Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hooligans: Társasjáték (Hear Hungary Music)

Hooligans - Hooligans: Társasjáték (Hear Hungary Music)

Nem a Hooligans találta fel a spanyolviaszt, hiszen külföldön évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek a duettlemezek, s Pitbullnál is legalább annyi vendégművészt kapunk albumonként, ahány nóta a korongra kerül. A Társasjáték című anyag attól zseniális, hogy a 11 felvétel a 11 résztvevőhöz igazodott és nem fordítva.

Olcsó húzás egy előadó részéről felkérni egy sor könnyűzenei kedvencet, hogy a meglévő slágerein közösködve, minimális munkával nagyot kaszálhasson. A Hooligans nem is élt vele.

Tény, hogy a Társasjáték feliratú korongon kilenc, jól ismert Hooligans-nótát kapunk, ám azok többsége egész máshogy szól, mint ahogy megszoktuk. Csipáék nagyvonalúan hagyták, hogy a meghívott vendégművészeik otthon érezzék magukat az adott nótákban, s azokat magukhoz igazítsák. A Pokolgép és az Omen két oszlopos tagja, Kalapács Józsi és Nagyfi Laci például másfélszeres tempóra kapcsolva csillogtatják meg az Eljátszott gyémántot, a KFT-vel közös Szex & KV-t hallgatva pedig nehezen hihető, hogy ez a szám eredendően nem Bornaiék dolgozata – a teljes áthangszerelésen túl plusz szöveget is kapott a Hooligans Vírus feliratú korongjáról ismertté vált lazaság. A Vér nem vált vízzé, a dalszöveg viszont eltűnt a jól ismert nótából: Ricsipí és Qka MC saját, Minden változik című sikerük szövegéből pakoltak sorokat a jól ismert zenei alapra, no meg a refrénbeli „Nekem örökké rap csorog a véremben” sort cserélték le a Hooligans-féle „A vér nem válik vízzé sohasem”-re. Bendzsó bolondítja meg a Hol a nő akusztikus gitártémáját, Csipa énekhangjával pedig a 100 Folk Celsius legénysége „párbajozik” – abszolút szerethetően, míg a Compact Disco alapítója, az iráni származású Lotfi Begi a Paradicsom egészen hatásos remixével fejelte meg a korongot, beemelve a Hooliganst azon művészek sorába (pl.: Ákos, Rúzsa Magdi, Zséda, Bogi, Skorpió, ByeAlex...), akiknek sikerdalát remekül újraértelmezte.

Négy nóta eredeti köntösben szól, a közreműködők mégsem lógnak ki a produkciókból. Sőt! Hatalmas geg volt a Királylányhoz Király Lindát felkérni, aki nem csak igent mondott, de ráadássorokat énekelve frappáns választ is adott a nótabeli állásfoglalásra. Ganxsta Zolee-hoz méltó a zúzós Legyen valami, a rapper kőkeményen oda is nyom egy bő harminc másodperces géppuska-dumát, miközben Nagy Feró időnként pont olyan a Mindörökké közben, mintha egy Hooligans-dallal induló X-Faktor jelentkezőt hallanánk – aztán persze magára talál Mr. Beatrice. Kowalsky jelenléte viszont egész egyszerűen az eredetinél is jobbá tette a Szívből kell című ritkaságot.

Igaz, ezzel a különlegességek sora nem ért véget, hiszen két vadonatúj szerzemény is szerepel a lemezen. A Halálos csókban Janicsák Veca Csipa partnere, s bár a dal szövegét Janicsák István írta, a zenét pedig ezúttal is Tóth Tibi jegyzi, nem csak Veca énekhangja emlékeztet Terecskei Ritára, de az egész dal Zanzibar-hatású. Hamisítatlan Hooligans-cucc viszont a Végső játék, a rég hallott Wolf Kati pedig tökéletes választás és partner ebben a rádiós játszásra hangolt nótában.

Unalmas is lehetett volna, ezzel szemben baromi jól sikerült a Hooligans Társasjáték című anyaga, mely a megjelenés napján elérte a platinalemez státust. Ha nagyon ki kéne emelni egy nótát, akkor az egyértelműen a KFT-vel újragondolt Szex & KV lenne, de tényleg úgy jó ez az anyag, ahogy van – a dalsorrendet is beleértve! Lehet, el kéne játszadoznia a fiúknak egy esetleges folytatás gondolatával... Csillagos ötös!

Tracklista:
1. Eljátszott gyémánt (közreműködik: Kalapács József & Nagyfi László)
2. Halálos csók (közreműködik: Janicsák Veca)
3. Szex & KV(közreműködik: KFT)
4. Legyen valami (közreműködik: Ganxsta Döglégy Zolee)
5. Végső játék (közreműködik: Wolf Kati)
6. Vér nem válik vízzé (közreműködik: Animal Cannibals)
7. Mindörökké (közreműködik: Nagy Feró)
8. Szívből kell (közreműködik: Kowalsky)
9. Királylány (közreműködik: Király Linda)
10. Hol a nő (közreműködik: 100 Folk Celsius)
11. Paradicsom (Lotfi Begi Remix)

Balajti Péter

2014. 11. 11. 7:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

andrew 2014. 12. 21. 15:23
Hát, ahogy burkoltan a cikkből is kiderül, a halálos csók nagy melléfogás volt. :D Pontosabban a duettpartner....... Nem véletlenül lett a PARADICSOM remix slágerlists, Class FM is azt adja.... Halálos csók megy a levesbe, Veronika miatt.
parisa 2015. 02. 25. 23:00
Szerintem meg pont, hogy a Halálos csók az egyik legjobb a lemezen; tökéletesen szól együtt a két hang! A többi is nagyon-nagyon, ez az album így lett kerek.
VENDÉG 2015. 02. 26. 10:56
Szuper!
Baba 2015. 07. 21. 8:23
Jó))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hooligans: Társasjáték (Hear Hungary Music) cikk képei
Hooligans - Hooligans: Társasjáték (Hear Hungary Music)