Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Muri Enikő: Enciklopédia (Sony Music)

Muri Enikő - Muri Enikő: Enciklopédia (Sony Music)

A tehetségkutató tévéműsorok felfedezettjei az idővel futnak versenyt. Ráadásul a valódi zenei életbe kilépve, a karrierjük megalapozásához egyre kevesebb idő áll rendelkezésükre. A legjobb az volna, ha a műsor végén, de inkább már a búcsúzásukkor megjelenhetne a stúdiólemezük, vagy legalább az első saját daluk.

Két lehetőség közül választhatnak: megpakolhatják az albumukat szedett-vedett szerzeményekkel, vagy megvárják, amíg írnak nekik személyesebb hangvételűeket, esetleg maguk is dalszerzésbe fognak, vállalva azt, hogy kisebb lesz a CD iránti kereslet, hiszen mire az elkészül, a helyüket átveszik az új felfedezettek, és csillaguk értelemszerűen leáldozóba kerül.

Muri Enikő közvetlenül a harmadik X-Faktor indulása előtt rukkolt elő az első stúdiólemezével. Az énekesnő 2010-ben is jelentkezett a műsorba, de a Mentorok házában megálljt parancsoltak neki. Tavaly a nagydöntőig menetelt, második lett azon a tévécsatornán, ahol szavazós műsorban hölgy eddig nem győzött.

Az Enciklopédia kiváló szerzeményeket vonultat fel, hiteles és egységes. A zeneszerzők között Szabó Zé viszi a prímet, a magyar nyelvű szövegeket az Anti Fitness Club frontembere, Molnár Tamás, valamint Márton Bence és az énekesként is ismert Bokor Fekete Kriszta írta. Az albumot két angol nyelvű dal zárja, a Sebastian Armannal előadott Give Some Get Some és az elsőként klipesített Késő már angol változata, a Make Me Okay – mindkettő szövegét Johnny K. Palmer írta, aki rapperként közreműködik a Késő már mindkét verziójában. A táncra csábító felvételek mellett megfér a szívbemarkoló (Mama), az elgondolkodtató (Amikor minden összedől…) és a saját pályafutásról szóló (Célba értem) zeneszám, valamint a csodás átdolgozás (Botladozva – Dés László és Bereményi Géza szerzeményének eredetijét Udvaros Dorottya énekli).

Manapság már nem szabad kizárólag a popzenére karriert építeni. A Gór Nagy Mária Színitanodában idén végzett Enikőnek is nyilván elsősorban a színházban van a jövője. Jelenleg is játszik, a Madách Színházban az Én, József Attila című musicalben a költő első szerelmét, Vágó Mártát alakítja. Ez a CD kiváló alap ahhoz, ha popénekesként hosszabb időre tervez. Ha meg nem marad, nem maradhat a pályán, akkor az Enciklopédia dalaira pár év múlva nem fog emlékezni senki. Örökzöld slágerré egyik sem válik. Itt és most azonban nagyon is rendben van. (Új Szó)

Puha József

2012. 11. 03. 8:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Sziszi 2012. 11. 03. 15:42
Mi az,h egyik se lesz sláger?a kedves cikk író az elmúlt 3 hónapban hol élt?
Pityu 2012. 11. 03. 21:59
A cikkíró azt írta, hogy örökzöld slágerré nem válik egyik dal sem, tehát amire évek múltán is emlékezni fogunk.
TNGy 2012. 11. 06. 12:58
Szerintem a Give some get some nagyon rendben van, olyan érzésem van, mintha egy amerikai dalt hallgatnék. (Vagy lehet, hogy tényleg azt is hallgatok?)
özvegy Hollósiné 2012. 11. 08. 18:28
Egyetértek a cikk írójával, Muri Enikő CD-je sokkal jobb, mint Kocsis Tiboré!
Vendég 2012. 11. 09. 3:14
nagyon jó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Muri Enikő: Enciklopédia (Sony Music) cikk képei
Muri Enikő - Muri Enikő: Enciklopédia (Sony Music)