Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Michael Bublé: Christmas – Különleges luxus kiadás (143/Reprise Records)

Michael Bublé - Michael Bublé: Christmas – Különleges luxus kiadás (143/Reprise Records)

Azt hitte a kiadó, azért, mert tavaly egy sor országban többszörös platinalemez lett a kanadai dzsessz- és szvingénekes, Michael Bublé telitalálatos karácsonyi lemeze, akkor arra idén is vevők lesznek az emberek! Nem tévedtek: a korong máris a MAHASZ Top 40-es listájának második helyén tanyázik, ráadásul az új változat az eredetinél 20 százalékkal több karácsonyi dalt tartalmaz…

Michael Bublé tavaly megjelent karácsonyi korongja dupla platinalamez lett Magyarországon, s nem kizárt, hogy az új kiadásnak köszönhetően a háromszoros platina státust is eléri majd. A ’75-ös születésű énekes ugyanis az eredeti tartalom mellé nem egy, nem két, hanem mindjárt négy újabb feldolgozást pakolt, s a tavalyi lemezt záró ráadást, személyes karácsonyi jókívánságát sem spórolta le.

 

Már a 2011-es alapkiadás is abszolút teljesnek tűnt: ismerős melódiákból gazdag kínálatot kapunk az imádság ihlette Schubert-féle Ave Mariától, valamint a szintén az 1800-as évekből való Jingle Bells-től és Silent Nighttól (eredetileg Sille Nacht, magyarul Csendes éj) kezdve az Elvis-től ismert Blue Christmas-on meg Bing Crosby White Christmas-án át egészen Mariah Carey 1994-es All I Want For Christmas Is You című tutijának feldolgozásáig.

 

A nyitódalnak szánt It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas, akárcsak a hasonlóan hosszú című Have Yourself A Merry Little Christmas tökéletesen elandalít, s bár az I’ll Be Home For Christmas a giccs határán egyensúlyoz, nem csúszik át a szirup-szintre. Jókedvű táncra ösztönöznek a Holly Jolly Christmas és a Christmas (Baby Please Come Home), a Thaliával közösen énekelt Mis deseos/Feliz navidad pedig garantáltan közösségi dalolásba torkollik. S akkor még nem esett szó a hihetetlenül stílusos, a botlábúaknak is esélyt adó Santa Baby-ről, a standardként induló, ám a fúvósokkal izgalmassá tett Santa Claus Is Coming To Townról, no meg a titkos befutó Cold December Night-ról, melynek különlegessége, hogy szerzői között megtaláljuk Michael Bublét…

 

Szóval sokszínű és telitalálatos az eredeti kiadás is, s bár a borítókép ugyanaz, a 2011-es változat piros betűi ezúttal ezüst színben csillognak, a Christmas szó alá pedig a „deluxe special edition” felirat, a korongra meg további négy dal került.

 

A Nat King Cole-féle, negédes The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire) Bublénak köszönhetően még éppen nem gejl, az eredendően giccses Winter Wonderland meg egyenesen szerethetővé válik a kanadai előadó jóvoltából. A hóemberről daloló Frosty The Snowman felpörgetve szól, ami nem meglepő, lévén ugyanaz a háromtagú The Puppini Sisters kíséri az énekest, akik a Jingle Bells-nél is őrült tempót diktáltak.

Bár a héttagú R&B-formációval, a Naturally 7-nel közösen rögzített, visszafogott Silver Bells gospelesen emelkedett hangulatú lezárást ad a lemeznek, közel sem olyan telitalálatos ez a befejezés, mint az eredeti változat utolsó dala, a vidám Mis deseos/Feliz navidad.

Azért a slusszpoén nem maradt el: a korong 20. tételében Michael Bublé személyesen kíván boldog karácsonyt a hallgató(k)nak. Stílusos figyelmesség, ahogy az egész lemez is az. Naná, hogy jár az ötös.

 

Tracklista:

1. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

2. Santa Claus Is Coming To Town

3. Jingle Bells (közreműködik: The Puppini Sisters)

4. White Christmas (duett Shania Twainnel)

5. All I Want For Christmas Is You

6. Holly Jolly Christmas

7. Santa Baby

8. Have Yourself A Merry Little Christmas

9. Christmas (Baby Please Come Home)

10. Silent Night

11. Blue Christmas

12. Cold December Night

13. I’ll Be Home For Christmas

14. Ave Maria

15. Mis deseos/Feliz navidad (duett Thaliával)

16. The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)

17. Winter Wonderland

18. Frosty The Snowman (közreműködik: The Puppini Sisters)

19. Silver Bells (közreműködik: Naturally 7)

20. Michael Bublé karácsonyi jókívánsága

Balajti Péter

2012. 12. 01. 23:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Michael Bublé: Christmas – Különleges luxus kiadás (143/Reprise Records) cikk képei
Michael Bublé - Michael Bublé: Christmas – Különleges luxus kiadás (143/Reprise Records)