Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Carbonfools: Carbonbliss (1G Records)

The Carbonfools - The Carbonfools: Carbonbliss (1G Records)

Végérvényesen kijelenthetjük, hogy a The Carbonfools a magyar zenei élet oszlopos együttese. Erről személyesen is meggyőződtem Budapesten, december 5-én.

A zenekar aznap tartotta a Carbonbliss lemezbemutató koncertjét, s nem túlzás, a városban miden más zenei eseményt elhomályosított a fellépés. Óriási siker ez egy olyan formációtól, amely angol nyelvű dalokat készít. A zenéje már korábban feljogosította az élvonalba kerülésre, de akkor még a magyar közönség nem volt ennyire nyitott a hazaiak által készített angol felvételekre.

Az elektronikus és az élő hangszeres zene kiváló fúzióját létrehozó, sok stíluselemmel operáló The Carbonfools a bëlgás Bicskei Titusszal (DJ Titusz) az élen 2001-ben mutatkozott be. A karizmatikus énekes, Fehér Balázs 2006-ban csatlakozott az együtteshez, amely 2004-ben Mérgezett gulyást (Poisoned Goulash) kínált, 2008-ban a szívét (Carboon Heart), 2010-ben a lelkét (Carboonsoul) tárta elénk. 2012-ben a szénédes dalaival (CarbonSweet) emelkedett a legsikeresebbek közé, most pedig boldogságot (Carbonbliss) közvetít.

A Closer és az Easter Song című szerzeményekkel felvezetett albumot a vidámság és a szomorúság érdekes kettőssége jellemzi. Vicces és melankolikus, lazább és komoly mondanivalójú, gitárközpontú, karakteres dalokat tartalmaz. Letisztultabb, mint az eddigiek, pedig a zene eklektikusabb, a skála a hatvanas évek pszichedelikus rockjától a modern hiphopig terjed. Nagyobb teret kapott a próza, több zeneszám verselős, minimáléneklős. Időközben a Give It to Me is slágerré vált, jelenleg pedig a CD egyik csúcspontja, a Czechoslovakian Disco hódít, amelyet Titusz kamaszkori tátrai kirándulása ihletett. A különleges, a kiszámíthatatlansága miatt izgalmas, Jiří Menzel előtt is tisztelgő dalhoz kiváló, fekete-fehér szocreál videoklip készült, amely a rendező Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjéből is merít. A nagylemez egyik üde színfoltja az Alba Hysenivel készült Teardrops is.

Mindössze egy dolog róható fel a zenekarnak: az album túl hosszú, két-három erősen töltelék ízű felvétel lehagyásával kerekebb, egységesebb volna.

A The Carbonfools előző CD-jéről azt írtam, hogy változatos csúcslemez, amely a világon bárhol megállná a helyét. Ez a Carbonlissre is tökéletesen illik.

Puha József

2015. 06. 12. 16:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

jack 2015. 11. 24. 5:13
http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/
YOGI 2015. 12. 02. 8:09
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Carbonfools: Carbonbliss (1G Records) cikk képei
The Carbonfools - The Carbonfools: Carbonbliss (1G Records)