Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

P!nk: The Truth About Love Tour – Live From Melbourne /DVD/ (RCA/Sony Music)

P!nk - P!nk: The Truth About Love Tour – Live From Melbourne /DVD/ (RCA/Sony Music)

P!nk dobol, zongorázik, légtornázik, táncol és persze énekel legújabb koncertfilmjében. A hangulat fergeteges, a turné apropóját adó lemezről nyolc tétel csendül fel, de régi sikerek és olyan kölcsöndalok is színesítik a műsort, mint a Wicked Game vagy a Time After Time.

 

 

Nem Amerikában, de még csak nem is Európában vagy a Távol-Keleten, hanem Ausztráliában büszkélkedhet a legkomolyabb rajongótáborral P!nk, így nem csoda, hogy az énekesnő zsinórban második koncertfilmjét készíti a kontinesen. Sydney után ezúttal Melbourne a helyszín: friss slágerekkel és légiparádéval.

Bár az estét a showman, Jimmy Slolina nyitja, aki Rubix Von Füchenhürtzként hatásos felütést ad a műsornak (s bár a fináléban jogosan szerepel, sajnos a többi, így a ráadástétel előtti feltűnése is abszolút felesleges, illetve ízléstelen), a főszereplő P!nk, aki bizony belead a koncertbe apait-anyait, akárcsak a vele egy színpadon álló zenészek, táncosok és háttérénekesek. A csapatot abszolút partnerként kezeli az énekesnő, látni és érezni: ha csak egy turné erejéig is, de ők egy család. Az viszont hihetetlen, hogy P!nk a koncertfelvétel előtt alig két évvel korábban adott életet férjével első közös gyermeküknek, Willow Sage Hartnak. Az énekesnő ugyanis bomba formában van: sportos alakjához dögös énekhang és hibátlan fizikum társul. Utóbbi még azokat is lenyűgözi, akik a Funhouse turnén bemutatott légi akrobatikája láttán esetleg sejtik, mire képes. Ám most az ott látott bravúrokat is durván túlszárnyalja a díva – majdnem szó szerint is!

A közönség hálás és lelkes, s hagyja, hogy P!nk diktálja az iramot a precízen összeállított, minden egyes sorlemezét érintő, de még a slágerválogatására pakolt bónuszokból szemezgető koncertlistájával, melyben szinte minden dalhoz jár valami meglepi. Még a meglepi-nótákhoz is. Hol látványban, hol elkapott pillanatban, vagy hangzásban, illetve előadásban.

A koncertindítónak választott Raise Your Glass-nél például énekelve pattan a közel nyolc méter magasan lévő légtornász-fiúk karjaiba két gumikötélnek köszönhetően, majd hol a földön, hol a levegőben akrobatikázva készteti tombolásra a közönségét. A Sober során egy, csillár és kalitka kereszteződésének beillő szerkezetet hódít meg – hatodmagával, míg a Try-hoz a klipből ismerős szeretve gyűlölt–eltaszítva vágyott ambivalens érzéseket megjelenítő bravúros koreográfiát előzi meg egy általa bemutatott gumiköteles légi balett. A So What alatt pedig nemes egyszerűséggel a nagyérdemű feje felett szárnyal-röpköd egy sort...

A profi koncerthez bámulatos tálalás jár, melyben kitűnő partner a P!nk Funhouse Tour – Live In Australia koncertfilmet is rendező Larn Poland direktor, aki a brutális kameraarzenállal dolgozó operatőrei által elkapott hihetetlen helyzetekkel töltötte meg az anyagot. Bár az énekesnő 18 (!) estén át lépett fel a Melbourne-i Rod Laver Arenában, így volt matéria, a klipszerűen vágott, szűrőkkel bolondított vagy éppen lassított végeredmény egészen bámulatos.

Láthatjuk ahogy egy rajongó úr kezet csókol P!nknek az Are We All We Are alatt, megkapjuk, amint a Slut Like You közben az énekesnő szűkös mellbőségével poénkodik, míg Carey Hart kétszer is feltűnik a How Come You're Not Here elején, melyről az énekesnő megjegyzi: ez férje egyik kedvenc dala...
A Chris Isaaktől kilcsönzött Wicked Game az eredeti dal klipjének fekete-fehér színvilágában, míg a Cyndi Lauper-féle Time After Time szépiás formában jelenik meg.

Nem csak a látvány, a hangzás terén is találni különlegességeket. A Who Knew egyetlen akusztikus gitár kíséretében szólal meg, a Most Girl, a There You Go és a You Make Me Sick zenében és táncos koreográfiában is hatásos egyveleget alkot. A kivetítőn megjelenő Nate Ruess felvételről csatlakozik az énekesnőhöz a Just Give Me A Reason című duettben, a F**kin' Perfect meg a nézőtéren helyet foglaló gyerkőcökre való tekintettel finomított szöveggel hallható. Sőt, P!nk az Are We All We Are elején a ritmusfelelősével együtt dobol, a The Great Escape esetében pedig még tovább megy: ezt a számot ugyanis kifejezetten erre a turnéra tanulta meg zongorán játszani. Szólóprodukciója sikerének pedig, úgy tűnik, még a közönségénél is jobban örül...

Bár a már-már kötelező Get The Party Started ezúttal kimarad, s a The Truth About Love című tételt is kár keresni, a Cirque du Soleil akrobatikus és művészi látványvilágát idéző – a DVD-n valós szélesvásznú formában megjelenő – színpadkép, no meg a sztereóban és Dolby Digital 5.1-ben is élvezhető hangzás így is topélmény! Mindehhez félórás turné werkfilmet is kapunk, amiben a főszerep P!nké, az anyáé és persze a kislányáé. (A Rubix Von Füchenhürtzként megjelenő Jimmy Slolina ráadásul ebben az összeállításban sokkal viccesebb, mint a koncerten vagy a külön őt bemutató Rubix életének egy napja című kisfilmben.) A DVD extra tartalmát a Slut Like You Bluegrass verziója zárja, melyben az énekesnő kivételével az összes színpadi szereplő részt vesz – képben és jórészt hangban is.

P!nk The Truth About Love Tour – Live From Melbourne című koncertfilmje nagyon magasra tette a mércét: erős dallista és előadás, parádés színpadi és színpad feletti bravúrok, brutális kamerabeállításokkal, vágásokkal és vizuális megoldásokkal... Úgyhogy érdemes helyet csinálni az otthoni moziszobában, a pattogatott kukoricás tálat pedig felejtsük el, ha nem akarjuk leverni, mert a képernyőn és hangfalakon keresztül garantáltan bulizni csábít P!nk!
Csak Rubix ne szerepelne ennyit! Miatta ötös alá.

Tracklista:
1. Intro
2. Raise Your Glass
3. Walk of Shame
4. Just Like A Pill
5. U+Ur Hand
6. Leave Me Alone (I'm Lonely)
7. Try
8. Wicked Game
9. Just Give Me A Reason (közreműködik: Nate Ruess)
10. Trouble
11. Are We All We Are
12. How Come You're Not Here
13. Sober
14. Chaous & Piss (közjáték)
15. The Great Escape
16. Who Knew
17. Time After Time
18. F**kin' Perfect
19. Can't Take Me Home Medley (Most Girl/There You Go/You Make Me Sick)
20. Slut Like You
21. Blow Me (One Last Kiss)
22. So What
+
Extrák:
The Truth About Tour – dokumentumfilm
Rubix élete egy napja
Slut Like You (Bluegrass verzió)

Balajti Péter

2013. 11. 25. 23:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

P!nk: The Truth About Love Tour – Live From Melbourne /DVD/ (RCA/Sony Music) cikk képei
P!nk - P!nk: The Truth About Love Tour – Live From Melbourne /DVD/ (RCA/Sony Music)