Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Il Volo: Il Volo – Special Christmas Edition /2CD/ (Universal)

Il Volo - Il Volo: Il Volo – Special Christmas Edition /2CD/ (Universal)

Popera tizenévesekkel? Finoman szólva is meglepő, pedig az egyik olasz tehetségkutatón feltűnt három ifjú alkotta trió tagjainak életkora együttesen is kevesebb, mint Andrea Bocellié, tehetségüket és sikerüket azonban máris aranylemezek sora jelzi. Debütlemezük karácsonyi kiadása egy ötdalos ünnepi korongot is rejt.

Il Volo: Il mondo

Zavarba ejtő, ahogy a 16 éves Gianluca Ginoble, a 17 esztendős Ignazio Boschetto és a ’93-as születésű Piero Barone operaénekesekhez illő énekhanggal örökzöldeket és kifejezetten nekik írt dalokat szólaltatnak meg. Az Il Volo, azaz A repülés névre keresztelt hármas, mely kezdetben a The Tryo elnevezéssel szimpatizált, ám végül első albumuk megjelenése előtt váltottak, életkorukat meghazudtoló hanggal és szerzeményekkel hódítanak nem csak szülőhazájukban, Olaszországban, de Ausztriában és az Egyesült Államokban is.

Az egyik olasz televíziós tehetségkutatóban indult fiatalokból az a Michele Torpedine álmodott – másodmagával – különleges fiúcsapatot, aki Zucchero és Andrea Bocelli karrierjét is egyengette. A baj csak az, hogy ami Bocellinek jól áll, az nem biztos, hogy azokhoz a srácokhoz is illik, akik éveik száma alapján a fiai lehetnének az olasz tenornak.

Félreértés ne essék, a fiúk kifogástalanul adják elő a Piu’ ti pensót, ami Morricone mester Volt egyszer egy Amerika és Malèna című filmekhez írt zenei témáit ötvözi, ahogy Charlie Chaplin Smile című – Michael Jackson által is feldolgozott – örökzöldjét, Saints-Saëns Állatok farsangja című zeneművének egyik „szereplőjét” vagy a Velence himnuszának tartott, valójában nápolyi eredetű ’O sole miót. S akkor még nem beszéltünk az olyan friss tételekről, mint Josh Groban Per te című sikere vagy a slágerszerző Diane Warren kifejezetten a triónak írt két tételéről, a La luna hizo estóról és a hatásos Painfully Beautifulról.

Ráadásul 12 dalos nagylemez hangzásának kialakításához az érzékeny-érzéki dalok egyik legismertebb sztárproducere, a hatszoros Grammy-díjas Humberto Gatica nyújtott segítő kezet, aki az évtizedek során Madonnától Céline Dionon át Elton Johnig és Michael Bubléig számos csillagnak hozott dicsfényt, s aki a karácsonyi kiadás ötdalos ráadása körül is bábáskodott.
Utóbbit egyébként a Csendes éj angol és német nyelvű, kifejezetten szép változata teszi értékessé, s bár jó pont jár az 1800-as években született többszólamú egyházi zenemű, a Panis Angelicusért, az amerikai piacra szánt karácsonyi egyveleg szvinges-giccses, s az amerikai Megasztárban feltűnt Pia Toscanóval énekelt The Christmas Song szintén a csöpögős produkciók számár erősíti.

Talán izgalmasabb lett volna, ha aktuális slágereket ültetnek át poperába a fiúk, ahogy azt a The Baseballs legénysége teszi, csak náluk a 60-as évek jelenti a zenei irányt.

A tehetséget el kell ismerni, az összkép azonban erőltetettnek hat, így hiába a profizmus, a számos televíziós műsorban előadott, magával ragadó Il mondo és az ötdalos ráadás kislemez, az Il Volo bemutatkozó albumának karácsonyi kiadása bizony csak jóindulattal kapja meg a négyes alát.

Tracklista
1. CD
1. Il mondo
2. Piu’ ti penso
3. ’O sole mio
4. Un amore cosi’ grande
5. El reloj
6. Smile
7. Per te
8. La luna hizo esto
9. E’ la mia vita
10. Notte stellata (A hattyú az Állatok farsangja című zeneműből)
11. Painfully Beautiful
12. This Time

2. CD
1. Silent Night
2. Panis Angelicus
3. Christmas Medley (Jingle Bells Rock; Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow; It’s The Most Wonderful Time of The Year)
4. The Christmas Song (közreműködik: Pia Toscano)
5. Stille Nacht

Balajti Péter

2011. 12. 12. 22:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
süketke 2013. 02. 03. 17:48
Csodás. Bizonyára van némi munka e zenei produkció mögött. Lehet fanyalogni, írigykedni ,de számomra kellemesebb hallgatni,mint az erőlködő-örjöngő, mégegyszer el nem "énekelhető" un. mai zenét, amit önjelölt, pénzes "sztárok" adnak elő. Ez a 3 fiú megérdemelt sikereket fog learatni a következő években.
vENDÉG 2013. 02. 04. 8:34
Nagyon jó
Bella 2014. 04. 18. 14:58
Eros Ramazzotti-val a Cosí-t ajánlom mindenkinek! Csak annyit mondok: Bellissima.
VENDÉG 2014. 04. 18. 16:27
szupi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Il Volo: Il Volo – Special Christmas Edition /2CD/ (Universal) cikk képei
Il Volo - Il Volo: Il Volo – Special Christmas Edition /2CD/ (Universal)