Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: VOLT Fesztivál 2015 (Sziget Kft.)

Válogatás - Válogatás: VOLT Fesztivál 2015 (Sziget Kft.)

Máris publikus a 2016-os VOLT időpontja (június 29–július 2.), ám addig is itt egy válogatás az idei, rekorddöntő VOLT kapcsán. Húsz hazai előadó, illetve formáció kapott helyet az esemény után a lemezen is – igaz, itt csak egy-egy dal erejéig. A korongon a buli hivatalos dala és Ákos exkluzív koncertfelvétele egyaránt helyet kapott.

Már a Strand Fesztivál 2015 című válogatáson is furcsa volt, hogy néhány kivételtől eltekintve nem sikerült szüneteket hagyni a dalok között, igaz, ott működött a zenefolyam, ami a VOLT Fesztivál 2015 kollekció esetében már nem mondható el. Például mit keres a Punnany Massif Utolsó tánc című dalának zárószava ott, ahol a Quimby slágerének kellene szólnia vagy Majkáék nevetése a Hősök nótájában? Arról nem beszélve, hogy miért a szókimondó Ezek a lányok egyre vékonyabbak került a korongra az ózdi hőstől és haverjaitól a jóval sikeresebb Belehalok helyett?! Ahogy a 30Y-tól is jobb lett volna a közel háromszázezres YouTube-nézettséggel büszkélkedő Ahogy elképzeltem, semmint a kifejezetten idegesítő Messziről szép...

Mindezek csak azért bosszantóak, mert összességében egy kifejezetten erős korongról van szó, olyan kincsekkel, mint a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listát meghódító fesztiválhimnusz, a Wellhello és Halott Pénz kollaborációjából született Emlékszem, Sopronban. Igaz, nem ez az egyetlen közös siker, hiszen itt a Fábián Juli és Zoohacker „randijából” született Shine vagy a Bogi & The Berry együttes munkájából fogant hamisítatlan nyári sláger és reklámdal, a Feels So Right, nem beszélve a Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezéről idementett Rossz vérről, amit a Brains értelmezett újra, segítségül hívva Saiidot és magát a jó öreg Döglegyet.

Lovasi ezúttal Kispál nélkül mutatja meg, hogy a saját kereteit feszegetve is képes olyan nótát letenni az asztalra, amit még azok is dúdolnak, akiktől távol állt a zenei világa – a Kiscsillag Tánca joggal kapott helyet e gyűjteményben, s pörög a rádióban.
Igaz, van itt közös szerzemény is a muzsikusoktól, hiszen a Zár az égbolt eredetileg a Kispál és a Borz dala, más kérdés, hogy milyen ügyesen feldolgozta azt a magyar népzenei hagyományokat ápoló Csík zenekar. Ezzel szemben amerikai népzenébe oltva dalol és tarol a Quimby, úgy, hogy a szám végére már az is énekli a szerzemény címét, aki először hallja a jóslatértékű felvételt, melynek címe: Senki sem menekül.

Totális koncerthangulatot hoz Ákos, aki az egykori Bonanza-siker, a Calypso 2014-es, Arénában rögzített változatával szerepel a gyűjteményben – a dal érdekessége, hogy eddig csak az első, digitálisan elérhető Ákos maxin lehetett elérni.

A 2013-ban újra összeállt Kaukázus azzal a szójátékos Hatból a hárommal van jelen, mely a tavaly beígért, ám eddig még meg nem jelent új nagylemezt vezetné fel. Apropó szójáték: a szórakoztató szórakosgató Pajor Tamás is tiszteletét teszi, s milyen jól teszi: a Szeretem Pestet olyan szívből-lélekből jövő vallomás, melynek értelmezéséhez nem elég egyszer meghallgatni a művet.
Szintén nagy piros pont jár a Hiperkarma Pontjáért – Bérczesi egy zenei zseni, s akinek további bizonyíték kell, hallgassa csak meg Müller Péter Sziámi formációja, az ...Andfriends nótáját, a Szeretni még is magán viseli a kézjegyét. A zenészt egyébként most már a tévénézők is megismerhettek a Szelfi című műsorból, miközben Boggie és a Wars For Nothing nem csak a hazai, de a nemzetközi adásrendben is helyet követelt magának, hazánkat képviselve az 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon.

Nemcsak a név, a dal címe és szövege, de a hangzás alapján is könnyen gondolhatjuk nemzetközi produkciónak a neo-pszihedelikus rockot játszó, budapesti Middlemist Redet, akikre idehaza és külföldön is felfigyeltek: a 2015-ös Fonogramon az Év felfedezettjének kiáltották ki őket, míg a Deezer Young Guns versenyén abszolút taroltak. Mi több: a VOLT Fesztivál 2015 válogatáson is egy egészen hatásos nótával vannak jelen. Szintén angol névvel, ám magyar szöveggel teszi kerekké a VOLT Fesztivál 2015-öt a fennállásának huszadik évfordulóját búcsúkoncerttel ünneplő Heaven Street Seven és a nagy sikerű Nem elég, de a 13. életévében járó Anti Fitness Club is itt hagyja a Lábnyomát. Szó szerint.

Erős dalok, széles népszerűségre érdemes tételek sora gazdagítja a VOLT Fesztivál 2015 című válogatást, melyek közé sajnos idegesítő töltelékek is kerültek, de leginkább a nóták között szünetmentesség, trackek közötti zenei átfolyás az, ami megbocsáthatatlan. Jórészt utóbbiért kap csak hármast a kiadvány.

Tracklista:
1. Wellhello X Halott Pénz: Emlékszem, Sopronban
2. Brains feat. Saiid feat. Ganxsta Zolee: Rossz vér
3. Kiscsillag: Tánc
4. Punnany Massif: Utolsó tánc
5. Quimby: Senki se menekül
6. Middlemist Red: Multicoloured Drive
7. Kaukázus: Hatból a három
8. Majka, Curtis, BLR: Ezek a lányok egyre vékonyabbak
9. Hősök: Nem vagy egyedül
10. Anti Fitness Club: Lábnyom
11. ...Andfriends: Szeretni még
12. Boggie: Wars For Nothing
13. Fábián Juli & Zoohacker feat. Talamba: Shine
14. Bogi & The Berry: Feels So Right
15. Ákos: Calypso (2014 – koncertverzió)
16. HS7: Nem elég
17. 30Y: Messziről szép
18. Hiperkarma: Pont
19. Pajor Tamás: Szeretem Pestet
20. Csík zenekar: Zár az égbolt

Balajti Péter

2015. 08. 11. 18:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

mama 2015. 08. 18. 8:24
Klassz!
yogi 2015. 11. 24. 5:06
http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/
yogi 2015. 11. 24. 7:33
http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2 http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2v http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2http://jualobatherbal.web.id/1071-2
YOGI 2015. 11. 30. 4:08
http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/
YOGI 2015. 12. 02. 8:06
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Válogatás: VOLT Fesztivál 2015 (Sziget Kft.) cikk képei
Válogatás - Válogatás: VOLT Fesztivál 2015 (Sziget Kft.)