Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Republic: Miért, maga bohóc? (EMI)

Republic - Republic: Miért, maga bohóc? (EMI)

Soha ilyen kevés dal nem szerepelt még Republic albumon, mint az együttes mostani nagylemezén. Igaz, e 10 szerzemény olyan esszencia, amire érdemes volt várniuk a rajongóknak. Cipő mellett Boros Csaba és Tóth Zoltán is dalra fakad, de instrumentális tétel is került a korongra.

Akik eddig nem szerették Cipőéket, azokat az új nagylemez sem győzi majd meg, a komoly és masszív rajongótábor viszont szinte biztos, hogy odáig lesz az új album hallatán! Ha egyik oldalról nézzük, mindössze 10 tételt kapunk (korábban 11 szerzemény volt a minimum a fiúktól), ha úgy, töltelékdaloktól mentes, kifejezetten erős, koncerteken is taroló szerzeményeket engedtek csak „felszállni” a finoman szólva is rendhagyó című és borítóképű hanghordozóra. (Utóbbiakra nincs mentség…)

Kapunk hideget (Hógolyózzunk), meleget (Még egyszer nyár), lágyat (Hol vagy, ha szeretsz?), keményet (Háború). Találunk Tóth Zolist /Róma fényein túl (I.)/, Cipőst (Gyere holnap!!!), Tóth Zolist–Cipőst (Fekete függöny), énekmentest /Gótika (II.)/, tuti befutót (Én veled úgy vagyok) és népi zenei remeket (Sose voltál, mindig vagy).

Egész egyszerűen felfoghatatlan, hogy tudnak két évtized után is újabb és újabb fülbemászó, azonnal működő dalokkal előrukkolni a fiúk, de ez legyen az ő titkuk, s fájjon nekik a fejük, amikor ennyi nagyszerű új szerzeményből kell jó párat beválogatni az amúgy is tengernyi kulcsnótától roskadozó koncertrepertoárjukba.

A Republic énekes-dalszerzője, Cipő mellett ezúttal négy tétellel is jelen van Tóth Zoltán, míg a zenekarvezető, Boros Csaba három dolgozatot jegyez társszerzőként – utóbbiak egyikébe Patai Tamás gitáros is besegített.

Tovább támaszkodhatnak ásóikra azok, akik irigységből vagy más, nehezen elfogadható indok alapján temetnék a Republicot: Bódi László „Cipő”, Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás és Tóth Zoltán olyan szerethetően dúdolható és jól eltalált anyagot, meg egy „alteros nótát” hoztak össze egyetlen sorlemezre, amilyenről talán még a legfanatikusabb rajongók sem mertek álmodni. Ötös.

Tracklista:
1. Én veled úgy vagyok
2. Gyere holnap!!!
3. Fekete függöny
4. Még egyszer nyár
5. Sose voltál, mindig vagy
6. Hol vagy, ha szeretsz?
7. Háború
8. Hógolyózzunk
9. Róma fényein túl (I.)
10. Gótika (II.)

Balajti Péter

2011. 12. 21. 22:22

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2012. 02. 25. 14:11
Az, hogy szar
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:05
SZUPIIIII
VENDÉG 2014. 12. 15. 6:42
!!!))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Republic: Miért, maga bohóc? (EMI) cikk képei
Republic - Republic: Miért, maga bohóc? (EMI)