Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban (Sony Music)

ifj. László Attila - ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban (Sony Music)

Érdekes – mondom, ha nem a szájízemnek megfelelő étellel kínálnak. Érdekes – ez a jelző jutott elsőként eszembe ifj. László Attila CD-je hallatán is. Sajnos. De erre számítottam.

A Csillag születik az a tehetségkutató tévéműsor, amelynek csak az utóbbi, negyedik sorozatának végeredménye kapcsán maradtam nyugodt. Az előző három széria eredményhirdetése hidegzuhanyként ért. Mindhárom fiatalembernél (Utasi Árpi, Tabáni István, László Attila) voltak, akik jobban megérdemelték volna a győzelmet. Miután a harmadikban diadalmaskodó László Attila (időközben a neve elé került az ifj. szó, mivel a zeneiparban már van ilyen nevű szereplő, a dzsesszgitáros, zeneszerző) győzelme után felocsúdtam, azon kezdtem gondolkodni, vajon milyen zeneszámokat írnak neki. Egy kisöregnek, aki a magyar show-biznisztől igen messze eső helyről, az erdélyi Kézdivásárhelyről jött, és ártatlanul lépett be az ártatlannak semmiképpen sem nevezhető világba. Kik alkothatják majd a rajongótáborát? Az idősebb korosztály? Nem, nem szabad Máté Pétert csinálni belőle, annak a kora miatt hiteltelen. A fiatalok? Nem, tinibálványt sem szabad, annak túl komoly. Furcsa lett volna, ha az Egyszer véget ér című slágerrel berobbanva később tinilányok szívét megcélzó Justin Bieberként jelenik meg. Szóval nem irigyeltem a leendő dalszerzőket.

És az lett, amitől tartottam. Az Ezer szív együtt dobban című CD ilyen is, olyan is. Fiatalos is, öreges is, bulizós is, komoly is. Az induló, Tanárnő kérem című felvétel a tiniket célozza meg, a második, az Otthonom már Máté Péter munkásságára hajaz. („Ott élek, ahol a tündérek.”) A folytatásban is ez a stratégia, ezért a dalok nem állnak össze egésszé. A szerzők – Kovács Enikő, Závodi Gábor, Dandó Zoltán és Krenyiczky Ervin – nyilván mindent beleadtak. A 16. életévében járó előadó azonban hatalmas falat. A négyesnek mindössze azt róhatjuk fel, hogy az énektudás sem érvényesül maximálisan.

Nagy igazság, hogy a mindenki virágát senki sem öntözi. A mindenkit megcélzó nagylemez sem érhet el sikert, jelentősebb eladási példányszámot. Pedig ifj. László Attilában több van, mint jó néhány, ideig-óráig sokkal nagyobb népszerűségre szert tevő tehetségkutatósban. De máig nem tudom, hol a helye. (Új Szó)

Puha József

2012. 09. 05. 21:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 03. 23. 9:54
Szép!mama
VENDÉG 2015. 03. 24. 8:42
Szeretem!
VENDÉG 2015. 06. 30. 7:58
Szép))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban (Sony Music) cikk képei
ifj. László Attila - ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban (Sony Music)