Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Britney Spears: B In The Mix, Remixes Vol. 2. (Sony Music)

Britney Spears - Britney Spears: B In The Mix, Remixes Vol. 2. (Sony Music)

Hat évvel az első remix-csomagja után újabb összeállítással rukkolt elő Britney bébi. A legutóbbi három albumáról és egy válogatáslemezéről kilenc újraértelmezést kapunk, többek közt Tiësto és Benny Benassi műhelyéből, megfejelve az aktuális sláger, a Criminal eredeti változatával.

Fene tudja, mennyire jó ötlet, hogy közel egy időben jelent meg Britney Spears koncertfilmje és remix-válogatása, utóbbi viszont kissé összecsapottnak tűnik. Rögtön az első tétel cáfolja a kiadvány címét: a nyitódalnak szánt aktuális sláger, a Criminal ugyanis pontosan úgy szól, mint a Femme Fatale albumon, holott készült hozzá több hivatalos újraértelmezés is, például DJ Laszlo Mixshow Editje teljesen rendben van… Szintén meglepő, hogy az aktuális turnéprogramot indító Hold It Against Me hiányzik a korongról, pedig a nóta Funk Generation Mixe kifejezetten ütős darab. S akkor még nem esett szó a 2005 óta kiadott időszakban kislemezre küldött Break The Ice-ról, melynek Jason Nevins Rock Remixe szintén élvezetes, de ez a tétel is elkerülte a remixlemezt. No, de maradjunk azoknál a megoldásoknál, amik végül felkerültek a hanghordozóra!

Az USÁ-ban platina kislemezzé vált Gimme More közel tucatnyi hivatalos remixe közül a Kaskade Club Mixre esett a szerkesztők választása. A hatperces újraértelmezés nem rossz, bár kis monoton: szerencsésebb lett volna Paul Oakenfold vagy Paul Van Dyk dolgozatát választani.
A Piece Of Me érdekessége, hogy Tiësto megoldása jobban szól az eredetinél, s ez nem csak a felpörgetett tempónak, de a pluszdallamnak is köszönhető.
A remix-gyűjtemény három kritikus felvétele egymást követi: a Radar Tonal Club Remixe, a Circus Linus Loves Remixe és a Womanizer Benny Benassi Extended változata inkább idegesítő és túlbonyolított, mint hatásos: az pedig külön érthetetlen, hogy ha az utóbbi felvétel Britney turnéján Jason Nevins Club Remixében tarolt, akkor ide miért nem volt jó az a változat…

A tripla tévedés után ugyanennyi telitalálatot kapunk. Az If U Seek Amy-ből funky-figurát bűvölt a U-Tern művésznév mögé bújt vancouveri remixmester, a Manhattan Clique elektronikus „ízzel” fűszerezte meg és tette még táncolhatóbbá az eredetileg is egzotikus-keleties 3-t, míg Alex Suarez az idei egyik legnagyobb Britney-sikert, a Till The World Ends-et bővítette ki, közel másfél perccel.

Minden jó, ha a vége jó – tartja a mondás, ám a kiadvány szerkesztői ezt nem így gondolták: az albumváltozatban telitalálatos I Wanna Go Gareth Emery újraértelmezésében sajnos egészen gyengén szól.

Minden adott volt, hogy egy kiváló remixalbumot helyezzenek fel polcukra Britney-rajongói 2011-ben, ám ez nem jött össze. Dalhiányok és mellényúlások rontják az összképet, amin hiába erős a Piece Of Me Tiësto Club Mixe, az If U Seek Amy U-Tern Remixe, a 3 Manhattan Clique Club Remixe és a Till The World Ends Alex Suarez Club Remixe, a végeredmény nem jobb közepesnél.

Tracklista
1. Criminal (Radio Mix)
2. Gimme More (Kaskade Club Mix)
3. Piece Of Me (Tiësto Club Mix)
4. Radar (Tonal Club Remix)
5. Womanizer (Benny Benassi Extended)
6. Circus (Linus Loves Remix)
7. If U Seek Amy (U-Tern Remix)
8. 3 (Manhattan Clique Club Remix)
9. Till The World Ends (Alex Suarez Club Remix)
10. I Wanna Go (Gareth Emery Remix)

Balajti Péter

2011. 12. 11. 18:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Britney Spears: B In The Mix, Remixes Vol. 2. (Sony Music) cikk képei
Britney Spears - Britney Spears: B In The Mix, Remixes Vol. 2. (Sony Music)