Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Intim Torna Illegál: Mindenkinek igaza van (Tom-Tom Records)

Intim Torna Illegál - Intim Torna Illegál: Mindenkinek igaza van (Tom-Tom Records)

Kritikus nem, csak ezt-azt előszeretettel kiveséző zenerajongó vagyok, de az Intim Torna Illegál a harmadik nagylemeze címadó dalában valószínűleg nekem is üzent. „A zenekritikus a legnagyobb zenész. Most tényleg, tőle mit remélsz? A hentesnek jobb az ízlése.” Elképzelhető, hogy így van.

Az együttes elfogultsággal is vádolhatna, hiszen úton-útfélen dicsérem. Már a Hipnotizőr királlyal belopta magát a szívembe, amellyel a zenészek az egykori főnöküknek, Kollár-Klemencz Lászlónak üzentek. Az ITI-t a Kistehén Tánczenekar négyötöde: Dorogi Péter énekes-gitáros, Kiss Sándor basszusgitáros, Nádasdi János ütőhangszeres és Gálos Ádám dobos alkotja. Nem kell tehát „a sötét kamrából előhívnom a pozitív hajlamom” ahhoz, hogy jókat írjak az együttes új albumáról. (Idézet a Hiába nézel a szemembe című zeneszámból.)

Dorogi szerint a Kistehén Tánczenekar nem tudott valódi koncertegyüttessé válni. A fellépésein nem alakult ki a várt hangulat. Ezt az ITI pár év alatt orvosolta: vezető koncertzenekar lett, fesztiválok állandó szereplője, a tizen- és huszonévesek nagy kedvence.

Az Ördögöd van angyalom, A számon a szívem és az Örökké című slágerekkel felvezetett Mindenkinek igaza van című CD dalaiból fiatalos lendület és határtalan energia árad. Lazább, bulisabb, energikusabb, mint az előző, a Kísérlet című. A pop és a rock a punk, a hiphop, a ska, a reggae, a cigány és a mulatós zene elemeivel vegyül. A zenéhez erős szövegközpontúság társul, ha kell, hétköznapi, ha kell, elgondolkodtató. A hétköznapiakat a minimális igényekből fakadó életöröm és optimizmus jellemzi. Dorogi Péter szövegíró pontosan tudja, mi kell a célközönségnek. A kissé pátoszos Nélküled, a fülbemászó Tegyen erősebbé, a rapbetétes Parazéró vagy az első nagylemezen szereplő Kedvenc mindenem a biciklim mintájára készült Jár az autó mind-mind beépülhet az ITI idei koncertprogramjába. Az együttes zenéje élőben hasít, de nem csak élőben érvényesül, a CD az otthonunkba, autónkba is becsempészi a bulihangulatot. Ez nagy érdem, mivel a kettő együtt ritkán működik.

„Vicces, szabad, zabolátlan, kissé őrült” – ezzel jellemezte magát a zenekar egy interjúban, és ezekkel a jelzőkkel illethetjük a harmadik albumát is. A Mindenkinek igaza van testi-lelki felfrissülés. (Új Szó)

 

Tracklista

  1. Hiába nézel a szemembe
  2. A számon a szívem
  3. Játszik a számmal
  4. Nélküled
  5. Mindenkinek igaza van
  6. Ördögöd van angyalom
  7. Tegyen erősebbé
  8. Parazéró
  9. Kölykök
  10. Örökké
  11. Jár az autó
  12. Engedj szabadon
  13. Időtlenség kora

Puha József

2015. 03. 09. 21:38

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 12. 02. 8:11
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus
YOGI 2015. 12. 09. 7:18
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Intim Torna Illegál: Mindenkinek igaza van (Tom-Tom Records) cikk képei
Intim Torna Illegál - Intim Torna Illegál: Mindenkinek igaza van (Tom-Tom Records)