Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hurts: Happiness – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

Hurts - Hurts: Happiness – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

Theo Hutchcraft és Adam Anderson bemutatkozó albumának sikere nem csak a 2011-es Sziget fellépői közé repítette a fiúkat, de – többek közt – a Fonogram Legjobb Nemzetközi Album díját is meghozta nekik. A Happiness idei újrakiadása annyi extrát kapott, hogy azoknak is érdemes lehet újra beszerezni a korongot, akik már birtokolják a 2010-es változatot.

Hurts: All I Want For Christmas Is New Year’s Day

Ritka, hogy egy vadonatúj zenekar első albumán világsztár vendégeskedjen. Ritka, de nem lehetetlen. Theo Hutchcraft és Adam Anderson Devotion című dalukhoz képzelték el Kylie Minogue énekhangját, s az ausztrál pophercegnő első hívásra igent mondott. A 2009-ben alakult Hurts bemutatkozó lemezének kitűnő reklámot jelenthetett volna egy ilyen együttműködés, ám a fiúk még csak fel sem tüntették a sztárvendég nevét a CD-borítón, mi több, az adott dalhoz közös klipet, de még kislemezt sem terveztek! Egész más szerzeményekkel szerették volna megalapozni a jövőjüket, s végül a 11+1 dalos korong tartalmának feléhez készült maxi, illetve videó. Az album végül 2010 egyik legnagyobb meglepetése lett, világszerte 800 ezer példányban talált gazdára, díjak és fellépési lehetőségek sorát hozva a párosnak. Nem csoda, hogy egy ilyen siker után újra kiadták a korongot, ezúttal luxuskiadásban.

A luxus ebben az esetben nem merül ki egy különleges csomagolásban és néhány jelképes ráadásban. Bár a borító megújult, a papírtok extrák sorát rejti. A 11+1 dalos album, melyen megtalálható a MAHASZ Rádiós Top 40-es játszási listájára felkerült Wonderful Life és Stay, a Bravo Class Hits-re beválogatott Better Than Love, és a német Top 40-et gazdagító Blood, Tears & Gold, további 7 (!) ritkaság felvétellel bővült. Köztük van a Sunday és a Devotion demóváltozata – utóbbi Kylie nélkül. Sőt, az énekesnő Confide In Me című egykori slágere is hallható, melynek Hurts-változatát élőben rögzítették. Szerepel még a páros egykori karácsonyi meglepetésdala, az All I Want For Christmas Is New Year’s Day, de a korong címadó tétele és a lemez leghosszabb dala, a hatperces Affair is a ráadások sorát gazdagítja, akárcsak a Hurts-koncertek egyik állandó csemegéje, a Mother Nature.

Apropó koncert! A CD mellé rejtett DVD egy hetvenperces berlini koncertfilmet kínál azoknak, akiknek nem volt szerencséjük élőben látni és hallani Theóékat. A valós szélesvásznú képhez ugyan a borító ígéretével ellentétben kizárólag sztereó hang jár, ám a műsorban a kísérőzenészek (köztük egy vonósnégyes!) gyűrűjében színpadra lépő páros a karácsonyi nótája kivételével az összes dalát műsorra tűzi. A nagyérdemű lelkesen csatlakozik az olyan slágerekhez, mint a Wonderful Life, a Blood, Tears & Gold,a Sunday vagy a Stay. Az Evelyn során a billentyűs Adam gitárt ragad, Theo a dalok közt bőszen „dankesőnözik”, a koncert egy pontján virágokat osztogat, az Illuminated, azaz Megvilágított című tétel előtt pedig arra kéri a nagyérdeműt, hogy mobiljuk, fényképezőgépük, valamint világító rúdjaik segítségével adjanak fényt, majd lekapcsoltatja a rá világító fejlámpát.
Tarol a Confide In Me vonós felvezetése, akárcsak a visszatapsolás után a vonós négyes jóvoltából felcsendülő Seres Rezső-szerzemény, a Szomorú vasárnap, melyre két balett-táncos lendül mozgásba. A zárótétel mi más is lehetne, mint a bő egyperces felvezetést kapó Better Than Love, melynél a korábban már elsütött konfettiesőt pirotechnika váltja fel.

A Hurts tagjai, a színpadi produkció során is elegánsan jelentek meg, ahogy azt a videoklipjeik is sugallják, melyekből egy egész csokorra való szerepel a DVD-n. Nem hiányzik a lábborotválós Blood, Tears & Gold, a táncos-válogatós Better Than Love, az esélytelen életmentős Sunday, a tengerparton forgatott Stay és az operaénekes vokállal kísért Illuminated. Megtekinthető a váratlan fordulatot, valamint a formáció korábbi klipjeiben megfordult statisztákat kínáló All I Want For Christmas Is New Year’s Day videója, a Wonderful Life pedig két változatban is szerepel, közülük az eredeti megjelölésű fekete-fehér darab a hordozó egyetlen 4:3-as képarányú anyaga.

Bár a DVD menüje alatt hallható női siránkozás nem a legjobb választás, és a koncertfilm sem vetekszik a szupersztárok több tucat kamerával megörökített produkcióival, azért a 2011 augusztusában adott műsor így is átjön.

Egy valóban nagyszerű album után annak remekül kiegészített kiadására is büszkék lehetnek a Hurts tagjai. A sajátos szinti-pop páros dalaival, különösen a klipet kapott darabokkal pedig azoknak is érdemes megismerkedniük, akik kizárólag az egykor agyonjátszott Better Than Love-val azonosítják a formációt.

Tracklista:
CD
1. Silver Lining
2. Wonderful Life
3. Blood, Tears & Gold
4. Sunday
5. Stay
6. Illuminated
7. Evelyn
8. Better Than Love
9. Devotion
10. Unspoken
11. The Water
12. Verona
13. Affair
14. Happiness
15. Mother Nature
16. Confide In Me (Live Studio Version)
17. Sunday (Demo)
18. Devotion (Demo)
19. All I Want For Christmas Is New Year’s Day

DVD
Live In Berlin:
1. Intro
2. Silver Lining
3. Wonderful Life
4. Happiness
5. Blood, Tears & Gold
6. Evelyn
7. Sunday
8. Verona
9. Unspoken
10. Mother Nature
11. Devotion
12. Confide In Me
13. Illuminated
14. Stay
15. Gloomy Sunday
16. Better Than Love
+
Videóklipek:
1. Blood, Tears & Gold
2. Wonderful Life – eredeti változat
3. Better Than Love
4. Wonderful Life
5. Stay
6. Sunday
7. Illuminated
8. All I Want For Christmas Is New Year’s Day

Balajti Péter

2011. 12. 24. 5:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hurts: Happiness – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music) cikk képei
Hurts - Hurts: Happiness – Deluxe Edition /CD+DVD/ (Sony Music)