Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Supernem: Tudományosfantasztikuspop (1G Records)

Supernem - Supernem: Tudományosfantasztikuspop (1G Records)

Sok mindent elárul a CD-ről az a tény, hogy a kilenc szerzemény közül hatot műsorra tűzött a Petőfi rádió. Hullámvölgy nincs rajta, így a jövőben akár további kettőt is beszerkeszthet a kínálatába. A maradék egyet, a Rövid sláger címűt azért nem, mert az fricska, mindössze tizenkilenc másodperces.

A Supernem az új évezredben feltűnt egyedi stílusú magyar zenekarok élcsoportjába tartozik. Papp Szabolcs frontember a Bravo TV egyik műsorvezetőjeként vált ismertté. Aki ezt nem tudta, most bizonyára csodálkozik, hiszen együttese elsősorban nem a lap olvasóit célozza meg. Szabit azóta más tévéműsorokban is láthattuk. Zeneileg olyat tud, amit csak kevesen. Társaival mesterfokon ötvözi a slágerességet az igényességgel. A Supernem zenéjét a mélyebb mondanivaló, az agresszió, a humor és a popos slágeresség egyensúlya jellemzi. Úgy közvetít társadalomkritikát, hogy közben az óvó szülőnek sem kell féltenie a csemetéjét tőle. A Papp Szabolcs énekes-basszusgitáros, Pulius Tibor gitáros és Mózsik Imre dobos alkotta trió az új hanghordozó előtt kvartetté alakult, a billentyűs hangszereken játszó Kubányi Bálint érkezésével.

A Tudományosfantasztikuspop produceri munkálatait a Heaven Street Sevenből és a Soerii & Poolekből ismert Takács „Jappán” Zoltán végezte a frontemberrel közösen. A lemez a pop, a rock és a punk üde keveréke. Vagány, pörgős, lényegre törő, szókimondó. A Petőfi rádióban sugárzottak: a nyolcvanas évek rockzenei hangzását idéző címadó dal, a Tankcsapda legjobb pillanatait eszünkbe juttató Reggelig táncolni egy rossz cipőben, a Viszlát, szevasz, a Hova megy, ki?, a Halkan, itt mások alszanak és az Irány a moziba be!, valamint a Rövid sláger mellett a zongorás, rockos Az világ és az akusztikus gitárral kísért Elvileg hallható az albumon.

A CD a rövidsége – valamivel több mint huszonhét perces – ellenére is hatalmasat üt. A borító pedig tökéletesen tükrözi a tartalmat: a Tudományosfantasztikuspop úgy nyújt nyelvet, mint a majom a szkafanderben. (Új Szó)

Puha József

2012. 07. 15. 18:54

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Supernem: Tudományosfantasztikuspop (1G Records) cikk képei
Supernem - Supernem: Tudományosfantasztikuspop (1G Records)