Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records )

Norah Jones - Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records )

Sunrise

Az énekesnő, akit mintha már régóta ismernénk, pedig csak most halljuk először! Norah Jones, alig 22 éves és mégis ismert és népszerű, nemcsak szakmai körökben. „Come Away With Me” c. bemutatkozó anyaga mindenkit levett a lábáról, főleg azokat, akik a jazz-t részesítik előnyben. Norah írta az ellenállhatatlan címadó „Come Away With me” és a „Nightingale” c. dalokat, de saját elképzeléseit tükrözi a „The Long Day Is Over” c. nóta is. A bemutatkozó korong az irányzatok széles skáláját tartalmazza: jazz, blues, country és folk-pop.

Norah Jones - Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records )

A nem mindennapi anyag tartalmaz egy Hank Williams klasszikust is: „Cold Cold Heart”, amely a fiatal énekesnő tolmácsolásában igazi mai, modern dal, megőrizve az eredeti hangulatát. Norah a lemez felvételeit tavaly májusban New York-ban kezdte el Arif Mardin producer közreműködésével, aki olyan nagy nevekkel dolgozott már együtt, mint Aretha Franklin, Roberta Flack és Dusty Springfield. A „Come Away With Me” c. bemutatkozó lemez 14 dalt tartalmaz, mindegyik nóta sugároz valami szokatlanul nyugodt érzést és hangulatot. A fiatal lány kellemes és nagyon jól összehangolt anyagot hozott össze.

Jónap Tamás

2002. 07. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 12. 03. 0:00
Ez az album fantasztikus!Remek karácsonyi ajándék lehet, hiszen téli estékre ajánlom (sok más este mellett), egy pohár forró csoki, vagy egy forró fürdő mellé.Igazi kikapcsolódást nyújt a mai rohanó világban, szépíti lelkünket. Csévi
Vendég 2002. 12. 16. 0:00
Egy kérdés. Hol lehet megvenni/megrendelni...Nekem sehol se sikerült.Sajna.
Vendég 2003. 02. 24. 0:00
Gratulálok a Grammy-díjakhoz!!! :))) már szeptember óta hallgatom a lemezt, de tényleg nem lehet betelni vele - olyan, mint a nagy klasszikus Tony Bennett: bármikor szívesen előveszem -, igazi csoda ez a lány!
Vendég 2003. 02. 25. 0:00
Még nem is láttam őt, csak a számát hallottam, de írtó jó! Ez az 1 szám is belefoglal minden olyan zenét, amit szeretek

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records ) cikk képei
Norah Jones - Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records )Norah Jones - Norah Jones: Come Away With Me (Blue Note Records )