Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Baseballs: Good ol’ Christmas (Warner Music)

Baseballs - The Baseballs: Good ol’ Christmas (Warner Music)

A Rock’n’Roll örök – ebből indult ki a berlini The Baseballs trió. Sam, Digger és Basti eddigi sikerének titka az volt, hogy aktuális slágereket ültettek át kedvenc zenei műfajukba. A Rihanna-féle Umbrella vagy a Katy Perry-től ismert Hot N Cold rocki-átirata abszlút tarolt, s a fiúk úgy döntöttek, két sikerlemez után karácsonyi koronggal rukkolnak elő.

Teljesen felesleges volt találgatni miként hangzik majd a The Baseballs előadásában a Mariah Carey-féle All I Want For Christmas Is You, a Wham! jegyezte Last Christmas, Cliff Richard Mistletoe and Wine-ja, a Band Aid Do They Know It’s Christmas? című zenés kérdése, John Lennon Happy X-mas (War Is Over) című örökbecsűje vagy Paul McCartney Wings-jének Wonderful Christmastime-ja. Merthogy a rock’n’roll-trió szakított a saját hagyományaival: mindössze Chris Rea Driving Home For Christmas című slágere képviseli a felpörgetett könyűzenét…

 

A dalok többsége ugyanis az 1940-es években született örökzöld szerzemény, de talán még ezt is meg lehetne bocsátani, ha nem sziruposan tálalnák. Csakhogy már a lemezt indító Let It Snow negédes vonósai ijesztően hatnak, s bár az ének próbál ellensúlyozni, az 1944-ben komponált Have Yourself A Merry Little Christmas esetében már ez sincs, csak a cukormáz.

 

Szerencsére a Little Drummer Boy-nál végre magára talál Sam, Digger és Basti: elektromos gitár, egzotikus dobok, s az ismert szerzemény – dicséretre méltó módon – Elvis Presley Rock-a-hula stílusában kel új életre. Parádés! Ahogy a három (!) saját nóta közül a Ring Ring (A Lovely Sound) is kellemes meglepetés, ellentétben a refrént leszámítva szintén giccses Dry Your Tears-szel. Érdekes módon a fiúk tudnak csöpögőst is fogyaszthatóan tálalni, igaz, erre csak a Father To A Child című saját dolgozatuk bizonyíték a lemezen, melynek dallamvilága a Grease című film Beauty School Dropoutját idézi. Határeset a Winter Wonderland és a Wonderful Dream (Holiday Are Coming)...

 

Az 1800-as években született, majdnem a capella tálalt Silent Nightban például nehéz felfedezni a The Baseballs stílusjegyeit, s ugyanez a helyzet az O Holy Nighttal is. A helyzetet a korong tuti befutója, a Chris Rea jegyezte Driving Home For Christmas menti, mely hamisítatlan The Baseballs-módon szól, s a fiúk nem hagyták ki a Rudolph, The Red-nosed Reindeer-ben és a Rocking Around The Christmas Tree-ben rejlő rock’n’roll-potenciált sem.

 

Ugyanakkor adta volna magát Gary Glitter Another Rock’n’Roll Christmas-ja, meg Shakin’ Stevens Merry Christmas Everyone-ja is, de ezek mind hiányoznak, akárcsak a fentebb emlegetett Mariah Carey, a Wham!, Cliff Richard és a többiek tuti karácsonyi slágereinek The Baseballs-megoldásai. Ja, és disznóság, hogy a Jingle Bell Rock meg a We Wish You A Merry Christmas csak a különleges változathoz jár. Kegyelemhármas.

 

Tracklista:

1. Let It Snow

2. Have Yourself A Merry Little Christmas

3. Little Drummer Boy

4. Ring Ring (A Lovely Sound)

5. Silent Night

6. Winter Wonderland

7. Driving Home For Christmas

8. Father To A Child

9. Rocking Around The Christmas Tree

10. Dry Your Tears

11. O Holy Night

12. Wonderful Dream (Holiday Are Coming)

13. Rudolph, The Red-nosed Reindeer

Balajti Péter

2012. 11. 14. 7:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 05. 11. 12:26
JÓ))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Baseballs: Good ol’ Christmas (Warner Music) cikk képei
Baseballs - The Baseballs: Good ol’ Christmas (Warner Music)