Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Mátyás Attila: A Föld és az ég (Narrator Records)

Mátyás Attila - Mátyás Attila: A Föld és az ég (Narrator Records)

Mátyás Attila az F. O. System, a Sex Action, az Action és az Agnus Dei zenekarok énekes-gitárosaként vált ismertté. A három együttes zenei világát meghatározó, dal-és szövegíró frontembere több lemezt is készített. Legutolsó (1998-as)albumának címe: „Minden”. 1998 óta önállóan, kísérőzenekarával (Mátyás Attila és barátai néven) lép fel rendszeresen. A most megjelent lemez – ahogy a címe is utal rá – a kettősség jegyében született. Az album az Agnus Dei-ben megismert dallam-és gondolatvilágot viszi tovább, de a zene átfogóbb – néha szinte slágeres.

Az elmúlt évek modern zenei hatásai ötvöződnek benne a régmúlttal. A dalokban sajátos elegyet alkotnak a szárnyaló dallamok és a lüktető ritmusok: az erő és a lebegés egységes egésszé áll össze. Attila minden elképzeléseit, gondolatát és ötletét ebben az 50 perces anyagban valósította meg. A lemez stílusát tekintve rock, de erősen pop-os hangzású, néhol a blues jegyei is megmutatkoznak: „Bocsáss meg”, ráadásul ez egy duett, melyet az énekes Monori Gabival ad elő. Igazi lágy rock-os dal a „Tenger”. Tulajdonképpen minden dalra elmondható, hogy kellemes, életérzéssel teli, és aki meghallgatja őket, nyugodt és kiegyensúlyozott lesz az adott pillanatban. A korongról ajánlom még a „Valami más” c. dalt. Mátyás Attila első, önálló albuma remek kis anyag!

Jónap Tamás

2002. 07. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 09. 18. 0:00
Úgy gondolom, ennél több nem kell egy albumra. Nincs semmi erőltetve. Az egyik legjobb magyar zene, csak azt sajnálom, hogy ezt egy viszonylag szűk réteg állítja. Talán egy kicsit több népszerűsítés kéne a zenekarnak. Egyébként szerintem ők (Mátyás Attila és barátai) élőben méginkább magukkal ragadnak. Egy ilyen koncerten majdnem akkora az ünnep azoknak, akik ott vannak, mint pl. Ákos koncertjein, csak a létszám sajnos jóval kisebb. Egyébként feldobott, hogy a mai napon (2002.09.18) az RTL-KLUB-on ők zenéltek délelőtt. (Egy kérdés: nem tudni, mi van mostanában Jerabek Csabáékkal?) Üdv.: Budavári Tamás (Kartal)
Vendég 2009. 09. 19. 12:10
Imádom a lemezt, és persze Mátyás Attila teljes munkásságát!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mátyás Attila: A Föld és az ég (Narrator Records) cikk képei
Mátyás Attila - Mátyás Attila: A Föld és az ég (Narrator Records)