Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Wolf Kati: Vár a holnap (Sony Music)

Wolf Kati - Wolf Kati: Vár a holnap (Sony Music)

Remek hangú énekesnő – ellentmondásokkal. Ám mindez nem csak Wolf Katira, de Vár a holnap című albumára is igaz, mely egyaránt megidézi az X-Faktort, az Euróvíziós Dalfesztivált, de még a művésznő Wolf-áramlat című debütlemezét is.

Még csak dobogóra sem állhatott az X-Faktor első évadában, ahol Nagy Feró volt a mentora, de nem vele, hanem „konkurensével”, Geszti Péterrel dolgozott együtt a Szerelem, miért múlsz? című slágeren, melynek „mangol” nyelvű változatával hazánkat képviselte az Euróvíziós Dalfesztiválon. Bár a produkció alulmaradt a nemzetközi megmérettetésen, a MAHASZ mindkét rádió listáját meghódította, s egyértelmű volt, hogy nagylemezen a helye. A korong mégsem ezt, hanem a soron következő kislemeznóta címét kapta: Vár a holnap.
A két szerzeményben egyébként nem csak az előadó, de a dalszerzők is közösek: az egykori VIP-ből ismert Rakonczay Viktor és Rácz Gergő azonban a 13 tételből mindössze e két dolgozatot jegyzik, így kissé becsapva érezheti magát az, aki ilyen típusú zenei világot várt Wolf Kati legfrissebb korongjától. (A „hangképen” némiképp javít, hogy a két sikerfelvétel angol/magyar, illetve angol változatban is szerepel a lemezen, melynek záródala a Szerelem, miért múlsz? DJ Dominique által készített, hatperces, kifejezettem hatásos, bár az eredeti verziót felülmúlni képtelen remixe.)

S hogy mi a helyzet a további dalokkal? Nos, jelentős részüket az Artisjus által a 2011-es Év Zeneszerzőjének kikiáltott, többek közt Keresztes Ildikóval, Oláh Ibolyával, Judy-val és a Sugarloaffal is együtt dolgozó Szűcs Norbert jegyzi. Nézzük, melyik, mit tud! Az Angyal a Disney-rajzfilmek betétdal-slágereit idézi, a Körforgás a 80-as éve elejének funky-diszkós zenei világát idézi, modern, mégsem kőkemény klubhangszereléssel, míg a Mától minden máshogy lesz és a Rám talált r’n’b-t hoz, de Kati hangja nem elég „fekete” hozzá.

Három szerzeménnyel apuci, Wolf Péter is besegít: közülük a Játék már a művésznő debütlemezén, a 2009-es Wolf-áramlaton is szerepelt, igaz, kissé más hangszerelésben. Amilyen dögös a Játék, olyan finoman musicalszerű a Kéz, melynek a számos musical magyar szövegkönyvét jegyző Miklós Tibor írta a gondolatait. Szintén ebbe a zenei kategóriába sorolható – némi gospeles beütéssel – a Várj még, azzal a különbséggel, hogy ez esetben az egykori Nyersből ismert Czutor Zoli jegyzi a dalszöveget.

Érdekes páros nevéhez fűződnek az Az, aki voltam és a Lángolj: a zenét Sztevanovity Krisztián, azaz Symbien, a dalszövegeket édesapja, Sztevanovity Dusán, Zorán testvére készítette.

A gitáros popdalokat kedvelőknek a Remeg a Föld, az (első) X-Faktort követőknek a From Sarah With Love került a korongra – utóbbi, az egykor Sarah Connor által sikerre vitt dal egyébként az egyetlen, melynek dalszövege nem kapott helyet a CD-borítóban.

Rakonczay Viktor és Rácz Gergő diszkókirálynőt varázsoltak a kétgyermekes Wolf Katiból, s aki szerint 37 esztendősen nem jó ötlet így parádézni, az gondoljon Madonnára, aki 53 évesen jelenteti meg új dance-anyagát… Kati hangjához ugyanis tökéletesen illik a Szerelem, miért múlsz? vérprofi hangszerelése és zenei világa, kár, hogy nem ez az irány érvényesül az egész lemezen, mely inkább próbál sokszínű lenni, pedig az előadó ország-világ előtt bizonyíthatta, milyen sok slágert tud a saját stílusában megszólaltatni. Ám hiába a két fenti remek, no meg az olyan dalok miatt, mint az Angyal, a Kéz és az Az, aki voltam, az összkép sajnos csak hármas.

Tracklista:
1. Szerelem, miért múlsz?
2. Vár a holnap
3. Angyal
4. Játék
5. Körforgás
6. Az, aki voltam
7. Mától minden máshogy lesz
8. Kéz
9. Remeg a Föld is
10. Várj még
11. Rám talált
12. Lángolj
13. From Sarah With Love
14. What About My Dreams
15. Life Goes On
Bonus Track: Szerelem, miért múlsz? (DJ Dominique Remix)

Balajti Péter

2012. 03. 26. 18:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2012. 03. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
demenyzo 2012. 05. 01. 20:15
Nekem tetszik. jóféle
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:02
SZUPI!!!
VENDÉG 2014. 12. 15. 6:42
)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Wolf Kati: Vár a holnap (Sony Music) cikk képei
Wolf Kati - Wolf Kati: Vár a holnap (Sony Music)