Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Margaret Island: Egyszer volt (Gold Record)

Margaret Island - Margaret Island: Egyszer volt (Gold Record)

A pályakezdő Margaret Islandet Bródy János is segíti. Ez egyfajta minőséget jelent. Magyar szöveget írt az egyik, angol nyelven íródott dalára. A Nem voltál jó arra mutat rá, hogy nem kell olyan valakiért küzdenünk, aki nem érdemel meg bennünket.

A Bródyval való találkozás fordulópont volt a fiatal zenészek életében, eldöntötték, hogy ezentúl magyarul szólnak a közönséghez. Aztán átdolgozták Bródy Egy lány sétál a domboldalon című szerzeményét, amelyet Koncz Zsuzsa vitt sikerre. Csak a szöveg maradt meg, a dallamot és a zenét megváltoztatták, ezáltal a tartalom új értelmet kapott.

A Margaret Islandet Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alkotja. A koncerteken külsős zenészekkel egészülnek ki. 2014 szeptemberében váltak széles körben ismertté, miután megnyerték a Hangfoglaló tehetségkutatót.

A folkpopot játszó együttes első nagylemeze, az Egyszer volt egyszerű, egyedi hangzású, pozitív üzenetekkel teli. A fent említettek mellett slágerré vált már a szabadságot árasztó Bolyongó, a nyári zuhék utáni felfrissülésről szóló Eső és a Csillagtalan című népdal ukulelére és gitárra épülő átirata, amely Lotfi Begi remixében hódít. A Szép vagy kívül görbe tükör a külsőségeket előtérbe helyező társadalmunk elé, az Érezd jól magad az élet maximális kihasználására szólít fel. A Minden felhő szövegét Csorba Lóci írta, Viki vele énekli. A Csönded azt a helyzetet fogalmazza meg, amikor a két félnek már nincs mit közölnie egymással, s nem kérnek többet a másik csöndjéből. A zongorajátékra épülő Ringatóban még jobban érvényesül Viki csodaszép, tiszta hangja – olyan valakit altat el, aki soha nem tér vissza már.

A dalok zenéjét a trió komponálta, a legtöbb szöveg a főleg a Magashegyi Underground mellől ismert Hujber Szabolcs tollából született.

Az album a címadó szerzeménnyel ér véget. Az Egyszer volt a gyerekkor lezárása. Tulajdonképpen az egész nagylemez erről szól. A felnőttkor küszöbén álló, a gyerekkornak búcsút intő, szép jövő elő néző zenészek kiváló munkája ez. (Új Szó)

Puha József

2016. 02. 03. 18:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Margaret Island: Egyszer volt (Gold Record) cikk képei
Margaret Island - Margaret Island: Egyszer volt (Gold Record)