással. Tátogniugyanis a halak szoktak. bár sztem nem playback-kelt...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Britney Spears: Live – The Femme Fatale Tour /DVD/ (Sony Music) cikk képei
Britney Spears - Britney Spears: Live – The Femme Fatale Tour /DVD/ (Sony Music)