Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Noémo: Bal-jobb (szerzői kiadás)

Noémo - Noémo: Bal-jobb (szerzői kiadás)

Van egy óriási előnye. A hangja. Amely különleges, egyedi és azonnal felismerhető. A szlovákiai származású Takács Noémit Hajós András zenekara, az Emil.RuleZ! utolsó, Gyere át! című nagylemezének vokalistájaként ismertük meg.

Aztán jött a Budapest Voices, amit A Dalban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi fordulójában befutott BülBülsért adott fel. A trió a múlté már, pontosabban annak romjain, a háttérzenészekkel alapította meg saját együttesét. A Cseh Tamás Program által támogatott Noémót az éneklő és akusztikus gitáron játszó frontlány mellett Kovács Dávid basszusgitáros, Papp Csaba dobos, Táborszky Bence trombitás és a billentyűs hangszereken játszó Tempfli Erik alkotja, valamint nemrég Bécsy Bence gitáros is csatlakozott hozzájuk. A dalszerzésben Noémi viszi a prímet Hajós Andrással.

A Noémo az igényes, ötletes hangszerelésű, elsősorban a saját generációjához íródott öt popos, dzsesszes szerzeményt tartalmazó Bal-jobb című EP-jén egy önismereti utazásra invitálja a hallgatóságot. A két szerelmes témájú felvétel, a Kicsi kifli és a Téli dal közé két komolyabb szövegű zeneszám került. A címadó Bal-jobb az útkeresésről, az élet értelméről szól. A bal és a jobb kapcsolata kiválóan szimbolizálja létünk kettősségét. A harmadikként megszólaló Kis utazás az életet egy képzeletbeli buszozáshoz hasonlítja. Felszállunk a buszra, utazunk, olykor csak hússzal cammogunk, megy a körjárat éveken át, és ha a jegyünk elvéül, leszállunk. A játékos szövegű Pilleposta pedig lezárja az EP-t. Száll a pille, s talán célba is ér. „Ha elkapod, megtudod, mit regél a léglevél.”

Mi elkaptuk. S nem eresztjük el. Amíg nem jön a folytatás . (Új Szó)

Puha József

2015. 10. 19. 22:36

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 12. 02. 8:14
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus
YOGI 2015. 12. 09. 7:20
http://jualobatherbal.web.id/pengobatan-infeksi-saluran-pernafasan http://jualobatherbal.web.id/obat-penyakit-kulit-psoriasis-tradisional/ http://jualobatherbal.web.id/obat-herbal-kanker-kandung-kemih http://jualobatherbal.web.id/manfaat-jelly-gamat-gold-g http://jualobatherbal.web.id/obat-nyeri-sendi-yang-manjur/ http://jualobatherbal.web.id/cara-alami-menyembuhkan-radang-paru http://jualobatherbal.web.id/obat-alami-infeksi-paru http://jualobatherbal.web.id/cara-menyembuhkan-penyakit-rematik/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Noémo: Bal-jobb (szerzői kiadás) cikk képei
Noémo - Noémo: Bal-jobb (szerzői kiadás)