Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Nagy Feró és a Beatrice: A legnagyobb babos-bulinóták (Magneoton)

Beatrice - Nagy Feró és a Beatrice: A legnagyobb babos-bulinóták (Magneoton)

Az X-faktor mentoráról joggal jutnak az ember eszébe a jókedvű bulik, így logikus volt egy effajta hiánypótló kiadvánnyal előrukkolni. Igaz, az eredeti felvételek helyett mind a 9+1 nóta újrajátszva–énekelve hallható, s a fontos szerzemények mellé sajnos becsúszott jó pár érdektelen is. Miközben alaptételek hiányoznak...

Nagy Feró, aki zenekart kísérő hórukk emberből lett Csuka Mónika pasija, férje, majd a Beatrice oszlopos tagja, sok minden volt már az életben. A nemzet csótánya, betiltott előadó, Budapest Sportcsarnokot megtöltő, ünnepelt rocker, kult-szinkronhang és X-faktor mentor. Neve hallatán az embereknek a 8 óra munka című sláger jut azonnal az eszébe, de ha további nótákat kell megnevezni, a többség akkor sem jön zavarba: Pancsoló kislány, Boldog szép napok... és a felsorolás nagyjából itt véget is ér. Pedig Feró több olyan dalt is jegyez, amiket aztán D. Nagy Lajos, illetve a Bikini vitt sikerre, ám az érces hangú rocker előadásában is megállják a helyüket, sőt, kifejezetten jól szólnak. A Fagyi és a Mielőtt elmegyek „nagyferós” változata e gyűjteményen telitalálat, ugyanakkor az énekestől megszokott slágerek újrafelvétele, bármennyire is igyekszik az eredetit hozni, bizony nem az igazi.

Mi több, az ezeket követő Ronda lány és Balfék fiú című dalok se nem ismertek, se nem olyan jók, hogy helyük legyen A legnagyobb babos-bulinóták között. S ez félig-meddig igaz sajnos az ezredforduló után született Vidámság és rock and rollra is. Mindebből úgy tűnhet, nincs elég ütős Beatrice-nóta...

Holott a Mi tett velem, ez a Jenő?, a Hegyek között, az Amúri partizánok dala, a Kitántorgott, no meg a Sej-haj és az Altatás (előbbit sokan csak Száraz tónak nedves partján-ként, utóbbit Cumiként ismernek, azonosítanak) mind tökéletesen megfelelnek a válogatás címében megfogalmazott kijelentésnek – nem is érthető a hiányuk! Ahogy a klasszikus hetvenes évek diszkóhangzásának jegyében fogant Gyere kislány, gyere modernizált változata is csak ront az összképen. Ha pedig valaki figyelmesen meghallgatja a Boldog szép napok szövegét, akkor biztos, hogy nem jut eszébe, pláne két azonos nemű előadóval duettet készíteni belőle. Még meglepetés-ráadásnak sem.

A Nagy Feró és a Beatrice: A legnagyobb babos-bulinóták című összeállítás nagy jóindulattal is csak hármas alá, ami azért is elszomorító, mert ebből akár csillagos ötös kiadvány is születhetett volna.

Tracklista
1. 8 óra munka
2. Boldog szép napok
3. Fagyi
4. Mielőtt végleg elmegyek
5. Pancsoló kislány
6. Ronda lány
7. Balfék fiú
8. Gyere kislány, gyere
9. Vidámság és rock and roll
10. Boldog szép napok (duett Vastag Csabával)

Balajti Péter

2014. 06. 30. 6:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 01. 15. 7:47
Szuper!
VENDÉG 2015. 03. 04. 9:42
IMÁDOM!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagy Feró és a Beatrice: A legnagyobb babos-bulinóták (Magneoton) cikk képei
Beatrice - Nagy Feró és a Beatrice: A legnagyobb babos-bulinóták (Magneoton)