Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Magashegyi Underground: Tegnapután (Tom-Tom Records)

Magashegyi Underground - Magashegyi Underground: Tegnapután (Tom-Tom Records)

Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője a Megasztárban nem nagyon tudott bizonyítani. Időközben megtalálta a helyét, saját hangját, hiteles, és öröm nézni, mennyire magabiztos a jelenleg Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor basszusgitáros, Szepesi Mátyás gitáros és Toldi Miklós dobos alkotta zenekar élén.

Az együttes első, 2010-ben kiadott, gondosan felépített, saját ötleteken alapuló, napjaink trendjeit is követő Ezer erdő című nagylemeze erdei barangolásra vitt bennünket. A második, a Tegnapután a nagyvárosi létet helyezi kirakatba.

A CD megjelenése előtt megismertük már a gazdagon hangszerelt Rázz fel és az Álmatlanság című szerzeményeket. Az album ezt a vonalat követi. Zeneileg összetettebb és sokszínűbb, mint elődje, a vonós és fúvós hangszerelés teltebbé, teljesebbé teszi a hangzást. Szövegileg slágeresebb, személyesebb, Tariska Szabolcs fő szövegíró egy kapcsolatot jár körül, nagy hangsúlyt fektetve csalódásra, téli magányra. Ha csak Bíborka énekelne, talán egysíkú volna a mindössze harminckét perces lemez, ezért két vendégelőadó is közreműködik rajta. A jelenleg hódító Árnyékok című sláger a 30Y frontemberével, Beck Zolival készült. Ügyes húzás volt a fiatal zenész, költő, Akkezdet Phiai hiphopcsapat tagja, Závada Péter meghívása. Az Ahol megszakad című verseskötetében is szereplő Szinopszis című költeménye megzenésítése a CD egyik csúcspontja. Péter az apokaliptikus téli környezetet elénk táró Csend című dalban rapszövegíróként és rapperként működik közre. Fontos kiemelni még az indie-popos Levélégető és az akusztikus gitárral kísért, könnyed nyári hangulatú Darazsak című szerzeményt.

A Tegnapután – akárcsak az Ezer erdő – DVD-vel került forgalomba, a filmet a Művészetek Palotájában februárban tartott szimfonikus koncert felvételeiből állították össze.

A Magashegyi Underground második albuma igényes popdalokkal szórakoztat. Idén még nem készült ennél jobb magyar poplemez. (Új Szó)

Puha József

2013. 08. 19. 7:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magashegyi Underground: Tegnapután (Tom-Tom Records) cikk képei
Magashegyi Underground - Magashegyi Underground: Tegnapután (Tom-Tom Records)