Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Flo Rida: Wild Ones (Poe Boy Music Group/Atlanic)

Flo Rida - Flo Rida: Wild Ones (Poe Boy Music Group/Atlanic)

Míg 2011-ben Pitbull volt a rádiókban és a klubokban a dance-felelős, úgy tűnik, idén Flo Rida vállalja magára e menő feladatot. Igaz, hogy ráadással együtt is csak kilenc dal szerepel a floridai rapper legújabb albumán, ám azok harmada sorakozik a 25. heti MAHASZ Editors’ Choice rádiós játszási listán.

A floridai rapper összehozott már pár listavezető dalt, de mindegyiknél osztoznia kellett valakivel a sikerben. A 2007-es Low-ban T-Pain, a 2009-es Right Roundban Ke$ha, az egy évvel későbbi Club Can’t Handle Me-ben David Guetta volt a partner. Flo Rida új albuma startdala, a Good Feeling borítóján viszont már csak a dumagép neve szerepel. A fél évszázaddal ezelőtti Etta James gyöngyszem, a Something's Got A Hold On Me felvezetését refrénként használó felvétel egy sor nemzetközi sikerlistán tarolt, s a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listán a második helyig jutott. (A rapsztár sikerdalát az idén, 73 esztendős korában elhunyt énekesnő emlékének ajánlotta fel.)

Meglepő módon a felülmúlhatatlannak tűnő slágernél is jobban teljesített a folytatás, az ausztrál dalszerző-énekesnővel, Siával rögzített Wild Ones. Az albumcímadónak választott felvétel meg sem állt a hazai rádiós toplista csúcsáig, melyet azóta a 32 éves rímpakoló egy újabb felvétele, a Whistle ostromol – e fütyülős sláger a 25. héten az 5. helyre lépett elő.

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy „csak” ennyit tud a rapper új anyaga, az jobban teszi, ha elkezd ismerkedni a Let It Roll című felvétellel, mert a napokban az is kislemezre került, s dögös refrénjével – melyet Flo Rida a ’73-ban elhunyt blues-zenésztől, Freddie Kingtől kölcsönzött – igencsak megállíthatatlannak tűnik! Akárcsak egy másik újrahasznosítás: az I Cry refrénjét Brenda Russell 1988-as Piano in The Dark kulcsdallamának kellően felgyorsított, s így talán még az eredetinél is jobban működő változata adja.

S akkor még nem beszéltünk a további vendégművészekkel közös, szintén ígéretes produkciókról! Jennifer Lopez a Sweet Spot című szirupos dance-bonbonban viszonozza a kölcsönt, miután a rapper közreműködött J. Lo Goin’ In című dalában, mely a Step Up című táncosfilm-széria 2012-es darabjában, a Step Up Revolutionben csendül fel. Míg a Sweet Spot refrénje nagyban emlékeztet Britney aktuális zenei világára, addig az LMFAO-ból ismert RedFoo-val rögzített, dance-rockos Runban egyenesen Bryan Adams Run To You-ja köszön vissza. Tegyük hozzá gyorsan: nem véletlenül.

Az ausztrál Georgi Kay részvételével rögzített In My Mind (Part 2) sem egészen itt debütáló felvétel, hiszen Ivan Gough & Feenixpawl – a közreműködő ott is Georgi Kay – In My Mind című, idén januárban megjelent maxijának Flo Rida rapjével és énekével feldobott változatáról van szó, erre utal a címet követő, zárójeles „Második rész” kitétel. A dal trükkje, hogy a refrén lassúbb a felvétel tempójánál, így egészen érdekes, „zakatolós hatást” sikerült elérni – amire szinte biztos, hogy lecsapnak majd a kereskedelmi rádiók…

A kilencdalos album slágereinek sorából csak a már említett Sweet Spot, illetve az egyetlen, ügyes ritmusképletű, középtempós dal, a Thinking of You lóg ki egy kicsit, de ez sokkal inkább a többi felvétel erősségét példázza, nem pedig azt, hogy e dalok méltatlanok volnának arra, hogy slágerré válhassanak.

Flo Rida 2012-es új nagylemeze rövid, de velős. A bő félórás anyag harmada már slágerlistás, s legalább ennyi dalnak van esélye arra, hogy szép karriert fusson be az év második felében, gondoskodva arról, hogy, hogy a floridai rapper legyen az idei dance-mester. A Wild Ones ötcsillagos klubcucc, amit nem csak a táncoslábúak élveznek majd, de azok is, akik szívesen énekelnek egyszerre kedvencükkel a táncparketten.

Tracklista:
1. Whistle
2. Wild Ones (közreműködik: Sia)
3. Let It Roll
4. Good Feeling
5. In My Mind (Part 2) /közreműködik: Georgi Kay/
6. Sweet Spot (közreműködik: Jennifer Lopez)
7. Thinking of You
8. I Cry
Bonus:
9. Run (közreműködik RedFoo az LMFAO-ból)

Balajti Péter

2012. 07. 03. 23:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Flo Rida: Wild Ones (Poe Boy Music Group/Atlanic) cikk képei
Flo Rida - Flo Rida: Wild Ones (Poe Boy Music Group/Atlanic)