Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Zaporozsec: Sok szerencsét Mr. Gorsky! (ko records)

Zaporozsec - Zaporozsec: Sok szerencsét Mr. Gorsky! (ko records)

2012 elején tűzte műsorára a Petőfi rádió a szentgotthárdi Zaporozsec Buborék című dalát, amely a frappáns „Minden a Télapóval kezdődött el” mondattal indul.

Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), Balaton Gergely (gitár) és Hoffmann Máté (dob) együttese a zeneszámait azóta folyamatosan adja ki. Tavaly novemberben egy nagylemeznyit CD-n is megjelentetett. A tizenkét felvételből hetet jól ismertünk már.

A mostani petőfis zenekarok közül a Zaporozsecben van a legtöbb potenciál. Nem elvont, a szövegei érthetőek, könnyen megjegyezhetők és tartalmasak. A poprockos zenéje fülbemászó. Tudom, korai vele összefüggésben a Republicot említeni, de egyrészt a Zaporozsec szövegei is hangulatokat és érzéseket tükröznek (bár kevésbé költőiek), teret adva a hallgató fantáziájának és a többféle értelmezés lehetőségének, másrészt, a néhai Cipő együtteséhez hasonlóan, itt is egy fő szerző, a karizmatikus Varga Bence viszi a prímet.

A Sok szerencsét Mr. Gorsky című albumon egy-egy versmegzenésítés és átdolgozás is szerepel. Olyan zenekarnak, amelynek ilyen jó szerzeményei vannak, nem is lenne szüksége az idegen tollakra. De a fiúk ezzel kapcsolatban is meggyőztek. Az elsőben könnyebb dolguk volt: Weöres Sándor Valse triste című versét zenésítették meg. A másikra már nehezebben haraptam rá. Az angol Tom Odell dühvel teli Another Love című slágerét ültették új környezetbe. Az Azon az éjszakán egyre sikeresebb, annyit halljuk, hogy időközben ezzel is megbarátkoztam.

A Zaporozsec menetiránya adott, és 2016-ban bizonyára még nagyobb sebességre kapcsol. Az első idei állomás már ismert: az együttest beválogatták a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny tizenkettes mezőnyébe. (Új Szó)

Puha József

2016. 02. 17. 10:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zaporozsec: Sok szerencsét Mr. Gorsky! (ko records) cikk képei
Zaporozsec - Zaporozsec: Sok szerencsét Mr. Gorsky! (ko records)