Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Hofi tükre 9. /DVD/ (Hungaroton)

Hofi - Válogatás: Hofi tükre 9. /DVD/ (Hungaroton)

2002 óta nem telt el év Hofi DVD nélkül – egészen 2010-ig. A napokban kiderült, mindössze hatásszünetet tartott a kiadó, hogy a nagy nevettető, tévéfelvételeinek utolsó gyűjteménye még emlékezetesebb legyen. Ezúttal minden korábbinál több tételt kapunk: felcsendül a Próbálj meg lazítani!, a Minden asszony életében, az Oda vagyok magáért, sőt, egy egyveleg is.

A jó hír, hogy idén folytatódik Hofi fergeteges poénjait az utókor számára archiváló Hofi tükre sorozat, a rossz meg, hogy ez a befejező rész, melyen az eddig DVD-n kiadatlan szilveszteri szereplések, dalok és műsorrészletek sorakoznak, minden korábbinál nagyobb számban. A75 perces játékidő felét a Szilveszter 1977 című tévéműsor Hofi show-ja teszi ki, melyben nem csak a Próbálj meg lazítani! című sláger hallható, amihez a nagyközönség mellett a művész is vokálozik saját magának, de felcsendül egy ózdi „fohász” is, miközben az akkori televíziós produkciók mind megkapják a magukét a világjáró Rockenbauer Páltól a Sztrogoff Mihály-sorozaton át Győrffy Miklósig. (Ha élne a nagy nevettető, vajon mit szólna a mostani tévésikerekhez, különös tekintettel az énekesekre fókuszáló tehetségkutatókhoz?!)

Bár az 1970-ből való Null–nulla című előadásban a sport a zenétől is elveszi a helyet (viszont látható benne a Sportaréna névadója, Papp László), s a ’72-es Kétmilliomodik című vetélkedő-részlet is a labdarúgásról szól, melyben Hofi – felvételről – bennfentesként részletez egy Svájc elleni magyar győzelmet (ennek bővített változata a Hofi tükre 6-on szerepel), a stúdióban meg egy románokkal szembeni vereségről mesél. Kárpótlásul viszont egy egészen különleges Hofi–Koós zenés paródia került a korongra: három és fél percbe sikeresen belesűrítették fél tucat nótát (Lánc, lánc, eszterlánc, Kislány a zongoránál; Kislány, mi van a puttonyban?; A lányok a lányok angyalok; Azt mondta az anyukám; Van egy kislány, Anikó).

A ’82-es Minden asszony életében című Vértes László–Szenes Iván szerzeményben nagymamát, míg az ugyanebben az évben rögzített Oda vagyok magáért című Fényes Szabolcs–Mihály István jegyezte dalban zongoristát figuráz Hofi, akinek dalai és poénjai még ma is működnek, szórakoztatnak.

A nagy nevettető, Hofi Géza, aki dalaiba is igyekezett humort és bölcsességet csempészni, s akinek nevét 2011 óta egy kisbolygó is őrzi, túlélte saját magát. Évtizedekkel ezelőtti csattanói, előadásai nem mentek ki a divatból, legfeljebb egyes szójátékokat nem értenek a következő generációk (pl.: a Ludas Matyinál „Árkus” szemekkel figyelnek poén megoldását a lap főszerkesztőjének, Árkus Józsefnek a személyében kell keresni), de mivel Hofinál a hamisítatlan humor mindig lavinaszerűen érkezett, bőven akad kacagni való a régi felvételeket csokorba szedő Hofi tükre 9-en is.

Tracklista:
1. Szilveszter 1977
2. Null–nulla – részlet a Szilveszter 1970 című adásból
3. Hofi–Koós zenés paródia – részlet a Keresztrejtvény című műsorból (1969)
4. Minden asszony életében – részlet a Sláger TV adásából (1982)
5. Részlet a Kétmilliomodik című vetélkedőből (1972)
6. Oda vagyok magáért (1982)

Balajti Péter

2011. 12. 01. 0:03

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 12. 16. 21:22
Nem lehet kapni.
Balajti Péter 2011. 12. 17. 9:42
Az egyik legnagyobb hazai internetes könyvesboltban ma láttam...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Hofi tükre 9. /DVD/ (Hungaroton) cikk képei
Hofi - Válogatás: Hofi tükre 9. /DVD/ (Hungaroton)