Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Pély Barna Trio: Bthefirst (Music Fashion)

Pély Barna Trio - Pély Barna Trio: Bthefirst (Music Fashion)

Pély Barna karrierje egy tehetségkutató tévéműsorban indult, majd egy másik mellékvágányra száműzte őt. 1998-ban megnyerte a Kifutó című műsort, később a Megasztár első három sorozatának zsűrijében szerepelt. Barna zenészi pályáját negatívan befolyásolta a zsűrizés, az lejtőre, a United együttese kómába került.

Aztán ki tudja, talán nincs is igazam! Elképzelhető, hogy ez csak a látszat, tudatosan vett vissza a tempóból, bár ennek kicsi a valószínűsége. Tény, hogy Barna jó pár éve nincs Magyarország vezető zenészei között. Most egy új zenekarral tanúbizonyságot ad arról, hogy továbbra is ott volna a helye.

A Péterfi Attila basszusgitárossal és Kottler Ákos dobossal tavaly alapított Pély Barna Trio többszörös hendikeppel indul. Nem divathullámra ült fel, jócskán a háttérbe szorult stílust képvisel. Angol nyelvű szerzeményeket készít, amelyekkel ugyan a nemzetközi vizeken is szerencsét próbálhat, de – a realitások talaján maradva – korántsem nyerhet annyit, mint amennyit a magyarok körében veszít.

A Bthefirst tizenegy dala Pély szerzeménye. A rock a domináns stílus, az egészül ki funky- és blueszenei elemekkel. A sodró lendületű, színvonalas felvételek könnyedén alkotnak egészet. A Rock the World, a Shake It, a Sexy Butterfly és a Superman Kind viszik a prímet, ezeknek még világviszonylatban is helyük van 2012 legjobb rockdalai között. Tényleg jó volna, ha az olykor Lenny Kravitz legüdébb pillanatait eszembe juttató CD kitörne a magyar közegből.

A Pély Barna Trio repertoárján nagy slágerek átiratai is szerepelnek, például Stevie Wondertől, Ce Lo Greentől, a Jamiroquai-tól, sőt Britney Spearstől is. Ezekkel vegyítve hatásosabban népszerűsíthetők a saját szerzemények.

A Bthefirst csak azért nem kap maximális pontszámot, mivel ez a zene nem hanghordozón a négy fal között, hanem a színpadon érvényesül leginkább. Klubkoncerteken, nagy fesztiválokon egyaránt. (Új Szó)

Puha József

2012. 10. 12. 22:59

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pély Barna Trio: Bthefirst (Music Fashion) cikk képei
Pély Barna Trio - Pély Barna Trio: Bthefirst (Music Fashion)