Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Miley Cyrus: Bangerz – Luxus kiadás (RCA/Sony Music)

Miley Cyrus - Miley Cyrus: Bangerz – Luxus kiadás (RCA/Sony Music)

Miután nyilvánosan hülyét csinált magából az MTV zenei díjkiosztóján, s egyúttal végérvényesen elérte, hogy többé ne Hannah Montanázzák le, Miley Cyrus végre megjelentethette vendégművészekkel megpakolt új albumát, mely nem csak minden korábbi, borítóján saját nevével megjelent albumánál sikeresebb, de komoly meglepetéseket is tartogat.

A cuki tini skatulya kezdett ciki tini skatulyává válni, éppen ezért a Disney-nél futó Hannah Montana-karaktert 2010-ben egy lázadó és szexi imázzsal, no meg a Can't Be Tamed című albummal igyekezett lerázni magáról Miley Cyrus, aki idén még drasztikusabb lépésre szánta magát: botrányos és provokatív módon erőltette magára a figyelmet. A módszer bejött: a Bangerz című album és az arról kimásolt két kislemez, a We Can't Stop és a Wrecking Ball minden korábbi Miley-lemeznél jobb eredményeket hoztak a legfontosabb nemzetközi toplistákon – előbbi a meghatározó Egyesült Királyságban lett listavezető, utóbbi az Egyesült Államokban is! Ugyanakkor a Hannah Montana-figurával elért lemezeladási sikerek elég magasra tették a lécet...
 
Billy Ray Cyrus elsőszülöttje szabályosan bevadult a Music TV díjkiosztóján, elkezdte kivarratni magát, új albuma borítóbelsőjében pedig magával smacizik, (majdnem) cicit villant, rózsaszín banánnal pózol, a lába közé nyúl, hogy a mosolygós kannabis-grafikáról ne is beszéljünk... (Utóbbi a normál kiadásnál három tétellel többet tartalmazó extra változat spéci borítójának hátulján található 11 ajándékmatrica között is visszaköszön.)
 
Hogy mindezekre, akárcsak a polgárpukkasztóan menőnek szánt, valójában idegesítően primitív, Nicki Minaj "zenei" megoldásaira hajazó felvételekre, mint a Britney Spears-szel rögzített SMS (Bangerz), a Love Money Party és Do My Thang) miért van szükség, azt nehéz lenne megmagyarázni.
 
Szerencsére nem csak ilyen elborulásokat találni. Sőt! A nyitódal például egészen mellbevágó: a középtempóval megbolondított líra, az Adore You hallattán garantáltan az lesz az első reakció, hogy az ember gyorsan kiveszi a lemezt a lejátszóból, és leellenőrzi, tényleg Miley Cyrus lemeze került-e a tokba. Hihetetlen, hogy az, aki ilyen érzelmesen is képes énekelni, mi több, a French Montanával felvett, finoman odamondó, latinos r'n'b, a FU hallatán még a szőrös szívű kritikusok is csak annyit mondhatnak: fú, ez a csajszi tényleg tud valamit!
Ráadásul a Maybe You're Right és a Drive esetében is úgy érzi az ember, más tinisztárral nem működne ennyire sem a kissé country-ba hajló, középtempós ballada, sem a futurista r'n'b. Vagy ott van a Nelly-vel rögzített 4x4, aminek az adja a sava-borsát, hogy sikerült hozzá lenyúlni a dögös Black Betty című klasszikus dallamát, amit a Ram Jamtől kezdve Tom Jones-on át a Scooterig egy sor eladó feldolgozott már, igaz, ők nem változtattak a szövegen.
Szóval, vannak itt kellemes meglepetések szép számmal, a modern megoldások közül mindenképpen ide sorolható az albumot záró Someone Else is, ugyanakkor a beteg nóták mellett is akadnak még megkérdőjelezhető tételek. A My Darlin' Ben E. King Stand By Me-jének Future-rel és autotune-nal megfejelt megoldása nem-kellett-volna kategória, ahogy a nyári fütyülős #Getitright is olyan nóta, ami Hannah Montanának jól állt volna, de mintha Miley kisasszony pont ettől menekülne...
 
Míg a hivatalos album a 13. felvétellel véget ér, a luxus kiadás további három ráadást kínál. A gitárral megbolondított, rihannás hangzású Rooting For My Baby Miss Cyrus újabb énekesi oldalát mutatja meg, a nyolcvanas éveket dögösen megidéző On My Own büntet, a megint csak rihannás Hands In The Airben viszont Ludacrisnak jár a pont.
 
Hiába az olcsó megoldások, Miley új lemezén érvényesül az az énekesnői plusz, amit tényleg érdemes lenne hangsúlyozni. Négyes alá.
 
Tracklista:
1. Adore You
2. We Can't Stop
3. SMS (Bangerz) /közreműködik: Britney Spears/
4. 4x4 (közreműködik: Nelly)
5. My Darlin' (közreműködik: Future)
6. Wrecking Ball
7. Love Money Party (közreműködik: Big Sean)
8. #Getitright
9. Drive
10. Fu (közreműködik: French Montana)
11. Do My Thang
12. Maybe You're Right
13. Someone Else
+
A luxus kiadás ráadásai:
14. Rooting For My Baby
15. On My Own
16. Hands In The Air (közreműködik: Ludacris)

Balajti Péter

2013. 11. 07. 16:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Miley Cyrus: Bangerz – Luxus kiadás (RCA/Sony Music) cikk képei
Miley Cyrus - Miley Cyrus: Bangerz – Luxus kiadás (RCA/Sony Music)