Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Kocsis Tibor: Irány az élet! (Sony Music)

Kocsis Tibor - Kocsis Tibor: Irány az élet! (Sony Music)

Megijedtem, amikor meghallottam a magyar X-Faktor második sorozatában diadalmaskodó Kocsis Tibor első saját dalát. A Lásd a csodát! jól megkomponált, tökéletesen előadott, frázisokkal teli, semmitmondó szerzemény. Olyan, amelyre a legtöbb rádióállomás ráharap és népszerűvé tesz, de miután három napig sehol sem halljuk, el is felejtjük.

Pánikoltam volna, ha Tibor első stúdiólemezéről másodikként az ősz magyar slágerének szánt, ennek megfelelően a rádió által agyonjátszott, Janicsák Vecával előadott Ez az a perc című dalt hallottam volna. Zeneileg ez is elmegy, ám szövegileg harmatgyenge, semmi sem marad meg belőle az ember emlékezetében. Amikor kiderült, hogy ez a második kiemelt felvétel, már nyugodt voltam, ismertem az albumot, amely a szóban forgó két szerzeményt leszámítva nagyjából rendben van. Harmadikként tehát bármelyikre eshet a választás, elszúrni már nem lehet.

A többi nem tipikus rádiós dal, igényesebbek annál. Gyorsabbak és lassúbbak fele-fele arányban oszlanak meg a CD-n. Az előbbiek közül kiemelhető a tömör, lényegre törő címadó szerzemény, az Irány az élet!, az utóbbiak közül a személyes hangvételű Valahol elrontottam című átdolgozás. (Hallható rajta Tibor tavaly decemberben megjelent Az első X – Az élő show-k 10 legnagyobb kedvence című válogatáskorongján szereplő, slágerré vált Mit ér egy hang című átdolgozás is.) Sok szerző működött közre a lemezen. Zeneszerzőből a külföldiek mellett hat magyar, szövegíróból pedig kilencen, és Tibor is részt vett mindkét munkában. Nem tudni, hogy az összes dalt neki írták-e, elképzelhető, van köztük egy-két elfekvő, de mindegyikkel azonosul. Hősünk mentora, ifj. Malek Miklós is komponált, Darius Luxszal a Forgószél vár címűt, amelynek Szente Vajk a szövegírója. Az Aki végül karjába zár címűt teljes egészében Tibor írta.

Az énekes a második stúdióalbumán remélhetőleg többet vállal, és rátalál a saját világára. A győzelmet meglovagló CD-t már maga mögött tudja. Ezután hitelesebb, még személyesebb nagylemezt kellene készítenie, mert a jelenlegi helyzet az, hogy a tehetségkutató tévéműsor nagydöntőjében legyőzött Muri Enikő a zenei életben könnyedén visszavágott neki. Az énekesnő első stúdióalbuma, az Enciklopédia jobb, izgalmasabb, mint az Irány az élet!, és szövegileg simán veri. (Új Szó)

Puha József

2012. 11. 03. 8:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

TNGy 2012. 11. 06. 13:01
Egyet kell hogy értsek, ez az album semmitmondó. A Valahol elrontottam pedig egy lengyel dal átdolgozása, nem saját. A többi pedig szimplán tucat. Szabó Zét amúgyis többre tartom, mint a Rakonczay-Rácz párost.
Vendég 2012. 11. 06. 16:29
nagyon jó, klassz
VENDÉG 2013. 09. 10. 15:58
SZUPI!!
VENDÉG 2015. 06. 18. 7:48
IMÁDOM)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kocsis Tibor: Irány az élet! (Sony Music) cikk képei
Kocsis Tibor - Kocsis Tibor: Irány az élet! (Sony Music)