Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Honeybeast: A legnagyobb hős (Gold Record)

Honeybeast - Honeybeast: A legnagyobb hős (Gold Record)

A Honeybeast A Dalnak, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának eddigi legnagyobb győztese. Tavaly a zenekar a közönségszavazatoknak köszönhetően egészen a nyolcas döntőig menetelt. Ha nincs a műsorfolyam, akkor bizonyára megmarad „Petőfi rádiós” együttesnek. Nagy kár lett volna!

Az elektronikus pop-rockot játszó Honeybeast első slágere a Portugál volt, amelyet még Czutor Anett (a belmondós Czutor Zoltán testvére) énekel. Több változás mellett 2012-ben Anettet a korábban death metal zenekar énekeseként próbálkozó, majd a Balkan Fanatikban rappelő és a Kőbányai Zenei Stúdióban tanuló Tarján Zsófia váltotta. Ez nagyot lendített az együttes szekerén. Zsófi karizmatikus frontember, aki egyszerűségével, szimpatikus nyilatkozataival levette a lábáról A Dal nézőit. Színpadra termett, pedig a műsorban korántsem énekelt tökéletesen. Ha kell nyuszi, ha kell oroszlán. A zenekar kivételes erőssége a gitáros Bencsik-Kovács Zoltán, aki – megkockáztatom – napjaink leghitelesebb magyar szövegírója. Kimondja, amit gondol és abszolút naprakész. Könnyen megjegyezhető és megszerethető, költői szófordulatokkal gazdagított, egyszerűségre törekvő, a mindennapok történéseit figyelő szövegeit józan racionalitás, finom irónia, metsző szarkazmus, komikus, fanyar pesszimizmus és mély emberi érzések jellemzik. A szövegvilágból egy kiváló humorérzékkel megáldott ember képe rajzolódik ki, aki valószínűleg elég sok mindent tapasztalt ahhoz, hogy pesszimista legyen. A már Zsófia által énekelt két – még „Petőfi rádiós” – sláger, a faluhelyeken a két legfontosabb épületet, a templomot és a kocsmát is középpontba állító Isten álma és Maradok című szerzemények szövegét tanítani kellene. A gazdagon hangszerelt felvételek sodró lendülete magával ragadja a hallgatót.

A legnagyobb hős tavaly a magyarországi rádióállomások harmadik leggyakrabban sugárzott dala volt a magyar zenészek repertoárjából, 7023-szor hangzott el. A Honeybeast jelenleg az Egyedül című zeneszámmal hódít, amely szintén telitalálat. „Egyedül élek a világban, erre vágytam. Egyedül, én nem bajlódok a babákkal meg a családdal. Egyedül, illetve hárman a magánnyal meg a kutyámmal.” Tökéletes korlenyomat. A CD többi dala kevésbé fülbemászó, ezért szinte kizárt, hogy újabb sláger szülessen róla. De sebaj, várjuk a következő nagylemezt! Bár a Bravó, nem baj vagy az Önök kérték című felvételekkel azért lehetne próbálkozni még.

Puha József

2015. 06. 24. 10:01

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 11. 24. 7:35
http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2
YOGI 2015. 12. 02. 8:08
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Honeybeast: A legnagyobb hős (Gold Record) cikk képei
Honeybeast - Honeybeast: A legnagyobb hős (Gold Record)