Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Muriel (1G Records)

Muriel - Muriel (1G Records)

Aki korábban nem hallott a Murielről, biztosan meglepődött azon, hogy a fiatal budapesti zenekar első videoklipjében szerepet vállalt Sanyóca és Kama a Mary PopKidsből, Wolfie a Punnany Massifból, Palya Bea, sőt még Kiss Tibi is a Quimbyből. A mosodában játszódó, ötletes, egyedi színvilágú videó a She’s Insaint című dalhoz készült.

Én nem lepődtem meg a zenészek szerepvállalásán, mivel akkor már ismertem a Muriel első nagylemezét. Akárcsak nekem, a klipben feltűnő előadóknak is tutira leesett az álluk az album hallatán, a szereplésük nyilván ezzel magyarázható.

A Muriel a Low című szerzeménnyel vált ismertté. A zeneszám a Red Hot Chili Peppers repertoárjában is húzónóta lenne. Fülbemászó dallam és refrén, Anthony Kiediséhez hasonló énekhang, valamint az együttes egykori gitárosát, John Frusciantét idéző gitárszóló – röviden így jellemezhető. A Muriel CD-jén még itt-ott érezhető az amerikai rockzenekar hatása, de annyira, mint a Low-ban, már nem.

A Méhes Adrián énekes vezette kvartett a klasszikus, a gitárra, basszusra és dobra épülő rockot dallamos poppal, funkyval, reggae-vel ötvözi. Stílusának alapja a hatvanas évek rockzenéjében gyökerezik, dalai azonban modernek, frissek. Tíz angol nyelvű szerzemény: a klipesített She’s Insaint, a szintén a Red Hot Chili Pepperst idéző Position, a lágyabb hangszerelésű, az éneksávok és vokálok nagyszerű egyvelegét adó, vonósokkal, szintikkel kiegészített Haiku, a gitárközpontú, az akusztikus részben előtörő kitűnő vokállal színesített Gay Zeppelin, a popos, fülbemászó refrénű 11 Million Miles, a fent említett Low, a funkys alapokból zúzásba átmenő Heat, a countrys dallamokkal kezdő és süvítő gitárszólóval záró, táncos Hooked Up, az érzelmes, szomorkás Without Me, valamint a sötétebb hangulatú, váratlan és sűrű hangszer- és ritmusváltásokkal operáló Black Flag szerepel a nagylemezen. Kiváló muzsika alig több mint fél órában.

A dalok szövege alárendelődik a zenének. A zenészek kimagasló teljesítménye és a nagyszerű keverés annyira leköti a hallgató figyelmét, hogy a mondanivalóra csak sokadik meghallgatásra képes odafigyelni.

Számomra nagy csalódás, hogy a Muriel nem kapott helyet a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny második sorozatában, amelynek győztese (Ocho Macho) a Sziget, VOLT és Strand Fesztiválok nagyszínpadán léphet fel, a Szigeten Robbie Williams előtt. A Muriel zenéje ugyanis nagyszínpadért kiált. És nemcsak mifelénk, hanem világszerte.

Puha József

2015. 06. 07. 18:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 11. 30. 4:09
http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/
YOGI 2015. 12. 02. 8:10
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Muriel (1G Records) cikk képei
Muriel - Muriel (1G Records)