Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Indygo: B-oldal (Magneoton)

Indygo - Indygo: B-oldal (Magneoton)

Járási László énekes látszólag megint a nulláról kezdte. Pedig szakmai szemmel nézve volt két emlékezetes próbálkozása, amiket a közönség, úgy tűnik, elfelejtett.

Jelentkezett a Megasztárba. A tehetségkutató történetének nevetséges döntése volt, amikor a zsűri a harmadik sorozatban a műsorból szerinte kilógó előadóknak megálljt parancsolt, de különdíjasoknak kiáltotta ki őket. Lacit és négy énekesnőt. Nesze semmi, fogd meg jól! Pontosabban egyetlen hozadékként a dalaik megjelentek EP-n. Hősünk Jó úton járnék című szerzeménye az Indygo zenekarának CD-jén is helyet kapott Betmen címmel. Az egyszerű hangszerelésű lírai felvétel kilóg a sorból.

Az Indygo bő öt évvel később, tavaly tavasszal a Csillag születikben mutatkozott be. Laci zenésztársakkal is lemaradt a döntőről. Az együttes főleg a versenynek köszönheti, hogy nagylemezét egy vezető kiadó gondozza, de mire napvilágot látott, az előzmények tulajdonképpen feledésbe merültek.

A zenekart érdekes kettősség jellemzi. Az öt szépfiú a videoklipjeivel elsősorban a tiniket célozza meg, nyilván őket is szeretné a rajongótáborában tudni. A közösen komponált dalokat és Járási szövegvilágát azonban az érettebb gondolkodásúak tudják igazán élvezni. Az Indygo velős tartalmú, fülbemászó, gazdagon hangszerelt popzenét játszik. A CD a rendkívül erős, sztereotípiákról szóló Budapest poétája című szerzeménnyel indul, amelyet Ady Endre verse, A Hortobágy poétája ihletett. „Bárkire néznek az emberek, mindről rögtön tudják, hogy az izmosak a diszkóba mennek, és értékesebbek a csúnyák.” A formáció az induló szintet a továbbiakban nem tudja megugrani, de a többi zeneszámmal sincs gond. „Sok gyűjtögetés, és semmi hegedű, élni egy életen át kell, mennybe menni egyetlen pillanat. Hát mért a haláltól félsz?” – hallható a Hangya című felvételben. Magyarán: a komoly dolgokat is lazán kell venni, ez az album legfontosabb üzenete. Talán jobb lett volna, ha a zenészek olykor kilépnek a jófiús imázsból. Még a fura című Buzi ez a dal is ártatlan, sőt egy másik változatban, Szupi ez a dal címmel is elkészült.

A CD címének története van. Az együttes a Csillag születikben előadott két szerzeményéről Fáy Miklós zsűritag azt mondta, olyanok, mintha egy lemez B oldalára készültek volna. Jó nekünk, ha ilyenek a B oldalas dalok! (Új Szó)

Puha József

2012. 10. 28. 9:34

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Baba 2015. 07. 13. 9:18
)))Baba

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Indygo: B-oldal (Magneoton) cikk képei
Indygo - Indygo: B-oldal (Magneoton)