Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Morcheeba: Charango (Warner)

Morcheeba - Morcheeba: Charango (Warner)

Ez az a bizonyos korong, amelyről elmondható, hogy minden lemezgyűjteményben ott a helye. Hangzásvilága a 21. század hangulatát tükrözi. Az album dupla-lemezes változata limitált számban került kiadásra! Az első lemez azonos a normál változattal, a második pedig a dalok instrumentális változatait tartalmazza. Hihetetlenül érdekes különlegesség! 1996 és 2000 között a Morcheeba három albumot adott ki: „Who Can You Trust, Big Calm” és a „Fragments Of Freedom”. A lemezek összességében több, mint 3 millió példányban keltek el (és ez a szám azóta is folyamatosan növekszik). A négy év alatt a csapat őrületes sikereket ért el, és megerősödött bennük az elhatározás, hogy az összes tapasztalatukat, erőfeszítésüket és találkozásaik emlékét beépítsék egy új zenei kísérletbe.

A Morcheeba lelke áthatja az összes dalt: érezhető az elegancia, romantika és melankólia, ami az első három albumot annyira különlegessé tette, de emellett a látásmód nagymértékű kiszélesedése is nyilvánvalóan érzékelhető. Csak a zenének van meg az adottsága, hogy identitását úgy alakítsa, hogy magába fogadjon a világon mindent, amit alkotói a szívükbe zártak. A szimfonikusokra hangszerelt filmzenék, a régi és új stílusú hip-hop, a country, a hetvenes évek rock zenéje, a blues és az Os Mutantes brazil pszichedeliája együttesen alkotják meg az album tökéletesen modern hangzását. A dalok közül a következőket mindenképp érdemes
kiemelni: „Slow Down, Otherwise”, „What New York Couples Fight About”, itt közreműködik Kurt Wagner is, vendégszereplése még érdekesebbé teszi a nem mindennapi korongot. A Charango az a lemez, amit a Morcheeba már régóta szeretett volna elkészíteni, felfoghatjuk ezt az anyagot egy bravúros visszatérésnek illetve folytatásnak is.

Jónap Tamás

2002. 07. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 12. 05. 0:00
imádom!!!
Vendég 2002. 12. 16. 0:00
A legjobb zenekar a világon.A zenéjükön álmodozhatsz, szeretkezhetsz, dolgozhatsz vagy bármi mást. Egyedül táncolni nem lehet rá, de arra ott vannak más zenekarok. A legjobb amit csak ez a három ember alkothat.
Vendég 2002. 12. 16. 0:00
Women lose weight: szerintem ez a legjobb, bár nem teljesem Morcheeba
Vendég 2003. 01. 29. 0:00
naggyon fassza.. mind jó. olyan zene, amit akármikor hallgathatsz. és nincs olyan hogy most nem olyan a hangulatom. bgay vmi ilyesmi. mellesleg a who can you trust is nagyon fasza. de belegondolva. mind kurva jó.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Morcheeba: Charango (Warner) cikk képei
Morcheeba - Morcheeba: Charango (Warner)