Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Rebecca Ferguson: Lady Sings The Blues (SYCO/Sony Music)

Rebecca Ferguson - Rebecca Ferguson: Lady Sings The Blues (SYCO/Sony Music)

A nő, aki maga mögé utasította a One Directiont! Igaz, még így is „csak” második lett a brit X-Factor hetedik szériájában Rebecca Ferguson. A 28 éves dalszerző-énekesnő új albumán korát meghazudtoló módon olyan dzsesszdalokat ad elő, melyek jóval idősebbek nála.

Így kell stílusosan emléket állítani! A 28 esztendős Rebecca Ferguson a dzsessz-díva Billie Holiday születésének századik évfordulóján egy 17 dalos albummal tiszteleg a nagy előd előtt. Már az album címe is többszörös főhajtás, mely egyszerre utal az amerikai énekesnő önéletrajzi kötetére, az abból készült filmre és 1956-os nagylemezére. Utóbbiról a címadó tétel mellett a God Bless The Child, a Willow Weep For Me és az I Thought About You című örökzöldeket is hozza Ferguson kisasszony – saját életkorát messze meghaladó módon, ám önnön előadói stílusából semmit sem engedve.

A gondosan válogatott dallistára, mely a televíziós talkshow-k nyitányára emlékeztető felvezetésű Get Happy-vel indít, felkerült a Grammy Dicsőségek csarnokába beválogatott Billie Holiday-klasszikusok közül a már említett God Bless The Child, az egyszerre stílusos és negédes Embraceable You, valamint a Lover Man (Oh Where Can You Be). S mivel a Grammy-életműdíjas művészt nem csak előadóként, szerzőként is jegyzik, így Rebecca Ferguson olyan tételekből is válogathatott, melyek komponistaként is magukon viselik a dzsesszénekesnő stílusjegyeit (például: Fine and Mellow, Don't Explain).
Apropó szerzők! A műfaj nagyágyúi közül találunk George Gershwin (Summertime) és Cole Porter
(What is This Thing Called Love) remekeket is, miközben az album három legismertebb dala egyértelműen a Blue Moon, az All of Me és a My Man. Előbbi közt a Grease – Pomádé című zenés filmben is felcsendül, igaz, az a változat inkább Elvis Presley verziójához hasonlít, Rebecca Ferguson szvinges-dzsesszes megoldása jóval finomabb, visszafogottabb módon szólaltatja meg a kedvelt slágert, míg az All of Me ezredforduló utáni népszerűségét Michael Bublé feldolgozása szolgálta. A füstös, levegőtlen klubok dögös kedvence, a My Man legutóbb a Gengszterkorzó című filmsorozatban csendült fel – Regina Spektor előadásában.

Rebecca Ferguson előadásába nem lehet belekötni, a dzsessz szerelmesei minden bizonnyal szívükbe zárják majd a lemezt, ám az énekesnő korosztályából vajmi kevés új hívet toboroz majd a műfajnak. Négyes.

Tracklista:
1. Get Happy
2. Fine and Mellow
3. Embraceable You
4. That Ole Devil Called Love
5. Blue Moon
6. I Thought About You
7. Summertime
8. I'll Never Smile Again
9. Lover Man (Oh Where Can You Be)
10. All of Me
11. God Bless The Child
12. What is This Thing Called Love
13. Stormy Weather
14. Lady Sings The Blues
15. Willow Weep For Me
16. Don't Explain
17. My Man

Balajti Péter

2015. 05. 27. 10:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

jack 2015. 11. 24. 5:17
http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/
YOGI 2015. 11. 30. 4:08
http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/
YOGI 2015. 12. 02. 8:09
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rebecca Ferguson: Lady Sings The Blues (SYCO/Sony Music) cikk képei
Rebecca Ferguson - Rebecca Ferguson: Lady Sings The Blues (SYCO/Sony Music)