Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Whitney Houston: I Will Always Love You – The Best of, Luxus kiadás /2 CD/ (Sony Music)

Whitney Houston - Whitney Houston: I Will Always Love You – The Best of, Luxus kiadás /2 CD/ (Sony Music)

Döbbenetes tény, hogy példakép-dívái, Roberta Flacktől Gladys Knighton át Aretha Franklinig és Chaka Khanig, akiknek zenéjén felnőtt, túlélték az idén 48 évesen elhunyt Whitney Houstont. Az énekesnőt, aki bár távozott az élők sorából, slágerei mégis halhatatlanná tették. Karrierje mérföldköveit idézi e pakk, két exkluzív dallal megfejelve.

Szomorú, hogy a bő tíz éve megjelent Whitney Houston The Greatest Hits válogatás már mindent elmondott az énekesnő karrierjéről. A drogokat és a piát nem érdekli a hírnév, a tehetség és a zsenialitás: a gyilkos szerek úgy küldték padlóra a joggal ünnepelt dívát, hogy onnan többszöri próbálkozással is képtelen volt igazán talpra állni és újjászületni – kokainnal a vérében fulladt vízbe idén februárban.

Emléke előtt tiszteleg a normál kiadás esetén egy, a luxusváltozatban még egy korongot tartalmazó összegzés. A rajongók emlékében élő művésznőt megidéző borító belsejében Clive Davis, a többszörös Grammy-díjas producer és barát megemlékező sorai olvashatóak, no meg az időrendbe állított tételek címe, szerzője, s az azt tartalmazó sorlemez címe, kiadási dátuma.

Nincsenek különleges, hosszú, illetve koncertváltozatok, remixek, az énekesnő kislemezen kiadott megamixe sem szerepel a csomagban, ugyanakkor egy, Aretha Franklin albumon megjelent duett-csemege, az It Isn’t, It Was’nt, It Ain’t Never Gonna Be, valamint két, eddig kiadatlan ritkaság is felkerült a korongokra. Az exkluziv felvételek közül az I Look To You nem ismeretlen a rajongók előtt, hiszen a művésznő utolsó sorlemeze címadójának választotta az eredeti dalt, mely ezúttal a szerzővel, R. Kelly-vel közös duett formájában csendül fel. A Never Give Up, melynek társzerzője az éveken át Mariah Carey-vel együtt dolgozó Jermaine Dupri, egy jól eltalált, kislemezre kívánkozó, hangzásával az ezredforduló környéki trendbe sorolható r’n’b-jóság.

A dallista összeállítása nem okozhatott komolyabb nehézséget, hiszen, kis túlzással csak a listavezető kislemezeket kellett sorrendbe állítani. Az első hanghordozón például a két ráadásfelvétel és a kakukktojás I Believe In You and Me kivételével mindegyik nóta Number 1. volt, sőt, a Saving All My Love For You, az I Wanna Dance With Me (Who Loves Me) és az I Will Love You Grammy-díjat is hoztak Whitney-nek.

Sajnos a You Give Good Love mai füllel hallgatva nem egy emlékezetes darab, helyette lehetett volna valami a Just Whitney című korongról, mondjuk a Whatchulookinat, a már említett I Believe In You and Me helyére pedig felkerülhetett volna a First Noel című átirat az énekesnő karácsonyi albumáról, melyet így szintén egy felvétel sem képvisel. (Holott mindkét dalnak jutott volna hely, ha nem is az első, közel nyolcvanperces, de a második, alig több mint egyórás játékidejű hanghordozón.)

Azért a többi tételre nem lehet panasz: a táncolható sikerek közül itt van a még nem említett I’m Every Woman, a So Emotional vagy az egykori albumcímadó, az I’m Your Baby Tonight, míg a lírai dalok sorát többek közt a Greatest Love of All, a Didn’t We Almost Have It All és az I Have Nothing gazdagítja.

Bár a legnagyobb slágerek az első lemezen kaptak helyet, a folytatás is számos kulcsnótával büszkélkedhet. Elég csak a ’98-as Nyári Olimpiai Játékok válogatáslemezére készült One Moment In Time-ra, vagy az Aretha Franklinnel közös It Isn’t, It Was’nt, It Ain’t Never Gonna Be című, a nyolcvanas években fogant dögös r’n’b-duettre gondolni. A Run To You a Több mint testőr, a Step By Step meg a Kinek a papné című moziból való.

A Queen of Night és az If I Told You That érdekességei, hogy míg a Whitney Houston The Greatest Hits válogatáson előbbi remixben, utóbbi George Michaellel közös változatban szerepelt, ezúttal mindkét tétel eredeti formájában hallható. Ja, és a luxuscsomag második korongján megtalálható az 1999-ben Grammy-díjat hozó It’s Not Right, But It’s Okay, valamint a gyűjteményt záró, 10 évvel később kiadott, feszes tempójú, élő dobbal megtámogatott, meglepően jó, ám a maga idején nem sokat játszott Million Dollar Bill.

Két exkluzív felvétellel, számtalan listavezető, illetve toplistás slágerrel, illetve egy-két megkérdőjelezhető, de Amerikában anno jól fogyó kislemezdallal megpakolt szimpla, illetve dupla CD-vel emlékezik a kiadó az idén elhunyt Whitney Houstonra. Bár egy-két felvétel helyett szerencsésebb lett volna az olyan jól táncolható tételek, mint az I Wanna Dance With Me (Who Loves Me) és az I’m Your Baby Tonight kuriózumnak számító hosszú változatával, s esetleg a Whitney Houston Megamix-szel még különlegessebbé tenni a luxusváltozatot, azért összességében és némi jóindulattal megérdemel egy öt alát a kétlemezes gyűjtemény.

Tracklista
1. You Give Good Love
2. Saving All My Love For You
3. How Will I Know
4. Greatest Love of All
5. I Wanna Dance With Me (Who Loves Me)
6. Didn’t We Almost Have It All
7. So Emotional
8. Where Do Broken Hearts Go
9. I’m Your Baby Tonight
10. All The Man That I Need
11. I Will Always Always Love You
12. I’m Every Woman
13. I Have Nothing
14. Exhale (Shoop Shoop)
15. I Believe In You and Me
16. My Love Is Your Love
17. I Look To You (közreműködik: R Kelly)
18. Never Give Up

2. CD
1. Love Will Save The Day
2. One Moment In Time
3. It Isn’t, It Was’nt, It Ain’t Never Gonna Be (közreműködik: Aretha Franklin)
4. My Name Is Not Susan
5. I Belong To You
6. Run To You
7. Queen of The Night
8. Count On Me (közreműködik: CeCe Winans)
9. Step By Step
10. It’s Not Right, But It’s Okay
11. I Learned From The Best
12. If I Told You That
13. Heartbreak Hotel (közreműködik: Faith Evans és Kelly Price)
14. Million Dollar Bill

Balajti Péter

2012. 11. 21. 23:49

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Whitney Houston: I Will Always Love You – The Best of, Luxus kiadás /2 CD/ (Sony Music) cikk képei
Whitney Houston - Whitney Houston: I Will Always Love You – The Best of, Luxus kiadás /2 CD/ (Sony Music)