Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Balkan Fanatik: Csókolj meg babám! (szerzői kiadás)

Balkan Fanatik - The Balkan Fanatik: Csókolj meg babám! (szerzői kiadás)

Tudják, milyen a gumicsizmás agrárpopzene? Olyan, amilyet a The Balkan Fanatik készít. A zenekar önironikusan így határozza meg saját stílusát. Mulattat a népzenével, de nem mulatós zenében utazik. Új formába önt elsősorban magyar népdalokat, amelyek hajdanán az egyszerű, vidéki gazdálkodó emberek örömét, bánatát fejezték ki.

A The Balkan Fanatik 2002-es megalakulásakor a két frontember már gazdag zenei múlttal rendelkezett. A görög származású Yorgos (Georgios Tzortzoglou) a Gépfolklór és a Barbaro együttesekben tette le a névjegyét, ezek úttörő szerepet játszottak a népzene és a könnyűzene egyesítésében. Lepét (Lepés Gábor) az újhullámos Kortársak tagjaként ismertük meg, egy ideje Ákos zenekarának tagja. A The Balkan Fanatik a népzenét napjaink menő stílusaival egyesíti. A folkelemek eleinte főleg keletiek, balkániak voltak. Az együttes egyik kimagasló dala, az új popzenei szelek szárnyán 2003-ban érkező, angol nyelvű Fuckmen megelőzte a korát, a formáció akkortájt még nem kapott rádiós támogatást.

A The Balkan Fanatik időközben a britpopot választotta irányadónak és gazdagabban hangszerel. A világzenei On the Road című nagylemez után visszakanyarodott a magyar népzenéhez. A Csókolj meg babám! című albumon kilenc népdal átdolgozása szerepel. A két lassú, a Tavaszi szél vizet áraszt sajátos változata és a szomorkás, szintén egyedi köntöst kapó Küldöm a levelem című dalt követően gyors, elsősorban ska és reggae alapú talpalávalók hallhatók, itt-ott rapbetéttel. A CD-re felkerült a Csík zenekar repertoárjából is ismert Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen című kalotaszegi népdal átirata is.

A folyamatosan átalakuló, új és külsős zenészekkel dolgozó The Balkan Fanatik ereje teljében van. Másfél év alatt három nagylemezt adott ki. A Csókolj meg babám! az eddigiek méltó folytatása. (Új Szó)

Puha József

2015. 11. 07. 14:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jack 2015. 11. 24. 5:14
http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/ http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/
JACK 2015. 11. 24. 5:14
http://jualobatherbal.web.id/obat-jantung-koroner-tradisional-alami-terampuh/
JACK 2015. 11. 24. 5:15
cara mengatasi alergi kulit cara mengatasi alergi kulit cara mengatasi alergi kulit cara mengatasi alergi kulit cara mengatasi alergi kulit
VENDÉG 2015. 11. 27. 8:51
Klassz!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Balkan Fanatik: Csókolj meg babám! (szerzői kiadás) cikk képei
Balkan Fanatik - The Balkan Fanatik: Csókolj meg babám! (szerzői kiadás)