Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Amorf Lovagok: Tócsarobbantó (EMI Music & Services)

Amorf Lovagok - Amorf Lovagok: Tócsarobbantó (EMI Music & Services)

Nagyot néztem, amikor kezembe került az Amorf Lovagok CD-je. A Petőfi rádióban gyakran sugárzott, gyorsan kedvencemmé lett Napséta hallatán ugyanis fel sem merült bennem, hogy a fülbemászó dalocska egy kicsiknek szóló nagylemezről származik.

Aztán összeállt a kép. Már a Tócsarobbantó első, címadó szerzeményéből kiderült, hogy ez nem a hagyományos, az oktató-nevelő csoportba tartozó, az esetek többségében a gyerkőcöket nem egyenrangú partnerként kezelő album. A fiatalok és a lélekben fiatalok ugyanúgy megszerethetik. És nem ciki ezt bevallani, tényleg nem az a kategória.

Az Amorf Lovagokat az egykori Amorf Ördögök két frontembere, Tövisházi Ambrus zeneszerző-énekes és Tariska Szabolcs szövegíró-énekes alkotja.

Tövisházi egy interjúban elmondta, fogalma sincs, milyen a jó gyermeklemez. Mégis sikerült ilyet készíteniük. Központi szereplő vagy téma nincs rajta, és csínján bántak az ismeretterjesztő szöveggel is. Tizennégy fiús dalt vonultat fel. A Tócsarobbantó a zene és a hangszerelés szemszögéből igen modern gyermekalbum. A címadó felvétel alapötlete a Magashegyi Underground Ezer erdő című CD-jére született (!), arról lemaradt, és abból készült. Bátran, gazdagon hangszerelt, garázsrockból rave-be megy át, és remek szaxofonos betéttel egészül ki. A lemez szövegileg is bombaerős és naprakész. A Janicsár a 3 Testvérben egy gyrosbárban dolgozó legény horrorisztikus álombeli kalandja. További két zeneszámot ihletett a gasztronómia, a Zabagépet és a Kalózlevest. Kiemelhetjük még a nyugis Laszti és az összes közül leginkább a kicsiknek szóló Legyél te is feltaláló címűt.

A Tócsarobbantó hiánypótló hanghordozó. A két zenész nyilván olyan dalokat készített, amilyeneket kiskorukban ők is szívesen hallgattak volna. Több, állítólag a gyermekek lelkét ismerő énekesnek kötelezővé tenném a meghallgatását… (Új Szó)

Puha József

2012. 04. 17. 21:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 05. 11. 12:26
)))
Baba 2015. 07. 19. 9:45
Jó))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Amorf Lovagok: Tócsarobbantó (EMI Music & Services) cikk képei
Amorf Lovagok - Amorf Lovagok: Tócsarobbantó (EMI Music & Services)