Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Komár László: NAGYlemez (Hungaroton)

Komár László - Komár László: NAGYlemez (Hungaroton)

Fél évszázados karrierjét, és Nagy Tibor dalszerzővel kötött sok évtizedes barátságát sajátos anyaggal ünnepli Komár Laci. Az elmúlt 35 év közös munkáiból 20 nóta került korongra, s az olyan slágerek, mint a Postakocsi, a No Miss és a Táncoló fekete lakkcipők mellett hat vadonatúj felvétel is helyet kapott.

A Scampolo, a Dogs, az Atlas és a Non-Stop együttesek után szólistaként is kipróbálta magát Komár Laci, aki már 1972-es bemutatkozó lemezén is együtt dolgozott Nagy Tibor dalszerzővel, s akivel pályája során többször ért el sikereket. A közös munkák mellett sok évtizedes barátság alakult ki, melyet a két férfiú e játékos című Komár albummal, a NAGYlemezzel koronázott meg. A 20 dalos korong minden felvételét Tibor írta, Laci énekli, sőt, 18 nótának a szövegét is a magyar Elvis jegyzi.

Egykori lemezcímadók közül felkerült a ’83-as Halványkék szemek, a ’86-os Te vagy a játékom, a ’89-es Meg van írva a csillagokban és a ’97-es Férfiszív, a legismertebb Komár-sikereket a No Miss, a Táncoló fekete lakkcipők és a Postakocsi képviselik, igaz, utóbbi ’99-es verzióban, Rednex-stílusban szólal meg. Bár számos dal felett eljárt az idő, nem rossz a Fehér Hold, a Húsz év múlva és a Széjjeltépett szerelem sem, a legkellemesebb meglepetést mégis az új dalok jelentik.

Komár Laci 66 évesen, kissé megkopott, olykor hamiskás hangon, de nyomja a rock’n’rollt meg a táncdalt, nem szégyelli a korát és önmagát, s az Elvis-féle Fiam után Kislányom címmel tesz vallomást. Furcsamód, CD ellenére is vinil módjára pattognak a friss felvételek, ezt leszámítva azonban a hangzás és a hangulat pont olyan, mint Komár élő koncertjein.

A zongorámmal álmodtam igazi buliindító mai szlenggel, a dalszerzés örömével, és a rock’n’roll éltetésével. A Kislányom című dal valahol társa az Elvis-féle My Boy Komár-verziójának, a Fiamnak. Mindkét nótát egy elvált édesapja énekli gyermekének, s bár vannak átfedések, az új szerzeményt a valóság ihlette, s azt Laci szeme fényének, Karolinának címezte. Az Éjjeli bagoly garantált koncertkedvenc lesz, ahogy a Balatonparton a magyar tenger környéki nyári fellépéseken tarol majd. Míg a Mondd, hova rohansz? az egykori táncdalfesztiválokat idézi, addig a (sajnos egyszer-kétszer rezonáló) Te vagy nekem egy olyan csábító tétel, mely jól illik a női nem hatvanon túli nagy kedvelőjéhez.

Kis túlzással hiába a 14 nótányi múlt, a lemez új dalainak többsége az, ami igazán hat. A Zongorámmal álmodtam, a Kislányom, az Éjjeli bagoly, a Balatonparton és a Te vagy nekem mind kellemes meglepetések, s jól jönnek az olyan egykori befutók mellett, mint a Postakocsi, a No Miss, a Táncoló fekete lakkcipők vagy a Fehér Hold, a Húsz év múlva és a Széjjeltépett szerelem. Az összkép mégsem jobb közepesnél, s ezt az osztályzatot az új dalok hangrögzítési problémái is megerősítik.

Tracklista:
1. Zongorámmal álmodtam
2. Kislányom
3. Éjjeli bagoly
4. Mondd, hova rohansz?
5. Balatonparton
6. Te vagy nekem
7. Postakocsi
8. Halványkék szemek
9. Oh, Mari
10. Széjjeltépett szerelem
11. Te vagy a játékom
12. Férfiszív
13. Meg van írva a csillagokban
14. Fehér Hold
15. Itt van a nyár
16. Átkozott szerelem
17. No Miss
18. Húsz év múlva
19. Táncoló fekete lakkcipők
20. Jó kedvem van végre

Balajti Péter

2011. 12. 10. 23:49

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:06
GRATULÁLOK!
VENDÉG 2014. 11. 25. 9:51
Szép!
Baba 2015. 07. 18. 10:25
Szép szám,gyönyörű!Baba
Baba 2015. 07. 21. 8:23
Nagyon jó!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Komár László: NAGYlemez (Hungaroton) cikk képei
Komár László - Komár László: NAGYlemez (Hungaroton)