Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Botrány! Megjelent a Group’N’Swing új nagylemeze

Group and Swing - Botrány! Megjelent a Group’N’Swing  új nagylemeze

A Group’N’Swing zenekar a táncolható swing hazai nagymestere. 2006 óta színesítik a magyar könnyűzenei palettát igényes saját dalaikkal, és a nagy elődök feldolgozásival. A 40-50-es évek hangulata nem csak a dallamokban, de a tagok megjelenésén is visszaköszön. A napokban jelent meg második, "Botrány!" című nagylemezük.

A Group’N’Swing koncertjein a nagy elődök slágerei (Louis Prima, Frank Sinatra, Natalie Cole, Ray Charles, Dean Martin) mellett szívesen mutatják meg az igényes zenére éhes közönségnek, hogy hogyan is szól Michael Bublé, Barry White, Lionel Richie, vagy éppen Amy Winehouse amolyan “grupendszvingesen.”

A feldolgozások mellett immár két lemeznyi saját anyaggal is büszkélkedhetnek. „Swing amíg élek” című első CD-jük 2010. októberében jelent meg. Pély Barna, Elek Norbert, Almási Attila és Sapszon Bálint szerzeményei szólalnak meg a lemezen. A korongról több dalt is felvett repertoárjába a Jazzy Rádió. A “Szép lányok és rossz fiúk” bekerült a III. Jazzy Jazz Dalverseny döntőjébe. A verseny egy különdíjat is hozott: Gájer Bálint a zenekar énekese, férfi énekes kategóriában bizonyult a legjobbnak. Halkan tegyük hozzá, nem véletlenül. A zenekar koncertjeiről szóló beszámolókban rendre Sinatráéhoz hasonlítják hangszínét.

Group and Swing - Botrány! Megjelent a Group’N’Swing  új nagylemeze

Saját kiadásban, a napokban jelent meg "Botrány" című második nagylemezünk, mely 12 saját, magyar nyelvű számot, valamint 4 feldolgozást tartalmaz. Ez utóbbiak közül kettő, a My first, my last, my everything”, valamint a „Just the way you’re”a 2011-ben elhunyt fantasztikus énekes, Barry White művészete előtti tisztelgés. A másik két nóta sokak számára ismerős, hiszen a „Mambo Italiano” és a „Tu vou’fa Americano” a táncos mulatságok kedvelt slágerei. Persze ezek is a zenekar ízlésére hangolva kerültek fel a korongra.

Az új dalok igazi műhelymunkában, koprodukcióban készültek Romhányi Áron, a zenekar producerének rendezésében. A dalokat Almási Attila, Lőrincz Ádám, Gájer Bálint, Romhányi Áron és Kovács Erik írták. A dalszövegek Födő Sándor ‘Fido’, Lombos Márton, Várszegi Ákos ás Szűts Rita tollából érkeztek. Remek érzékkel nyúlnak a klasszikus swing zenéhez és játszi könnyedséggel, stílusosan fűszerezik, vadítják, keverik más stílusokkal, egy kis rockkal, rockabilly-vel, shuffle és latin dallamokkal, hogy a végeredmény tökéletesen fülbemászó, táncra indító lüktetésű zene legyen. Minden stílusból pont annyi van benne, amennyit egy átlagos hallgató be tud fogadni. Az erőteljes ritmusszekció remek alapot ad nem csak a rézfúvósokkal, szaxofonnal, gitárral és zongorával felálló dallamnak, hanem a vérüknek parancsolni képtelen táncoslábú hallhatóságnak is. A zenék tempója a közepestől a gyorsig terjed. Mindezt két remek énekhang teszi teljessé.

Ének: Mihályi Réka, Gájer Bálint
Trombita, vokál: Csík Tibor, Nyikes Krisztián
Tenor szaxofon, vokál: Bakó István
Harsona, bariton szaxofon, vokál: Almási Attila
Billentyű, vokál: Lőrincz Ádám

Gitár: Gyalog Zoltán
Nagybőgő: Molnár Péter
Dobok: Péntek Tibor

2012. 05. 29. 9:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Botrány! Megjelent a Group’N’Swing új nagylemeze cikk képei
Group and Swing - Botrány! Megjelent a Group’N’Swing  új nagylemeze Group and Swing - Botrány! Megjelent a Group’N’Swing  új nagylemeze