Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

P!nk: The Truth About Love – Fan Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

Pink - P!nk: The Truth About Love – Fan Edition /CD+DVD/ (Sony Music)

Mindent a rajongókért – ez lehetne a 2012-es P!nk album Fan Editionjének szlogenje. A kiadvány nem csak az eredeti album 12 dalát, de a luxusváltozat további négy, a japán kiadás plusznótáját, valamint az iTunes zenebolt csemegének számító két újabb tételét is tartalmazza, 20 szerzeményessé duzzasztva a CD-t. Mit lehetne mindehhez hozzátenni? Egy DVD-t… Ja, az is van.

Alecia Beth Moore, azaz P!nk szeptemberben kiadott, szülése utáni új albumát alig három hónappal később, decemberben újra megjelentette: pompás extrákkal megfejelve. A felturbózott, úgynevezett Fan Edition, azaz Rajongói kiadás egyrészt a karácsonyi ajándékozós időszak, másrészt a 2013 elején startoló P!nk-turnéra való ráhangolás/kedvcsinálás miatt is tökéletes időzítéssel bír.

 

A lemez első kislemez-dala, a Blow Me (One Last Kiss) 21 hétig tanyázott a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listán, melyet sikeresen meg is hódított. A folytatásnak szánt Try is jól szerepel, pár hét alatt bejutott a legjobb három felvétel közé. S akkor még a nagyérdemű nem is hallhatta a rádiókban és kislemezen csak jövőre megjelenő, Nate Ruess-szal felvett, középtempós Just Give Me A Reasont, amit már szeptemberben is a lemez legjobb dalának kiáltott ki e sorok szerzője.

Egyébként nem ez az egyetlen vendégművésszel rögzített tétel: a koncerteken a nézőket refrénjével majd határozott tempóban jobbra-balra ringató True Love-ban az a Lily Rose Cooper halható, akit esküvője előtt Lily Allenként ismerhettünk meg, míg a Here Comes The Weekendben a világ egyik legnépszerűbb fehérbőrű rappere, Eminem szövegel, ami már az első taktusok hallatán sem meglepő, lévén ez a hangzás sokkal közelebb áll a rímfaragóhoz, mint P!nkhez.

 

Ami a további kislemezeket illeti, nem okozna meglepetést, ha az album nyitódalának választott, hip-hop alapú Are We All We Are is esélyt kapna, ugyanúgy, mint a Walk of Shame című feszes tempójú, első hallásra is sláger-rock darab.

 

A hetvenes-nyolcvanas évek zenei világát idézi a hangtorzítós How Come You’re Not Here, illetve a lemez címadó tétele, a The Truth About Love, melyek inkább egyfajta tisztelgésnek, érdekes kísérletnek tűnnek, semmint azon irány előfutárainak, amit majd a jövőben folytatnia kellene az énekesnőnek.

 

A Beam Me Up a Crystal Ball, a Dear Mr. President és az I Don’t Believe in You akusztikus gitáros vonalát követi, de se témájában, se dallamvezetésében nem múlja felül az utóbbi kettőt. A Slut Like You meg ugyanazt a hangulatot hordozza, mint a Get The Party Started, csak talán még őrültebben…

 

Míg az eredeti nagylemez a trükkösen dinamikus alapú, ám ezzel együtt is abszolút korrekt Where Did The Beat Go?-val ér végét, itt még nyolc ráadásnak van helye, nem beszélve a csomagba csempészett DVD-ről!

 

A zongorával kísért, majd vonósokkal megtámogatott The Great Escape simán kiüthette volna az eredeti dallistáról a Beam Me Upot, a lendületes, szintén nem asztalfióknak való My Signature Move érdekessége, hogy P!nk a két dalszerzővel, Butch Walkerrel és Jake Sinclairrel háttérénekel saját magának. A nyolcvanas évek dobgéphangja inkább ront, mint javít az Is This Thing On? című dolgozaton, melyről nem elképzelhetetlen, hogy eredetileg balladának szánták… Ám ami itt nem sikerült, egész jól működik a Run esetében, bár a belepakolt gyermekszóló giccses és felesleges, a dalszövegíró meg jobban is megerőltethette volna magát refréntájon. A The Truth About Love luxus kiadását záró Good Old Days jó kis táncházas country-darab, ám ez itt a Fan Edition, amiből még három dal hátravan.

 

A Chaos & Piss ugyan nem az a hagyományos értelemben vett dal, sokkal inkább illene egy filmbe, mint rádióba vagy koncertre. A Timebomb viszont izgalmas meglepetés, és véletlenül sem keverendő össze az azonos című, szintén 2012-es Kylie Minogue-nótával: ez bizyon nem egy elvont vad kísérlet, hanem az idehaza az Első Emelet által is képviselt egykori újhullámos vonal! Az utolsó dal jogán felpakolt The King is Dead but The Queen is Alive viszont tipikus B-oldalas felvétel: kísérő dalnak elmegy, de semmi több.

 

A csomagba rejtett, alig félórás, valós szélesvásznú képpel és sztereó hanggal szerelt ráadás-DVD is egy kivétellel a The Truth About Love című album köré épült. Tartalmazza a két kislemez-klipet (Blow Me /One Last Kiss/, Try), valamint az album megjelenése kapcsán Los Angeles-ben tartott koncert négy felvételét. Ezek közül az Are We All We Are, a Blow Me (One Last Kiss) és a Try P!nk hivatalos YouTube oldalán is elérhető, ahol ráadásul a Slut Like You meg a How Come You’re Not Here is helyet kapott, amiket érthetetlen, miért kellett innen lespórolni. Ellenben örömteli, hogy az énekesnő 2008-as slágerválogatásáról való F**king Perfect ugyanezen fellépésen rögzített koncertfelvétele – ritkaságként – felkerült a korongra. A The Truth About Love album kapcsán rendezett fotózás viszont főleg azoknak szerez örömöt, akik kíváncsiak P!nk kislányára, ugyanis e pár perces összeállításban nem csak azt láthatjuk, hogyan készültek a borítót díszítő képek, de bizony Willow Sage Hart is feltűnik.

 

Az eredeti kiadásnál nyolc, többségében korrekt dallal egészült ki P!nk 2012-es visszatérő lemeze, mely jól érzékelteti, az énekesnő hangja továbbra is ott van a topon, mi több, a mellékelt, klipeket, koncertfelvételeket és egy werkanyagot tartalmazó DVD segítségével az is nyilvánvalóvá válik, hogy ő maga is bombaformába került. Öt alá.

 

Tracklista

CD

1. Are We All We Are

2. Blow Me (One Last Kiss)

3. Try

4. Just Give Me A Reason (közreműködik: Nate Ruess)

5. True Love (közreműködik: Lily Rose Cooper)

6. How Come You’re Not Here

7. Slut Like You

8. The Truth About Love

9. Beam Me Up

10. Walk of Shame

11. Here Comes The Weekend (közreműködik: Eminem)

12. Where Did The Beat Go?

13. The Great Escape

14. My Signature Move

15. Is This Thing On?

16. Run

17. Good Old Days

18. Chaos & Piss

19. Timebomb

20. The King is Dead but The Queen is Alive

 

DVD

Blow Me (One Last Kiss) – klip

Try – klip

Are We All We Are – koncertfelvétel

Blow Me (One Last Kiss) – koncertfelvétel

Try – koncertfelvétel

F**king Perfect – koncertfelvétel

The Truth About Love Photoshoot – bepillantás az albumfotózás kulisszái mögé

Balajti Péter

2012. 12. 21. 0:43

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

P!nk: The Truth About Love – Fan Edition /CD+DVD/ (Sony Music) cikk képei
Pink - P!nk: The Truth About Love – Fan Edition /CD+DVD/ (Sony Music)