Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Cher: Closer To The Truth (Warner Music)

Cher - Cher: Closer To The Truth (Warner Music)

Ha Tina Turner a rocknagyi és a Spice Girls a GirlPower, akkor Cher a clubnagyi és a WomanPower egy személyben! Legalábbis új anyaga erről tesz tanúbizonyságot, amire minden korábbinál többet kellett várni ugyan, de megérte! Az énekesnőt ezúttal olyan művészek támogatták, mint P!nk, Paul Oakenfold és Timbaland.

A Flower Powertől a rockon és country-n keresztül vezetett az út a klubokig, s bár a lézeres-stroboszkópos-táncparkettes-nagyhangfalas miliő jórészt megmaradt, Cher bő egy évtizednyi szünet utáni visszatéréséhez nem csak ugyanazt a szintet hozza, de helyenként magasabb fokozatra is kapcsol. Magabiztosságról, ellentmondást nem tűrő hozzáállásról tanúskodik több dal és dalcím is.

Az albumfelvezető Woman's World (A Nő világa) azonnal lefegyverzi az embert – hiába no, a nóta mögött az a Paul Oakenfold áll, aki Madonna Sticky & Sweet turnéján harmincnál is több állomáson izzította a tömeget. Na persze a folytatás sem kispályás, hiszen a Take It Like a Man, azaz a Vedd el, mint egy pasi vagy pláne az énekesnő 2014 tavaszán startoló amerikai turnéjának címét adó Dressed To Kill, vagyis Gyilkossághoz öltözve is erősen feszegeti a klubfalakat. Ahogy borítékolható a lemez 21. századi klubhimnusza, a Red, a korábbi Cher-slágerek jegyében fogant My Love és nyolcvanas évek euro-diszkó hangzását trendin megidéző Lovers Forever Dance-listákon való menetelése is.

Ugyanakkor a rádiókat előbb-utóbb jó eséllyel a lemez lendületét megtörő, "club-country"-s I Walk Alone veszi majd be, melynek egyik társszerzője az a P!nk, aki Billy Mannel közösen a Lie To Me-t is jegyzi az énekesnő új albumán. Cher nyolcvanas-kilencvenes évekbeli rockballadás hangzását hozza a Sirens, míg a Favorite Scars első taktusairól és persze egy kicsit a refrénjéről is joggal juthat eszünkbe ByeAlex Kedvesem című Eurovíziós sikere. Bár az I Hope You Find It-nek kétségtelenül nagyobb visszhangja lesz majd, lévén Az utolsó dal című film betétdalát a szélesvásznú főszereplőjétől, a napjainkban új albuma és botrányos megnyilvánulásai miatt reflektorfénybe került Miley Cyrustól kölcsönözte az énekesnő.

 

Míg az amerikai kiadás a 11. dallal ér véget, addig a nemzetközi, így a magyarországi változat is további három ráadást kínál. Közülük az I Don't Have To Sleep To Dream Timbaland bábáskodása mellett született, a Pride jó eséllyel pályázhat a lemez legszerethetőbb rádióbarát klubnótája címre, az albumot záró You Haven't Seen The Last of Me pedig Cher 2010-es Díva című – Christina Aguilerával forgatott – zenés filmjének egyik legfontosabb, Golden Globe-bal jutalmazott tétele. (Azon persze lehet vitatkozni, hogy egy erősen Dance-vonalú korongon miért az eredeti változat, miért nem a három hivatalos remix egyike szerepel, de ajándék lónak ne nézzük a fogát!)

Nehéz ítéletet hirdetni, hiszen abszolút átütő erejű klubnóták, a Believe és a Living Proof szellemében született, ám nem sok újat mutató dalok és a sorba egyáltalán nem illő, ám önállóan jórészt működő felvételek alkotják a Closer To The Truth-t. De vajon az általam adott háromszor aláhúzott ötössel közelebb kerültünk-e az igazsághoz?!

 

Tracklista:

1. Woman's World

2. Take It Like A Man

3. My Love

4. Dressed To Kill

5. Red

6. Lovers Forever

7. I Walk Alone

8. Sirens

9. Favorite Scars

10. I Hope You Find It

11. Lie To Me

Ráadások:

12. I Don't Have To Sleep To Dream

13. Pride

14. You Haven't Seen The Last of Me

Balajti Péter

2013. 10. 09. 0:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cher: Closer To The Truth (Warner Music) cikk képei
Cher - Cher: Closer To The Truth (Warner Music)