Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Anima Sound System: Gravity and Grace (Magneoton)

Anima Sound System - Anima Sound System: Gravity and Grace (Magneoton)

Rövid ideig sokan voltak már az Anima Sound System rajongói. Vagy legalábbis sok embernek van kedvenc Anima-dala. Nem könnyű kitartani az 1993-ban alakult zenekar mellett. Megszeretjük egy nagylemezét, aztán néhány év múlva kapunk egy teljesen mást, amellyel már nehéz azonosulni.

Valójában azonban van folytonosság az albumok között. Egyebek mellett az, hogy az együttes a popos zenéjét társadalomkritikai mondanivalóval párosítja, politikai kontextustól mentesen.

Gravity and Grace – ez Simone Weil tanulmánya. (Kegyelem és nehézkedés címmel Pilinszky János fordította magyarra.) A fiatalon, 1943-ban elhunyt francia írónő, filozófus, a keresztény misztika kiemelkedő személyisége szerint lelki életünk folyamatait – a kegyelem kivételével – az anyagi világéhoz hasonló mechanisztikus törvények mozgatják.

Az Anima Sound System Simone Weil inspirálta lemezcíme sok mindent elárul arról a szellemi közegről, amelyben az album készült. Mély, személyes korong. Száznyolcvan fokos fordulat a 2010-es Tedd a napfényt be a számba harsány, színes poplemez után.

A spirituálékat, gospeleket, a teremtett világ nagyszerűségéről szóló szerzeményeket tartalmazó albumon több külső zenész működik közre. Prieger Fanni énekesnő (Prieger Zsolt frontember lánya) Beck Zoltánnal (30Y), Pálinkás Tamással (Isten Háta Mögött, Tej), Hairrel (Strong Deformity) énekel, a Találd ki az éjszakát című karácsonyi Anima-dal riddimes alapjából született Mama Earth című zeneszámban a korábban a zenekar vokalistájaként szereplő Gregory G.Ras (Riddim Colony) a partnere, a slágerré vált Sweet Salvation címűben pedig Marsalkó Dávid (Halott Pénz) rappel Fanni oldalán, magyarul. A nagylemezen közreműködik még Tóth Szabolcs szitáros és ifj. Csoóri Sándor Sündi (Buda Folk Band) brácsás. Felkerült rá a Crossroads című szerzemény is, amely a Menjek/Maradjak című dokumentumfilm betétdala.

Az albumon – a 2003-as Aquanistan című korong óta először – szerzőként újra együtt dolgozott a három alapító: Németh Gergely, Prieger Szabolcs és Prieger Zsolt, valamint most először Fanni is részt vett a dalszerzésben.

A Gravity and Grace súlyos darab. De minél többet hallgatjuk, annál szerethetőbb.

Puha József

2015. 07. 04. 10:29

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 08. 01. 12:47
JÓ))
jeck 2015. 11. 24. 5:08
http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/
yogi 2015. 12. 02. 8:07
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus
YOGI 2015. 12. 09. 7:14
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Anima Sound System: Gravity and Grace (Magneoton) cikk képei
Anima Sound System - Anima Sound System: Gravity and Grace (Magneoton)