Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hooligans: História (Hear Hungary)

Hooligans - Hooligans: História (Hear Hungary)

Történelmet írt a Hooligans! Legalábbis új albumuknak a História címet adták, megcáfolták a lemezt a lemezboltból mondást, hiszen a cuccot újságárusoknál mérik, s friss dalokkal teli albumot talán még sosem kínáltak ilyen baráti áron. Igen, rendes tokban, dalszöveges borítóval, a 12 tétel közt pedig ott a Youtube-on közel negyedmilliós nézettséget elért Harcra fel!

A banda előremenekül a lemezbiznisz válságából: nem a tokon és a 12 oldalas, dalszöveges borítón spórolnak, sőt, a 12 tételes CD-t sem hagyták ki a csomagból, ám a három számjegyű árcímkével ellátott, ma, azaz október 1-jén megjelenő albumot lemezbolt helyett újságárusoknál mérik és ugyanezen a napon 17 órától a budapesti Hard Rock Caféban dedikálják.

 

Bár a kórussal és zongorával megtámogatott Intro hallatán könnyen hiheti az ember, hogy HAVASI lemeze került a lejátszóba, a folytatás minden kétséget kizár, hiszen a szöveges videóval megtámogatott Mindörökké a lemez egyik legjobb dala: lendületes, dallamos, tipikus Hooligans nóta, amit, akárcsak az összes többi szerzeményt, Tóth Tibi írt. A banda gitárosa ezúttal is slágergyanús számok sorával örvendezteti meg a rajongókat. Az uniformizáló világ ellen szót emelő Egyformánt Csipa énekhang-szaggatása teszi hatásossá (bármilyen hatásos effekt, csak egyszer sütik el, így még inkább üt), az Idegen borítékolhatóan pogózós koncertkedvenc lesz, s hiába lassít egyet a tempón a Szárnyas lázadó, melynek szövegét Müller Péter Sziámi jegyzi, attól még a lemez egyik leginkább rádiós játszásra esélyes tétele.

Hamisítatlan nyolcvanas évek rockzenei hangzását hozza a Tavalyi hó, de valahogy mégsem működik ez a dal: az album legtöbb szövegét jegyző Major Eszter itt nem volt a topon, s a refréndallam sem igazán meggyőző. Szerencsére az ugyanebben a felállásban született (a Bon Jovi Born To Be My Baby-jéhez hasonló nanázású) Másik szemmel feledteti e fiaskót. A tempós, country-rock beütésű Mint a szélre sem lehet panasz, a szintén dobprogramos Áldatlan múlt pedig a hangszerelős kísérletezés ellenére is hamisítatlan tábortűz-nóta maradt. Minden jó, ha a vége jó: a finisben a Junkies-arcok, Barbaró Attila és Szekeres András szövegéhez helyenként egzotikus indiai hangzás társul (utóbbival az Aerosmith is sikerrel kísérletezett a ’97-es Nine Lives albumon), a Visz az idő jó kis menetelős cucc lehetne, ha nem törölték volna el a kötelező sorkatonai szolgálatot, de így is működik. A korongot a DVTK (Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre) futballcsapat lelkesítésére jó egy éve elkészült Harcra fel! zárja, melyről kevesen tudják, hogy Ungvári Miklós olimpiai felkészülésében is komoly szerepet játszott: az ezüstérmet szerzett sportoló erre a dalra edzett, amikor az ötkarikás játékokra készült.

 

Az idővel megszokható, bár kétségtelenül első hallásra a sorból kilógó Intro és az összképet némileg rontó Tavalyi hóval szemben 10, igazán hatásos új Hooligans nóta áll, amiért jár az ötös osztályzat, no meg a gratuláció Tóth Tibinek, Csipának, Endinek és Késmárki Zsoltinak, valamint a dalszövegíróknak: Major Eszternek, Valla Attilának, Dandó Zolinak, Orbán Tamásnak, Müller Péter Sziáminak, Barbaró Attilának és Szekeres Andrásnak.

 

Tracklista:

1. Intro

2. Mindörökké

3. Egyformán

4. Idegen

5. Szárnyas lázadó

6. Tavalyi hó

7. Másik szemmel

8. Mint a szél

9. Áldatlan múlt

10. A szerelem mentség

11. Visz az idő

12. Harcra fel

Balajti Péter

2013. 10. 01. 7:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hooligans: História (Hear Hungary) cikk képei
Hooligans - Hooligans: História (Hear Hungary)