Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Pitbull: Live At Rock In Rio /DVD/ (Sony Music)

Pitbull - Pitbull: Live At Rock In Rio /DVD/ (Sony Music)

Fura, hogy a januártól november elejéig turnézó Armando Pérez, azaz Pitbull, miért nem a Planet Pit World Tour 2012 egyik fellépését, hanem annak 50 perces, a madridi Rock In Rio fesztiválon rögzített kivonatát küldte DVD-re. Igaz, azért felcsendül az International Love, a Rain Over Me, a Hotel Room Service és a Give Me Everything, de még az Ai se eu te pego is.

Pitbull, a 21. század udvari bolondja, a(z aktuális) sztárok sikerdalainak jolly jokere élete első koncert-DVD-jével tökéletesen alátámasztja saját lufisikerét.

A nevéhez köthető slágerek vendégművészei ugyanis túl nagyágyúk ahhoz, hogy egy-egy dal miatt kísérgessék a rappert (ezt inkább fordítva lehetne elképzelni), így aztán a színpadon szövegelő felvételről kapja a refréneket, még csak nem is háttérénekesek segédkeznek, hogy minél inkább élő legyen a produkció. A produkció, ami nem csak ettől felemás. (Már a külcsín beszédes: pofás tok, gagyi borító.)

 

A klipjeiben hölgyekkel mutatkozó dumagép ugyanis még csak háttértáncosokat sem kért, igaz, a lemezlovas mellé billentyűst, basszusgitárost, perkást, dobost és szaxofonost vitt azért magával a színpadra, s az utóbbi három zenész közreműködése hozzá is tesz a dalokhoz, ám azok többsége rövidítve, illetve egyveleggé gyúrva csendülnek fel, így mire beindulna valamelyikre a közönség, már más szól. Pedig van itt International Love, Rain Over Me, I Know You Want Me (Calle Ocho), Hotel Room Service, Give Me Everything és persze a Men In Black III-ból ismerős Back In Time is, de valahogy egyik sem kap elég időt és megfelelő tálalást, holott LED-fal segíti a hangulatfokozást, de valahogy az se az igazi. Még a slusszpoénnak szánt Michel Telo-sláger, az Ai se eu te pego is úgy lemegy pár perc alatt, hogy abba az eredeti változat részletének, a közönség a capella énekének és a Pitbull részvételével hallható felpörgetett változatnak is jut hely. Pedig nem kellett volna kapkodni, ha az olyan klubfellépés-hangulatot erősítő megoldások, mint a csempésszük-be-más-előadók-partisiker-részleteit a műsorba, kimaradnak. Kétségtelenül hatásos némi LMFAO, Martin Solveig, Black Eyed Peas meg Sak Noel, de ezekből is éppen csak ízelítőt kapunk, az meg olyan suta, mint az egész műsor befejezése, meg maga a DVD-kiadás.

 

4:3-as, állóképes menü fogadja a nézőt, s míg az egyetlen menüpontból (Play All) sikerül kiválasztani a megfelelőt, addig a Give Me Everything instrumentális, ám hatásos zenéje szól. Tehát se dalválasztás, se hangnormák, se extrák nem bonyolítják az egyszeri felhasználó életét, csak az 50 perces, valós szélesvásznú képű, sztereó hangú cuccot lehet elindítani, aminél a kép elfogadható, a hang meg időnként szétesős-összefolyós, máskor hullámzó hangerejű, de összességében illik a fesztiválbulihoz, mint az operatőri munka a tévés-zenés tálaláshoz.

Azt viszont kifejezetten nehéz megérteni, miért nem sikerült rendesen betrackkelni a dalokat, s a hátsó borítón részletesen feltüntetni azokat? Persze, ahol fontosabb egy fesztiválcuccot, mint egy turnéfellépést kiadni, s vélhetően szintén spórolásból az ütős Pitbull-klipeket is lehagyni, ott nem kell meglepődni, ha a kiadványt minősítő osztályzat csak kétszer aláhúzott hármas. Az is némi jóindulattal.

 

Tracklista:

1. Mr. Worldwide / Hey Baby (Drop It To The Floor) / Are You Gonna Go My Way

2. I Like How It Feels (felvételről közreműködik: Enrique Iglesias)

3. Something For The DJ’s / LMFAO: Sexy and I Know It (felvételről)

4. International Love (felvételről közreműködik: Chris Brown)

5. Martin Solveig: Hello (felvételről) / LMFAO: Party Rock (felvételről) / I’m From Miami (Remix) / Move Shake Drop / Shut It Down (felvételről közreműködik: Akon)

6. Rain Over Me (felvételről közreműködik: Marc Anthony)

7. Ai se eu te pego (felvételről közreműködik: Michel Telo)

8. Bon, Bon

9. Feel So Close

10. Back In Time

11. Shake (felvételről közreműködik: Ying Yang Twins) / Culo (felvételről közreműködik: Lil Jon) / I Know You Want Me (Calle Ocho)

12. I Like It / Dj Got Us Fallin’ In Love (felvételről közreműködik: Usher)

13. Hotel Room Service

14. Black Eyed Peas: I Gotta Feeling (felvételről) / Sak Noel: Loca People (felvételről)

15. Give Me Everything (felvételről közreműködik: Ne-Yo, Nayer)

Balajti Péter

2012. 12. 07. 23:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pitbull: Live At Rock In Rio /DVD/ (Sony Music) cikk képei
Pitbull - Pitbull: Live At Rock In Rio /DVD/ (Sony Music)