Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Snoop Dogg: Bush (DoggyStyle Records)

Snoop Dogg - Snoop Dogg: Bush (DoggyStyle Records)

A kaliforniai rapper új albumával olyan bravúrt hajtott végre, amire kemény másfél évtizedet kellett várnia: ismét meghódította az amerikai R&B lista csúcsát. Igaz, ebben kétségtelenül nagy szerep jutott a produceri teendőket elvállaló Pharrell Williams-nek is. A közreműködők között pedig megtaláljuk többek közt Gwen Stefanit, Stevie Wondert, Kendrick Lamart és Charlie Wilsont.

Lehet vitatkozni, hogy a Bush egy új Snoop Dogg vagy Pharrell Williams album, de nem érdemes: az alkalmi társulás tökéletesen működik, a dalokat kivétel nélkül a páratlan páros jegyzi – olykor társszerzőkkel kiegészülve. A rap nem tolakodó és öncélú, inkább kiegészíti a komoly vokállal és gazdag hangszerparkkal operáló zenei alapot, mely a hetvenes-nyolcvanas évek funky-világát idézi, finoman megfejelve olykor némi hőskorból való és éppen csak jelzésszinten jelen lévő XXI. századi hip-hop effekttel.

A videóklippel és Stevie Wonder szájharmonika-játékával megtámogatott nyitódal, a California Roll érdekessége, hogy a 23. éve aktív Snoop szövegelés helyett énekel, s bár ez szokatlan lehet a rajongóknak, a nóta attól még működik, s az amerikai R&B Top 50-es kislemezlistára is beverekedte magát, akárcsak a háromfelől kölcsönzött zenei alapokkal operáló Peaches N Cream, melyben viszont rendesen odateszi magát a szövegmondó.
Az Awake felráz, a So Many Pros meg az életre kelt (kamu) moziplakátos klippel és anélkül is hatásos, de valójában nem nagyon érdemes kiemelni a dalokat a lemezről, mert a saját stílusukat hozó vendégművészek ide vagy oda (Stevie Wonder herflizik a California Rollban, T.I. vakerál az Endibles-ben, Charlie Wilson a refrént vállalta a Peaches N Creamben...), meglepően egységes az anyag, egészen az utolsó előtti tételig. Sajnos a Gwen Stefanit egyenértékű partnerként felvonultató Run Away, valamint a Kendrick Lamarral és Rick Ross közreműködésével rögzített I'm Ya Dogg nem csak kilógnak a sorból, de rontják is az összképet. Azért így is megkapja a négyes alát Snoop Dogg 13. sorlemeze.

Tracklista:
1. California Roll (közreműködik: Stevie Wonder)
2. This City
3. R U A Freak
4. Awake
5. So Many Pros
6. Peaches N Cream (közreműködik: Charlie Wilson)
7. Edibles (közreműködik: T. I.)
8. I Knew That
9. Run Away (közreműködik: Gwen Stefani)
10. I'm Ya Dogg (közreműködik: Kendrick Lamar & Rick Ross)

Balajti Péter

2015. 08. 12. 12:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 12. 09. 7:21
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Snoop Dogg: Bush (DoggyStyle Records) cikk képei
Snoop Dogg - Snoop Dogg: Bush (DoggyStyle Records)